Μόλις εκλέχθηκε ο πρώτος διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης: Είναι ο Νίκος Σταμπολίδης

Μια μεγάλη εκκρεμότητα που βάραινε το κορυφαίο μουσείο της πόλης επιλύεται, με τον καθηγητή Αρχαιολογίας και Διευθυντή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης να αναλαμβάνει τη θέση.

Μόλις εκλέχθηκε ο πρώτος διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης: Είναι ο Νίκος Σταμπολίδης

Περνώντας στη δεύτερη δεκαετία της ζωής του, το Μουσείο Ακρόπολης είχε να παινευτεί πολλά επιτεύγματα. Σταθερά παρόν ανάμεσα στα πέντε πιο δημοφιλή μουσεία αρχαιολογικού περιεχομένου ανά τον κόσμο και πρώτο στην Ελλάδα, το μουσείο των μουσείων, όπως συχνά αποκαλείται από τους συντάκτες πολιτιστικού ρεπορτάζ, παρέμεινε δραστήριο και ανήσυχο, προσφέροντας νέο περιεχόμενο στους επισκέπτες του, παρά το γεγονός πως εκκρεμούσε εξ αρχής μια σημαντική λεπτομέρεια: ο διορισμός του γενικού διευθυντή του μουσείου, ο οποίος θα έδινε την πρέπουσα δυναμική στον οργανισμό και θα ελάφρυνε το βάρος του προέδρου, Δημήτρη Πατερμαλή, που αναμφίβολα αναγνωρίζεται ως ψυχή του μουσείου.

Το Υπουργείο Πολιτισμού είχε από καιρό δεσμευτεί για την προκήρυξη διαγωνισμού το ταχύτερο δυνατόν αλλά η πανδημία καθυστέρησε την όλη διαδικασία. Η υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίνεται η δημοσιοποίηση της προκήρυξης Διεθνούς Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος έχει εκδοθεί από τον Μάρτιο του περασμένου έτους, συγκροτήθηκε Διεθνής Επιστημονική Επιτροπή και εν τέλει η ιστορία ολοκληρώνεται. Ο καθηγητής Αρχαιολογίας και Διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Νίκος Σταμπολίδης εξελέγη παμψηφεί ως πρώτος Γενικός Διευθυντής του Μουσείου Ακροπόλεως.

Η διεθνής επταμελής επιτροπή, με πρόεδρο τον καθ. Δημ. Παντερμαλή και μέλη τον ακαδημαϊκό και καθηγητή Μανόλη Κορρέ, τον ακαδημαϊκό και τ. Διευθυντή του Μουσείου του Λούβρου Αλαίν Πασκέ, τους καθηγητές Αρχαιολογίας Πέτρο Θέμελη και Βασίλη Λαμπρινουδάκη, τον Γενικό Διευθυντή των Μουσείων του Βερολίνου δρ Αντρέας Σόλ και τον Γενικό Διευθυντή των Μουσείων της Ιταλίας δρ Μάσιμο Οσάνα, αξιολόγησαν με άριστα το έργο, την εμπειρία και την προσωπικότητα του Νίκου Σταμπολίδη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Πέντε νέες προσθήκες στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

Ένα έθιμο, γνώσεις (μικρο)ναυπηγικής, μια αγροτική παράδοση κι η παρασκευή ενός ζυμαρικού, το καθένα κι από μια άλλη γωνιά της χώρας, προστέθηκαν στον κατάλογο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/07/2025

Έναν "Έρωτα από τον άλλο κόσμο" φέρνουν οι εκδόσεις Anubis

Ένα ρομαντικό βιβλίο με πολύ χιούμορ που μας θυμίζει ότι η αγάπη και η ζωή αξίζουν κάθε ρίσκο.

Captain Daddi, γιατί να κάνεις μια έκθεση για την ανάπαυση ενώ δεν μπορείς να πάρεις ανάσα;

Μπήκαμε στο συναισθηματικό, κουίρ "κουκούλι" της έκθεσης "Radical Rest" στο Okay Initiative Space στην Κυψέλη που γιορτάζει τη λήξη της με προβολές, performance και sleepover!

Όλα όσα σε περιμένουν στο Μουσείο Ακρόπολης μέχρι το τέλος του καλοκαιριού

Ξεναγήσεις, δράσεις για όλη την οικογένεια και εορτασμοί για την αυγουστιάτικη πανσέληνο.

"Νέα τοπία, κολυμβητές και κεραμικά" συναντάμε στον Τριαντάρο της Τήνου

Ο εικαστικός Γιώργος Χαδούλης συνεργάζεται με την Γκαλερί Σκουφά.

Τα βιβλία του ΠΣΚ: "Εδώ είναι Βαλκάνια"

Βιβλία από τη... "γειτονιά" μας θα βρείτε στις τρεις προτάσεις μας που θα περιλαμβάνονται εντός και θα κάνουν το ΠΣΚ σου καλύτερο.