Νέα μέτρα μέχρι τις γιορτές: Κλείνουν οι πόρτες για τους ανεμβολίαστους

Παύουν να ισχύουν τα εργαστηριακά τεστ για είσοδο σε σινεμά, θέατρα, μουσεία κ.ά., ενώ υποχρεωτική γίνεται και η τρίτη δόση μετά τους επτά μήνες.

Νέα μέτρα μέχρι τις γιορτές: Κλείνουν οι πόρτες για τους ανεμβολίαστους

Για «πανδημία ανεμβολίαστων», έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ανακοίνωση των μέτρων που πρόκειται να μας συνοδεύσουν έως τις γιορτές των Χριστουγέννων, και παρότι είχε ακουστεί ότι δεν θα επίκειται λοκντάουν σε ανεμβολίαστους τύπου Αυστρία, η πραγματικότητα δεν απέχει πολύ: από αυτή τη Δευτέρα, όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες δεν θα έχουν πρόσβαση σε κλειστές αίθουσες, πέραν της εστίασης. Τουτέστιν, τα οποιασδήποτε μορφής τεστ παύουν να ισχύουν για σινεμά, θέατρα, μουσεία, γυμναστήρια κ.ο.κ. Δεν αλλάζει κάτι σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία, ενώ για τους χώρους λατρείας όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ.

Παράλληλα, λόγω του ότι –όπως έχει αποδειχθεί– η ισχύς του εμβολίου αποδυναμώνεται μετά το πέρας των εξάμηνου, απαραίτητη θα είναι και η τρίτη (αναμνηστική) δόση για τους εμβολιασμένους άνω των 60 ετών, οι οποίοι φέρουν και το μεγαλύτερο κίνδυνο. Έτσι, με ένα μήνα περιθώριο, το πιστοποιητικό εμβολιασμού σταματάει να ισχύει για άτομα αυτής της ηλικιακής ομάδας που έκαναν τη δεύτερη δόση επτά μήνες πριν, οπότε δεν θα μπορούν να εισέλθουν σε κλειστούς χώρους.

Αμείωτοι, έως και πιο εντατικοί, θα είναι οι έλεγχοι από πλευράς τους κράτους, ενώ όπως ανακοινώθηκε το κυλιόμενο ωράριο επεκτείνεται σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ούτως ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμό και να αποφορτιστούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.

Πασχαλινό book bazaar από τις εκδόσεις Καπόν

Στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ μάς περιμένουν πασχαλινές προσφορές για τις μέρες που έρχονται.

Ανακαλύπτοντας το "Αποτύπωμα" που σχηματίζεται στη μνήμη και τη συνείδηση του Άκη Δέτση

Ο καλλιτέχνης εξερευνά τη διάσταση της φωτογραφίας ως σημαίνουσας επιφάνειας μέσα από την απεικόνιση του τοπίου.

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του "Βrown Acropol" από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.