«Καζούο Ισιγκούρο: Η Κλάρα και ο ήλιος»: Ένα εξελιγμένο ανθρωποειδές στο 12ο επεισόδιο του «Να ένα βιβλίο»

Ένα ανατρεπτικό βιβλίο φιλοξενεί το podcast του Κώστα Κατσουλάρη, που ίσως και να δείχνει το μέλλον της ανθρωπότητας.

«Καζούο Ισιγκούρο: Η Κλάρα και ο ήλιος»: Ένα εξελιγμένο ανθρωποειδές στο 12ο επεισόδιο του «Να ένα βιβλίο»

Στο ανατρεπτικό «Η Κλάρα και ο ήλιος», ο Ισιγκούρο, μετρ της αποσιώπησης και του σασπενς, απαντά με το σταγονόμετρο αλλά πάντα την κατάλληλη στιγμή. Ο σκηνοθέτης και βιβλιοκριτικός Κώστας Κατσουλάρης μιλά στο εβδομαδιαίο podcast του «Να ένα βιβλίο», για το τελευταίο μυθιστόρημα του νομπελίστα, σημειώνοντας ότι φωτίζει κρυφές όψεις της ζωής μας από πολλαπλές γωνίες και με τρόπους αναπάντεχους. Όπως αναφέρει, το βιβλίο απευθύνεται ξεχωριστά και προσωπικά σε κάθε αναγνώστη και ιδίως στο δυσκολότερο κοινό, τους εφήβους.

Πρωταγωνίστρια και αφηγήτρια του μυθιστορήματος του Ιάπωνα νομπελίστα είναι η Κλάρα (στην οποία δανίζει τη φωνή της η Γωγώ Μπρέμπου), ένα εξελιγμένο ανθρωποειδές που έχει προγραμματιστεί για να παρατηρεί, να αντιλαμβάνεται, ακόμη και για να συναισθάνεται. Σε μια εποχή όπου τα ανθρωποειδή έχουν αντικαταστήσει τους ανθρώπους στις δουλειές και τα παιδιά μορφώνονται μέσω τηλεκπαίδευσης, καλύπτουν το κενό φιλίας με τεχνητούς φίλους, δηλαδή με ανθρωποειδή σαν την ηρωίδα. Η Τζόσι διαλέγει ως φίλη της την πρωταγωνίστρια όμως γρήγορα η Κλάρα θα καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά. Για ποιον ακριβώς λόγο έχει πάει η Κλάρα στο σπίτι της Τζόσι; Τι περιμένουν από αυτή;

«Να ένα βιβλίο»

Η σειρά podcast «Να ένα βιβλίο» επιλέγει και παρουσιάζει ενδιαφέρουσες εκδόσεις, κυρίως πρόσφατες ή συζητημένες, με τους ηθοποιούς Στέλιο Μάινα και Γωγώ Μπρέμπου να ζωντανεύουν τις λογοτεχνικές αφηγήσεις. Το «α» τη φιλοξενεί σε συνεργασία με το pod.gr, την πρώτη ελληνική πλατφόρμα που ασχολείται αποκλειστικά με την ταχέως ανερχόμενη τάση του podcast, της υπηρεσίας που γεφυρώνει την έννοια της σειράς με τις ραδιοφωνικές εκπομπές.

Άκου το επεισόδιο εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Σπάνιες συλλογές ψηφιακών έργων στην έκθεση "Above Olympus to the Dogstar"

Οι παράλληλοι κόσμοι των "Above Olympus" και του Τζόναθαν Βόιντ συναντιούνται σε είκοσι ειδικές οθόνες για NFTs.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/12/2022

NFT Ελλήνων καλλιτεχνών στη Ζουμπουλάκη

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη, ένας χώρος με ιστορία 50 ετών, πρωτοπορεί για μία ακόμη φορά, υποστηρίζοντας την ψηφιακή τέχνη.

Η τέχνη μπαίνει στο "Αίνιγμα του Δάσους"

Εικαστικοί καλλιτέχνες, επιμελητές, θεωρητικοί αλλά και τροφοσυλλέκτες-τροφοσυνθέτες επισκέπτονται το "Αίνιγμα του Δάσους" μέσα από δικές τους εμπειρίες, έργα και αναζητήσεις.

"Time of Wonder": Σύγχρονοι καλλιτέχνες εμπνέονται από τη μαγεία των Χριστουγέννων

Παράλληλα, στον πρώτο όροφο της Γκαλερί Σκουφά θα παρουσιαστούν έργα από το ντεπό, γνωστών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Εγκλεισμοί: Eπισκεφτήκαμε την εικαστική έκθεση στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής

48 Έλληνες καλλιτέχνες συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση με έργα που εξετάζουν τις έννοιες του εγκλεισμού και του απόλυτου ελέγχου, σε μία από τις εκθέσεις της χρονιάς.

Ένα τρίπτυχο εκθέσεων για τη Μικρασιατική Καταστροφή στο Δημόσιο Καπνεργοστάσιο

Η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων φιλοξενεί στον εμβληματικό χώρο του Πρώην Δημοσίου Καπνεργοστασίου 3 εκθέσεις που μιλούν για τις διαφορετικές όψεις ενός κομβικού για τον Ελληνισμό γεγονότος.

Τα "Lifescapes" του Βαγγέλη Βαγγελάτου σκιαγραφούν στιγμιότυπα του "ευ ζην"

Στη νέα του έκθεση, ο Βαγγέλης Βαγγελάτος μάς μεταφέρει σε ένα κόσμο συνειρμών, καθημερινών παρατηρήσεων και ερμηνειών των παραστάσεων της ζωής.