Άρση περιοριστικών μέτρων: Τέλος τα SMS, επεκτείνεται το ωράριο κυκλοφορίας και ανοίγουν οι μετακινήσεις

Οι δείκτες της πανδημίας δείχνουν εκτόνωση, παρά την αυξημένη κινητικότητα των πολιτών, λόγω του εμβολιασμού που προχωράει και των self-test που αποδείχθηκαν σημαντικό εργαλείο.

Άρση περιοριστικών μέτρων: Τέλος τα SMS, επεκτείνεται το ωράριο κυκλοφορίας και ανοίγουν οι μετακινήσεις

Άρση περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε η κυβέρνηση στην επίσημη ενημέρωση που έδωσε ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος το απόγευμα της Τετάρτης (12/5), επισημαίνοντας πως οι δείκτες της πανδημίας δείχνουν εκτόνωση, παρά την αυξημένη κινητικότητα των πολιτών, λόγω του εμβολιασμού που προχωράει και των self-test που αποδείχθηκαν σημαντικό εργαλείο.

Έτσι από την Παρασκευή 14 Μαΐου, μαζί με το άνοιγμα στον τουρισμό, καταργούνται τα μηνύματα στο 13033 και στο 13032, όπως και οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Το ωράριο της κυκλοφορίας επεκτείνεται έως τις 12.30 το βράδυ αλλά παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση για το υπόλοιπο του μήνα. Όσον αφορά τις μετακινήσεις στα νησιά είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, σημειώθηκε πως είναι απαραίτητο το αρνητικό τεστ οποιουδήποτε τύπου (rapid, self-test ή μοριακού), εκτός εάν υπάρχει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Συζητάμε για την "Ιστορία της Θεραπαινίδας" & την ποπ κουλτούρα": Από το βιβλίο, στην τηλεόραση και την κοινωνία

Μία συζήτηση για τη μεγαλοφυή δυστοπία της Margaret Atwood που κλείνει σχεδόν 40 χρόνια ζωής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/03/2024

8+1 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Διόπτρα

Μεταφρασμένη, ελληνική και αστυνομική λογοτεχνία, βιβλία για προσωπική ανάπτυξη αλλά και ιστορικά βιβλία στις νέες εκδόσεις.

"Μ’ ένα βιβλίο συζητώ" για την τεχνητή νοημοσύνη και το βιβλίο "Ανθρώπινο πρόσωπο"

Εισηγήτρια της εκδήλωσης είναι η Βασιλική Μπούκη, Αναπληρώτρια Διευθύντρια σε Τεχνητή Νοημοσύνη Πανεπιστημίου Westminster Λονδίνου.

"Και ενθυμήθηκα πως είμαι γυναίκα": Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης αποτίνει φόρο τιμής στην Ελισάβετ Μουτζάν Μαρτινέγκου

Η έκθεση βασίζεται σε ιδέα της βραβευμένης σκηνοθέτιδας Μαρίας Κατσιώνη, η οποία σκηνοθετεί την ομώνυμη θεατρική παράσταση που κάνει πρεμιέρα στο πλαίσιο της έκθεσης.

Θεσσαλονίκη: Design Week από την "Parallaxi" στην Αγορά Μοδιάνο

Το παλαιότερο σε κυκλοφορία free press της Ελλάδας ξεκίνησε μια σειρά από δράσεις και δημόσιες συζητήσεις γύρω από το σήμερα και το αύριο της πόλης.

2023 Ελευσίς "Αρχαιολογία και Αφηγηματικότητα": Ένας διεπιστημονικός διάλογος ανάμεσα στους τομείς των τεχνών και της αρχαιολογίας

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις της δράσης "Μυστήριο 20", ενώ θα παρουσιαστεί το γλυπτικό έργο του Διονύση Χριστοφιλογιάννη "O Στρατός του Γκούμα".

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (4-10/3)

Εκκεντρικές εικόνες στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα", εκθέσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο ΕΜΣΤ και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα.