Νέα μέτρα μέχρι τις γιορτές: Κλείνουν οι πόρτες για τους ανεμβολίαστους

Παύουν να ισχύουν τα εργαστηριακά τεστ για είσοδο σε σινεμά, θέατρα, μουσεία κ.ά., ενώ υποχρεωτική γίνεται και η τρίτη δόση μετά τους επτά μήνες.

Νέα μέτρα μέχρι τις γιορτές: Κλείνουν οι πόρτες για τους ανεμβολίαστους

Για «πανδημία ανεμβολίαστων», έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ανακοίνωση των μέτρων που πρόκειται να μας συνοδεύσουν έως τις γιορτές των Χριστουγέννων, και παρότι είχε ακουστεί ότι δεν θα επίκειται λοκντάουν σε ανεμβολίαστους τύπου Αυστρία, η πραγματικότητα δεν απέχει πολύ: από αυτή τη Δευτέρα, όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες δεν θα έχουν πρόσβαση σε κλειστές αίθουσες, πέραν της εστίασης. Τουτέστιν, τα οποιασδήποτε μορφής τεστ παύουν να ισχύουν για σινεμά, θέατρα, μουσεία, γυμναστήρια κ.ο.κ. Δεν αλλάζει κάτι σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία, ενώ για τους χώρους λατρείας όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ.

Παράλληλα, λόγω του ότι –όπως έχει αποδειχθεί– η ισχύς του εμβολίου αποδυναμώνεται μετά το πέρας των εξάμηνου, απαραίτητη θα είναι και η τρίτη (αναμνηστική) δόση για τους εμβολιασμένους άνω των 60 ετών, οι οποίοι φέρουν και το μεγαλύτερο κίνδυνο. Έτσι, με ένα μήνα περιθώριο, το πιστοποιητικό εμβολιασμού σταματάει να ισχύει για άτομα αυτής της ηλικιακής ομάδας που έκαναν τη δεύτερη δόση επτά μήνες πριν, οπότε δεν θα μπορούν να εισέλθουν σε κλειστούς χώρους.

Αμείωτοι, έως και πιο εντατικοί, θα είναι οι έλεγχοι από πλευράς τους κράτους, ενώ όπως ανακοινώθηκε το κυλιόμενο ωράριο επεκτείνεται σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ούτως ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμό και να αποφορτιστούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Στην έκθεση "Saxa Loquuntur", τα τοπία του Στάθη-Αλέξανδρου Ζούλια μαρτυρούν έναν κόσμο υπό κατάρρευση

Ο καλλιτέχνης εδώ και αρκετά χρόνια φωτογραφίζει πετρώματα τόσο στην Αττική όσο και σε νησιά και τα μεταφέρει στο ζωγραφικό καμβά μέσω της μεθόδου "γλυπτική εικόνα".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/02/2023

Η Πινακοθήκη Βογιατζόγλου γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας με μια μεγάλη έκθεση

Η επιμελητική ματιά του Γιώργου Βογιατζόγλου επικεντρώθηκε σε δέκα Έλληνες και Ελληνίδες εικαστικούς που διατρέχουν με το έργο τους τον 20ο αιώνα έως και τις μέρες μας.

"Κτίσματα": Η αναπαράσταση του ψυχικού τραύματος στη ζωγραφική του Γιώργου Λουλούδη

Ο καλλιτέχνης φαίνεται να χρησιμοποιεί το κτίριο περισσότερο συμβολικά, επιδιώκοντας μέσω αυτού να εκφράσει ψυχικές διαθέσεις.

"Εσωστρέφεια σε μικρό format": Ο Πέτρος Ζουμπουλάκης δημιουργεί με θέμα το αλκοόλ

Ο καλλιτέχνης καταγράφει μοναχικές φιγούρες σε μπαρ που στοχάζονται σαν τον Van Gogh στο περιώνυμο καφενείο του, σχετικά με την αυτοκτονία ή την τρέλα.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (6-12/2)

Η νέα προκλητική έκθεση του Στηβ Γιανάκου, αφιέρωμα στον Γιάννη Γαΐτη, έργα Τεχνητής Νοημοσύνης και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.

"Body Panels Mirrors Lights": Οι πολυδιάστατες εικαστικές συνδέσεις της Ραλλούς Παναγιώτου

Τα αντικείμενα στην έκθεση εμφανίζονται την ίδια στιγμή κοντινά στην αφή και σαν μακρινές σιλουέτες, δημιουργώντας ξαφνικές εναλλαγές σε μετρικές αξίες, συγκεκριμένα μεγέθη και εσωτερική κλίμακα.

Οι προκλητικές ποπ αρτ αφηγήσεις του Στηβ Γιανάκου στη Citronne

Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει μια νέα ενότητα έργων, σε συνδυασμό με έξι παλαιότερα.