Μουσική, βιολογικό τσάι και αρχαίο «Κάλλος»: Οι Παρασκευές στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης είναι εορταστικές

Μπήκε Δεκέμβριος, έρχονται Χριστούγεννα και το μεγάλο μουσείο του κέντρου φέρνει φρέσκιες ιδέες.

Μουσική, βιολογικό τσάι και αρχαίο «Κάλλος»: Οι Παρασκευές στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης είναι εορταστικές

Έχει παλιώσει πλέον η αντίληψη ότι ο ρόλος των μουσείων είναι μονοδιάστατος και περιορισμένος στο να φυλάνε τα έργα που έχουν στις προθήκες τους. Το «βουβό» προφίλ μουσείου που έχει εγκαθιδρυθεί στη συνείδησή μας –μην ακουμπάτε, μην μιλάτε, απλά θαυμάζετε– πνέει πλέον τα λοίσθια κι οι οργανισμοί διεθνώς βρίσκονται σε αναζήτηση νέων οδών, που θα τους αναγεννήσουν ως φρέσκα κύτταρα της σημερινής κοινωνίας. Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης είναι από τις εξαιρέσεις στην πόλη μας που τολμούν να βγουν απ’ το καλούπι, γεγονός που επιβεβαιώνεται με τη δράση που βρίσκεται στα προσεχώς.

Για τις τρεις πρώτες Παρασκευές του Δεκεμβρίου (3, 10 και 17/12), με διάθεση επηρεασμένη από το γιορτινό πνεύμα των ημερών, το μεγάλο μουσείο του κέντρου υποδέχεται τους επισκέπτες του με μουσική, αφεψήματα και, φυσικά, τη μεγάλη αρχαιολογική έκθεση «Κάλλος: Η υπέρτατη ομορφιά» – ένα εκπληκτικό πανόραμα της αρχαιοελληνικής έννοιας του κάλλους, που συνενώνει ευρήματα από όλη την ελληνική επικράτεια, την Ιταλία και το Βατικανό.

Συγκεκριμένα, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συνεργάζεται με τον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Pepper 96,6 και διοργανώνει ζωντανή αναμετάδοση μέσα απ’ το μουσείο, με τους παραγωγούς Κωνσταντίνα Νικολοπούλου, Λιάνα Μαστάθη και Κώστας Παπαζέτης να αναλαμβάνουν διαδοχικά τα ηνία στα Cycladic Fridays. Παράλληλα, στο στολισμένο καφέ του μουσείου θα προσφέρεται δωρεάν βιολογικό τσάι του βουνού σε διάφορες γεύσεις απ’ την Symbeeosis – μια εταιρεία που παράγει βιολογικές τροφές και ροφημάτα από βιώσιμες και αναγεννητικές εγχώριες καλλιέργειες αλλά και βιολογική, αναγεννητική μελισσοκομία.

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Mirra" ξανά στην Κύθνο

Για το δεύτερο καλοκαίρι του σάλπαρε το όμορφο all day resto στο λιμάνι της Κύθνου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/07/2022

Ανανέωση τώρα για το "Beefbar" της Μυκόνου

Με νέο πρόσωπο και φρέσκο μενού άνοιξε τις πόρτες του το δημοφιλές στέκι της Μυκόνου.

Ανοιχτό κάλεσμα για το 2ο Athens Art Festival

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι και καλεί ενδιαφερόμενους από μουσική, φωτογραφία, εικαστικά, videogames και πολλά άλλα είδη τέχνης να παρουσιάσουν το έργο τους στο κοινό.

"Στη σοφίτα" με τον Camille Blatrix

Ο καλλιτέχνης έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την έκθεση in the attic" στο The Intermission.

Καλοκαιρινά εργαστήρια στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Τα παιδιά εξοικειώνονται με τις πολύτιμες συλλογές του χώρου και μαθαίνουν για την τυπογραφία και την τέχνη της ζωγραφικής μέσα από δημιουργικά εργαστήρια.

Συναυλιακά ραντεβού στην Τεχνόπολη

Άλλο ένα καλοκαίρι που σφύζει ζωή και φέρνει ξανά κοντά μας συναυλίες με αγαπημένους καλλιτέχνες, κινηματογραφικές προβολές και εκθέσεις στην καρδιά της Αθήνας.

Φωτιά και νερό συναντιούνται στο έργο της Ελένης Μυλωνά

Το "Fire in the Lake", που προσεγγίζει το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, θα παρουσιαστεί στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη.