Ξεκίνησαν οι εργασίες στην Πανεπιστημίου – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Με το βλέμμα στραμμένο στην υλοποίηση ενός αναθεωρημένου μοντέλου, σε σχέση με εκείνο του 2020, τα συνεργεία του δήμου έπιασαν πάλι δουλειά.

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην Πανεπιστημίου – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Το μακρύ νήμα της ανάπλασης της λεωφόρου Πανεπιστημίου, ένα νήμα πλεγμένο με σενάρια, ακυρώσεις, εναντιώσεις και επανεκκινήσεις, πιάνει εκ νέου ο Δήμος Αθηναίων, καθώς από την Κυριακή ξεκίνησε η νέα φάση εργασιών, με το βλέμμα στραμμένο στην υλοποίηση ενός αναθεωρημένου μοντέλου, σε σχέση με εκείνο του 2020, όπως διαμορφώθηκε από τα δεδομένα της πιλοτικής περιόδου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο, η διατομή του δρόμου θα μείνει στις τέσσερις (αντί για τρεις) λωρίδες κίνησης, με ξεχωριστή λεωφορειολωρίδα, ενώ στις διαβάσεις προβλέπο-νται ράμπες ήπιας κλίσης και κατά μήκος των πεζοδρόμων θα φυτευτούν πλατάνια και θα διαμορφωθούν χώροι πρασίνου.

Ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου είναι αρχές του 2023, ενώ οι παρεμβάσεις θα γίνονται τμηματικά προκειμένου να υπάρξει η ελάχιστη δυνατή όχληση στους πεζούς και στα οχήματα, όπως διευκρινίστηκε. Γι’ αυτό το λόγο, οι τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας των οχημάτων παραμείνουν ως έχουν, όπως και η διέλευση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Η αρχή έγινε στο τμήμα μεταξύ των οδών Αμερικής και Σίνα και αφότου ολοκληρωθεί αυτό το κομμάτι (το χρονοδιάγραμμα αναφέρει τέσσερις μήνες), θα παραδοθεί προς χρήση και οι εργασίες θα μεταφερθούν στο επόμενο τμήμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

34 σύγχρονοι εικαστικοί δημιουργούν έργα με αφετηρία το κόκκινο χρώμα

Συνεχίζονται οι 6 + 1 ομαδικές εκθέσεις που πλαισιώνουν το project "Ουράνιο τόξο - Rainbow".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/12/2022

"The Drawing Project": Το σχέδιο ως αυτοτελές μέσο έκφρασης

Τετρακόσια περίπου έργα, συγκομιδή της εργασίας του Νίκου Κυριακόπουλου τα τελευταία τρία χρόνια, παρουσιάζονται υπό την μορφή μιας εγκατάστασης που προσομοιάζει σε ένα γιγάντιο τετράδιο σχεδίων.

Κλιματική Αλλαγή και Εμείς: Η πρώτη μόνιμη διαδραστική έκθεση για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας δημιούργησε την πρώτη διαδραστική έκθεση για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα, με σκοπό να αντιληφθούμε τις συνέπειές της, τον βαθμό στον οποίο μας επηρεάζουν, αλλά και τον τρόπο που ο καθένας ξεχωριστά μπορεί να βοηθήσει.

Ένα ομαδικό καλλιτεχνικό show εξερευνά την έννοια του ιριδισμού

Μέσα από την πολυχρωμία και την πολυμορφία των έργων τους οι καλλιτέχνες μιλούν για έναν συγκεκριμένο συναισθηματικό ιριδισμό.

"Ο Φώτης Κόντογλου και η επιρροή του στους νεότερους": Ξεναγήσεις από τους καλλιτέχνες της έκθεσης

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τους ίδιους τους καλλιτέχνες να μιλούν για τα έργα τους, καθώς και για τον Φώτη Κόντογλου και την επιρροή που τους άσκησε.

"Πρόσωπο - Ζώο - Πράγμα": Ένα διαχρονικό παιχνίδι γίνεται αφορμή για μια πολυμεσική έκθεση

Η Στέφανι Ίρις Οράτη διερευνά το πραγματικό, το αυτοσχέδιο και τις περσινές διακοπές.

"good spaces left": Τι μυστικά κρύβει η πλατεία των Εξαρχείων;

Το cross section archive παρουσιάζει την έκθεση της Anu Vahtra, σηματοδοτώντας και την έναρξη της ετήσιας θεματικής του κέντρου για το 2022-23, "Ιστορία σε Πραγματικό Χρόνο".