Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στο πάρκο Κλωναρίδη-Φιξ: Μια νέα όαση πρασίνου στην Πατησίων

Ένα πανέμορφο πάρκο με μελετημένη δομή και φύτευση μας περιμένει να το χαρούμε.

Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στο πάρκο Κλωναρίδη-Φιξ: Μια νέα όαση πρασίνου στην Πατησίων

Εδώ και μήνες, οι βαριές κατασκευαστικές εργασίες είχαν τελειώσει κι οι λαμαρίνες είχαν απομακρυνθεί, αποκαλύπτοντας στους κατοίκους και τους περαστικούς την νέα, σύγχρονη και μελετημένη έκταση πρασίνου που μόλις ολοκληρώθηκε: το ιστορικό πάρκο Κλωναρίδη-Φιξ, που για χρόνια είχε αφεθεί στην τύχη του, αποτελεί πλέον ένα πανέμορφο αειφόρο αστικό πάρκο, με δομή και φύτευση βάσει των διεθνών τάσεων αρχιτεκτονικής τοπίου και περιβαλλοντικού σχεδιασμού.

Αποτέλεσμα συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία και η FIX Hellas, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου», το πάρκο επί της Πατησίων, συνολικής έκτασης 7.500 τ.μ, ανανεώθηκε εκ βάθρων: αποκαταστάθηκαν πλήρως οι περιπατητικές διαδρομές με υδατοπερατό υλικό καθώς και ο χλοοτάπητας, ανανεώθηκε ο αστικός εξοπλισμός (παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, σήμανση), αντικαταστάθηκαν όλα τα φωτιστικά με κεφαλές τεχνολογίας LED, ενώ το σιντριβάνι που υπήρχε λειτουργεί ξανά, περιτριγυρισμένο από καθίσματα, για να το απολαμβάνουν οι πολίτες.

Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στο πάρκο Κλωναρίδη-Φιξ: Μια νέα όαση πρασίνου στην Πατησίων - εικόνα 1
Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στο πάρκο Κλωναρίδη-Φιξ: Μια νέα όαση πρασίνου στην Πατησίων - εικόνα 2

Η σημαντικότερη αναβάθμιση έγκειται στη χλωρίδα του πάρκου: σύμφωνα με τη μελέτη που εκπονήθηκε από την εταιρεία αρχιτεκτονικής τοπίου Ecoscapes μαζί με την Διεύθυνση Πρασίνου και Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων, πάνω από 4.500 νέα φυτά μεσογειακής χλωρίδας φυτεύτηκαν, σε όλα τα σημεία στρώθηκε πολυετές λιβάδι, κλαδεύτηκαν τα δέντρα που προϋπήρχαν και, τελικά, διαμορφώθηκαν θεματικές περιοχές με διαφορετικές ποικιλίες.

Έτσι, στο κεντρικό τμήμα δημιουργήθηκε ένας κήπος αφιερωμένος στις αισθήσεις με φυτά διαφορετικών χρωμάτων και ανθέων, στο νότιο τμήμα υπάρχει κομμάτι αφιερωμένο στη βιοποικιλότητα, ενώ η δυτική αλέα με τα πλατάνια τονίστηκε με γραμμικές φυτεύσεις πολυετών ποωδών ειδών και θάμνων.

Την έξτρα πινελιά της αισθητικής βάζουν τα παγκάκια του πάρκου, τα οποία φιλοτεχνήθηκαν με σχέδια και χρώματα από τους φοιτητές της ΑΚΤΟ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

30/09/2022

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.