Μουσική, βιολογικό τσάι και αρχαίο «Κάλλος»: Οι Παρασκευές στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης είναι εορταστικές

Μπήκε Δεκέμβριος, έρχονται Χριστούγεννα και το μεγάλο μουσείο του κέντρου φέρνει φρέσκιες ιδέες.

Μουσική, βιολογικό τσάι και αρχαίο «Κάλλος»: Οι Παρασκευές στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης είναι εορταστικές

Έχει παλιώσει πλέον η αντίληψη ότι ο ρόλος των μουσείων είναι μονοδιάστατος και περιορισμένος στο να φυλάνε τα έργα που έχουν στις προθήκες τους. Το «βουβό» προφίλ μουσείου που έχει εγκαθιδρυθεί στη συνείδησή μας –μην ακουμπάτε, μην μιλάτε, απλά θαυμάζετε– πνέει πλέον τα λοίσθια κι οι οργανισμοί διεθνώς βρίσκονται σε αναζήτηση νέων οδών, που θα τους αναγεννήσουν ως φρέσκα κύτταρα της σημερινής κοινωνίας. Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης είναι από τις εξαιρέσεις στην πόλη μας που τολμούν να βγουν απ’ το καλούπι, γεγονός που επιβεβαιώνεται με τη δράση που βρίσκεται στα προσεχώς.

Για τις τρεις πρώτες Παρασκευές του Δεκεμβρίου (3, 10 και 17/12), με διάθεση επηρεασμένη από το γιορτινό πνεύμα των ημερών, το μεγάλο μουσείο του κέντρου υποδέχεται τους επισκέπτες του με μουσική, αφεψήματα και, φυσικά, τη μεγάλη αρχαιολογική έκθεση «Κάλλος: Η υπέρτατη ομορφιά» – ένα εκπληκτικό πανόραμα της αρχαιοελληνικής έννοιας του κάλλους, που συνενώνει ευρήματα από όλη την ελληνική επικράτεια, την Ιταλία και το Βατικανό.

Συγκεκριμένα, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συνεργάζεται με τον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Pepper 96,6 και διοργανώνει ζωντανή αναμετάδοση μέσα απ’ το μουσείο, με τους παραγωγούς Κωνσταντίνα Νικολοπούλου, Λιάνα Μαστάθη και Κώστας Παπαζέτης να αναλαμβάνουν διαδοχικά τα ηνία στα Cycladic Fridays. Παράλληλα, στο στολισμένο καφέ του μουσείου θα προσφέρεται δωρεάν βιολογικό τσάι του βουνού σε διάφορες γεύσεις απ’ την Symbeeosis – μια εταιρεία που παράγει βιολογικές τροφές και ροφημάτα από βιώσιμες και αναγεννητικές εγχώριες καλλιέργειες αλλά και βιολογική, αναγεννητική μελισσοκομία.

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Welcome to the Uncanny": Το 19ο ADAF επιστρέφει την άνοιξη

Το φεστιβάλ προσκαλεί καλλιτέχνες, θεωρητικούς, δημιουργούς και επισκέπτες να εισέλθουν σε έναν ανοίκειο κόσμο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/01/2023

Ξεναγηθείτε δωρεάν στο Μουσείο Φιλελληνισμού

Το Μουσείο Φιλελληνισμού ανοίγει τις πόρτες του για να γνωρίσετε τις συλλογές του δωρεάν.

Η επίδραση της τεχνολογίας στη σύγχρονη ζωή μέσα από τις νέες εκθέσεις του ΕΜΣΤ

Ο καινούργιος κύκλος των χειμερινών ατομικών εκθέσεων του μουσείου εγκαινιάζεται στα τέλη αυτής της εβδομάδας, με μια περφόρμανς από τη Hannah Toticki.

"Γνόφος αγνωσίας": Η γοητεία της μυστικιστικής ζωγραφικής παράδοσης

Ο τίτλος της έκθεσης του Κωνσταντίνου Καλογερόπουλου αναφέρεται σε ένα μυστικιστικό κείμενο του 14ου αιώνα γραμμένο από έναν ανώνυμο Άγγλο μοναχό.

"Without Which, Not / Sine Qua Non": Μία καλλιτεχνική απόπειρα αυτοπροσδιορισμού

Ο κοινός εννοιολογικός άξονας που ενώνει το έργο των Μαρίας Σταμάτη και Κώστα Βίττη, είναι η επιθυμία τους να αναγνώ-σουν και να εν-νοηματώσουν τα όρια της έκφρασης.

Οι "από σκουριά και αλμύρα" πίνακες του Γιάννη Μίχα

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά.