Οδηγός Τεχνών

«Μάγκι Ο΄Φάρελ: Άμνετ»: Η Άγκνες Χάθαγουει στο 11ο επεισόδιο του «Να ένα βιβλίο»

Η άγνωστη ζωή της συζύγου του Σαίξπηρ ζωντανεύει μέσα από την εκπομπή του Κώστα Κατσουλάρη.

«Μάγκι Ο΄Φάρελ: Άμνετ»: Η Άγκνες Χάθαγουει στο 11ο επεισόδιο του «Να ένα βιβλίο»

Στο ενδέκατο επεισόδιο του «Να ένα βιβλίο», αναφέρεται ο Άμλετ, ένα από τα διασημότερα και σπουδαιότερα έργα του Σαίξπηρ. Πού κρύβεται όμως όλη η πηγή της έμπνευσής του; Πού οφείλεται η τόσο ζωντανή αναπαράσταση του πόνου; Γνωρίζουμε πολλά για τον δραματουργό, όμως η ζωή της γυναίκας του, της Αν ή Άγκνες Χάθαγουει έχει μείνει μέχρι σήμερα ως επί το πλείστον άγνωστη. Αυτό, όπως αναφέρει ο Κώστας Κατσουλάρης, έχει δώσει πολύ χώρο στην συγγραφική φαντασία. Ακριβώς αυτό το θέμα πραγματεύεται και η Μάγκι Ο’ Φάρελ στο βιβλίο της με τίτλο «Άμνετ».

Στο βιβλίο εκτυλίσσεται η ζωή της Άγκνες, η οποία ζωντανεύει μέσα από την ηχητική αναπαράσταση της Γωγώς Μπρέμπου. Στα 26 της, η Άγκνες παντρεύεται τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ και αποκτούν τρία παιδιά, ένα εκ των οποίων ονομάστηκε Άμλετ. Δυστυχώς, τότε ο θάνατος από την πανδημία της εποχής ήταν κοινός και ο Άμλετ έφυγε από την αγκαλιά της μητέρας του. Τότε λέγεται πως ο Σαίξπηρ έγραψε το σπουδαίο του έργο με αφορμή τον χαμό του γιου του. Ο Κώστας Κατσουλάρης σε αυτό το επεισόδιο μιλά για την ξεχωριστή αυτή γυναίκα και την παρομοιάζει σαν ένα ξωτικό της φύσης, μια αιθέρια ύπαρξη, που αντιμετωπίζει κατάματα τα προβλήματα της ζωής. Παράλληλα, υπογραμμίζει πως στο μυθιστόρημα προβάλλεται η άγρια και ελεύθερη φύση των γυναικών που κινούσε και συνεχίζει να κινεί τον κόσμο, ζώντας στις σκιές των ανδρών.

«Να ένα βιβλίο»

Η σειρά podcast «Να ένα βιβλίο» επιλέγει και παρουσιάζει ενδιαφέρουσες εκδόσεις, κυρίως πρόσφατες ή συζητημένες, με τους ηθοποιούς Στέλιο Μάινα και Γωγώ Μπρέμπου να ζωντανεύουν τις λογοτεχνικές αφηγήσεις. Το «α» τη φιλοξενεί σε συνεργασία με το pod.gr, την πρώτη ελληνική πλατφόρμα που ασχολείται αποκλειστικά με την ταχέως ανερχόμενη τάση του podcast, της υπηρεσίας που γεφυρώνει την έννοια της σειράς με τις ραδιοφωνικές εκπομπές.

Ακούστε το επεισόδιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μέχρι τέλος του μήνα θα παίζεται το "Τέλος του παιχνιδιού"

Για λίγες ακόμα ημέρες προλαβαίνετε να δείτε το μπεκετικό "Τέλος του παιχνιδιού" στο Σύγχρονο Θέατρο με τον Δημήτρη Καταλειφό.

Preview 2022: Όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε και να ακούσουμε σε μια γεμάτη πολιτιστικά χρονιά

Σημαντικά ονόματα του διεθνούς καλλιτεχνικού στερεώματος, πολυαναμενόμενες πρεμιέρες, ταινίες που θα διεκδικήσουν ή έχουν κερδίσει ήδη χρυσά αγαλματίδια και μεγάλα εικαστικά γεγονότα δίνουν το στίγμα μιας δυναμικής σεζόν.

Εσείς ψηφίσατε τις αγαπημένες σας παραστάσεις για τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού;

Επιβραβεύστε και φέτος τις καλύτερες θεατρικές εμπειρίες της σεζόν παίρνοντας μέρος στη Θεατρομανία.

Η φεστιβαλική παράσταση του Ανέστη Αζά έρχεται στο Αμφι-Θέατρο

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων έρχεται στο Αμφι-Θέατρο, η "Δημοκρατία του Μπακλαβά" του Ανέστη Αζά, μια παράσταση που ανέβηκε το περασμένο καλοκαίρι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.