«Ποιητική Ανθολογία: Η Ελλάς των Ελλήνων»: Κορυφαίοι Έλληνες ποιητές εξυμνούνται στο 13ο επεισόδιο του «Να ένα βιβλίο»

Μια ανθολογία για τους δύο αιώνες εθνικών δεινών από τον καθρέφτη της ποίησης.

«Ποιητική Ανθολογία: Η Ελλάς των Ελλήνων»: Κορυφαίοι Έλληνες ποιητές εξυμνούνται στο 13ο επεισόδιο του «Να ένα βιβλίο»

Λειβαδίτης, Ελύτης, Καρυωτάκης, Ελευθερίου, Σουρής, Γκάτσος και Σεφέρης. Ποιήματα των εφτά αυτών ποιητών διαβάζονται από τον ηθοποϊό Στέλιο Μάινα στο 13ο επεισόδιο του «Να ένα βιβλίο». Στο νέο επεισόδιο της εκπομπής του Κώστα Κατσουλάρη παρουσιάζεται η «Ελλάς των Ελλήνων», μια ανθολογία ελληνικών ποιημάτων που παρουσιάζουν την πορεία και την ιστορία της Ελλάδος τα τελευταία διακόσια χρόνια μέσα από τον καθρέφτη της ποίησης.

Πρόκειται για μια αιρετική αφήγηση της σύγχρονης ιστορίας που μας φέρνει αντιμέτωπους με την στεναχώρια, την απελπισία, τον εσωτερικευμένο θυμό και την απογοήτευση των Ελλήνων, με λίγα λόγια το παρελθόν, από το οποίο συνήθως προτιμούμε να αποστρέφουμε το βλέμμα μας. Ένα επιλεγμένο ποίημα από κάθε ποιητή παρουσιάζεται στο podcast, με το οποίο εκφράζονται τα συναισθήματά του δημιουργού και η εικόνα του για την πατρίδα. Η απελπισία και η απογοήτευση ξεχειλίζουν από τον κάθε στίχο, την κάθε λέξη, ενσωματώνοντας τον ακροατή στην στιγμή.

«Να ένα βιβλίο»

Η σειρά podcast «Να ένα βιβλίο» επιλέγει και παρουσιάζει ενδιαφέρουσες εκδόσεις, κυρίως πρόσφατες ή συζητημένες, με τους ηθοποιούς Στέλιο Μάινα και Γωγώ Μπρέμπου να ζωντανεύουν τις λογοτεχνικές αφηγήσεις. Το «α» τη φιλοξενεί σε συνεργασία με το pod.gr, την πρώτη ελληνική πλατφόρμα που ασχολείται αποκλειστικά με την ταχέως ανερχόμενη τάση του podcast, της υπηρεσίας που γεφυρώνει την έννοια της σειράς με τις ραδιοφωνικές εκπομπές.

Ακούστε το επεισόδιο εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

34 σύγχρονοι εικαστικοί δημιουργούν έργα με αφετηρία το κόκκινο χρώμα

Συνεχίζονται οι 6 + 1 ομαδικές εκθέσεις που πλαισιώνουν το project "Ουράνιο τόξο - Rainbow".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/12/2022

"The Drawing Project": Το σχέδιο ως αυτοτελές μέσο έκφρασης

Τετρακόσια περίπου έργα, συγκομιδή της εργασίας του Νίκου Κυριακόπουλου τα τελευταία τρία χρόνια, παρουσιάζονται υπό την μορφή μιας εγκατάστασης που προσομοιάζει σε ένα γιγάντιο τετράδιο σχεδίων.

Κλιματική Αλλαγή και Εμείς: Η πρώτη μόνιμη διαδραστική έκθεση για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας δημιούργησε την πρώτη διαδραστική έκθεση για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα, με σκοπό να αντιληφθούμε τις συνέπειές της, τον βαθμό στον οποίο μας επηρεάζουν, αλλά και τον τρόπο που ο καθένας ξεχωριστά μπορεί να βοηθήσει.

Ένα ομαδικό καλλιτεχνικό show εξερευνά την έννοια του ιριδισμού

Μέσα από την πολυχρωμία και την πολυμορφία των έργων τους οι καλλιτέχνες μιλούν για έναν συγκεκριμένο συναισθηματικό ιριδισμό.

"Ο Φώτης Κόντογλου και η επιρροή του στους νεότερους": Ξεναγήσεις από τους καλλιτέχνες της έκθεσης

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τους ίδιους τους καλλιτέχνες να μιλούν για τα έργα τους, καθώς και για τον Φώτη Κόντογλου και την επιρροή που τους άσκησε.

"Πρόσωπο - Ζώο - Πράγμα": Ένα διαχρονικό παιχνίδι γίνεται αφορμή για μια πολυμεσική έκθεση

Η Στέφανι Ίρις Οράτη διερευνά το πραγματικό, το αυτοσχέδιο και τις περσινές διακοπές.

"good spaces left": Τι μυστικά κρύβει η πλατεία των Εξαρχείων;

Το cross section archive παρουσιάζει την έκθεση της Anu Vahtra, σηματοδοτώντας και την έναρξη της ετήσιας θεματικής του κέντρου για το 2022-23, "Ιστορία σε Πραγματικό Χρόνο".