Μόλις εκλέχθηκε ο πρώτος διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης: Είναι ο Νίκος Σταμπολίδης

Μια μεγάλη εκκρεμότητα που βάραινε το κορυφαίο μουσείο της πόλης επιλύεται, με τον καθηγητή Αρχαιολογίας και Διευθυντή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης να αναλαμβάνει τη θέση.

Μόλις εκλέχθηκε ο πρώτος διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης: Είναι ο Νίκος Σταμπολίδης

Περνώντας στη δεύτερη δεκαετία της ζωής του, το Μουσείο Ακρόπολης είχε να παινευτεί πολλά επιτεύγματα. Σταθερά παρόν ανάμεσα στα πέντε πιο δημοφιλή μουσεία αρχαιολογικού περιεχομένου ανά τον κόσμο και πρώτο στην Ελλάδα, το μουσείο των μουσείων, όπως συχνά αποκαλείται από τους συντάκτες πολιτιστικού ρεπορτάζ, παρέμεινε δραστήριο και ανήσυχο, προσφέροντας νέο περιεχόμενο στους επισκέπτες του, παρά το γεγονός πως εκκρεμούσε εξ αρχής μια σημαντική λεπτομέρεια: ο διορισμός του γενικού διευθυντή του μουσείου, ο οποίος θα έδινε την πρέπουσα δυναμική στον οργανισμό και θα ελάφρυνε το βάρος του προέδρου, Δημήτρη Πατερμαλή, που αναμφίβολα αναγνωρίζεται ως ψυχή του μουσείου.

Το Υπουργείο Πολιτισμού είχε από καιρό δεσμευτεί για την προκήρυξη διαγωνισμού το ταχύτερο δυνατόν αλλά η πανδημία καθυστέρησε την όλη διαδικασία. Η υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίνεται η δημοσιοποίηση της προκήρυξης Διεθνούς Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος έχει εκδοθεί από τον Μάρτιο του περασμένου έτους, συγκροτήθηκε Διεθνής Επιστημονική Επιτροπή και εν τέλει η ιστορία ολοκληρώνεται. Ο καθηγητής Αρχαιολογίας και Διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Νίκος Σταμπολίδης εξελέγη παμψηφεί ως πρώτος Γενικός Διευθυντής του Μουσείου Ακροπόλεως.

Η διεθνής επταμελής επιτροπή, με πρόεδρο τον καθ. Δημ. Παντερμαλή και μέλη τον ακαδημαϊκό και καθηγητή Μανόλη Κορρέ, τον ακαδημαϊκό και τ. Διευθυντή του Μουσείου του Λούβρου Αλαίν Πασκέ, τους καθηγητές Αρχαιολογίας Πέτρο Θέμελη και Βασίλη Λαμπρινουδάκη, τον Γενικό Διευθυντή των Μουσείων του Βερολίνου δρ Αντρέας Σόλ και τον Γενικό Διευθυντή των Μουσείων της Ιταλίας δρ Μάσιμο Οσάνα, αξιολόγησαν με άριστα το έργο, την εμπειρία και την προσωπικότητα του Νίκου Σταμπολίδη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

30/09/2022

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.