Άρση περιοριστικών μέτρων: Τέλος τα SMS, επεκτείνεται το ωράριο κυκλοφορίας και ανοίγουν οι μετακινήσεις

Οι δείκτες της πανδημίας δείχνουν εκτόνωση, παρά την αυξημένη κινητικότητα των πολιτών, λόγω του εμβολιασμού που προχωράει και των self-test που αποδείχθηκαν σημαντικό εργαλείο.

Άρση περιοριστικών μέτρων: Τέλος τα SMS, επεκτείνεται το ωράριο κυκλοφορίας και ανοίγουν οι μετακινήσεις

Άρση περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε η κυβέρνηση στην επίσημη ενημέρωση που έδωσε ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος το απόγευμα της Τετάρτης (12/5), επισημαίνοντας πως οι δείκτες της πανδημίας δείχνουν εκτόνωση, παρά την αυξημένη κινητικότητα των πολιτών, λόγω του εμβολιασμού που προχωράει και των self-test που αποδείχθηκαν σημαντικό εργαλείο.

Έτσι από την Παρασκευή 14 Μαΐου, μαζί με το άνοιγμα στον τουρισμό, καταργούνται τα μηνύματα στο 13033 και στο 13032, όπως και οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Το ωράριο της κυκλοφορίας επεκτείνεται έως τις 12.30 το βράδυ αλλά παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση για το υπόλοιπο του μήνα. Όσον αφορά τις μετακινήσεις στα νησιά είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, σημειώθηκε πως είναι απαραίτητο το αρνητικό τεστ οποιουδήποτε τύπου (rapid, self-test ή μοριακού), εκτός εάν υπάρχει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

30/09/2022

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.