Στέλιος Μάινας – Ηθοποιός

Στέλιος Μάινας – Ηθοποιός

Περνάς μια μεγάλη δοκιμασία, μια περίοδο της ζωής σου, που μοιάζει με τις ιστορίες που άκουγες για το μεγάλο πόλεμο ή τις πανδημίες των παλαιοτέρων. Και συνειδητοποιείς πως, να που και εσύ γίνεσαι μάρτυρας μιας καταστροφής. Γιατί αυτό που ζούμε είναι μια Παγκόσμια καταστροφή, με ό,τι ακολουθεί. Κι αναρωτιέσαι. Πώς θα είναι η επόμενη μέρα; Θα συνεχίσεις τη ζωή σου εκεί που την άφησες;

Δυστυχώς δεν γίνεται. Γιατί χωρίς να το καταλάβουμε, βιώσαμε μια τεράστια αλλαγή. Γιατί μαζί με τους φίλους και όλους αυτούς που χάσαμε, χάσαμε και την αθωότητά μας, η ακριβέστερα την «μακαριότητά» μας.

Ας υποδεχτούμε, λοιπόν, την επανεκκίνηση, λίγο πιο υποψιασμένοι, με τη γνώση πως τίποτα δεν είναι δεδομένο, και όχι απλώς να χαρούμε το σήμερα, αλλά κυρίως να το εκτιμήσουμε και να μην το σπαταλήσουμε, γιατί τώρα ξέρουμε από πρώτο χέρι τη διάρκεια του. Θέλω λοιπόν, να ξαναδώ τους φίλους που στερήθηκα, να ανταλλάξω δυο κουβέντες μ’ αυτούς που εκτιμάω. Να τσουγκρίσω ένα ποτήρι στην υγειά όλων μας, με την ελπίδα πως σύντομα θα καταφέρουμε να βλεπόμαστε χωρίς προφυλάξεις.

Όσο για το θέατρο και τις δουλειές μας, δεν φοβάμαι την απουσία. Όσο έχουμε τη λαχτάρα να ξαναβρεθούμε, θα έρθει η στιγμή που θα γεμίσουν οι αίθουσες, είμαι βέβαιος, και έτοιμος. Από καιρό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Καλλιτεχνικές συνθέσεις συνδέουν το αθηναϊκό παραλιακό μέτωπο με τις θάλασσες του κόσμου

Η εικαστική έκθεση του Τάσου Ταστάνη, "Καρνάγια" παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αλίμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/03/2023

Μια τιμητική εκδήλωση για τον Χρόνη Μπότσογλου στο ΕΜΣΤ

Φέτος συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του σπουδαίου ζωγράφου.

Οι νέοι τίτλοι των εκδόσεων Μεταίχμιο που μόλις κυκλοφόρησαν

Οι νέοι τίτλοι που ξεφυλλίζουμε από τη βιβλιοθήκη των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Δέκα ερωτήσεις στον Χάρη Παπαδημητρακόπουλο για το λεύκωμα "Lockdowned"

Ο γνωστός φωτογράφος αποτύπωσε με τον φακό του τo λοκντάουν της πανδημίας στην Αθήνα.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (27/3-2/4)

Οι Guerrilla Girls φέρνουν την τέχνη τους στο ΚΠΙΣΝ, ο Χάρης Παπαδημητρακόπουλος απαθανατίζει μια ερημωμένη Αθήνα και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα στην πόλη.

25η Μαρτίου: Ξεναγήσου δωρεάν στα μουσεία της πόλης

Αυτά είναι τα αθηναϊκά μουσεία που γιορτάζουν την εθνική επέτειο με ελεύθερη είσοδο στις συλλογές τους.

Guerrilla Girls: "Ο καλύτερος τρόπος να κάνεις ακτιβισμό είναι να νιώθεις ταυτόχρονα χαρούμενος και εξαγριωμένος"

Το προβοκατόρικο φεμινιστικό γκρουπ Guerrilla Girls έρχεται στην Αθήνα, στο πλαίσιο του διεθνούς διαθεματικού φεστιβάλ WOW – Women of the World στο ΚΠΙΣΝ. Μιλήσαμε με το ιδρυτικό μέλος "Frida Kahlo" για τα φλέγοντα ζητήματα στην τέχνη σήμερα, τη διαφθορά των μουσείων και για το τι εκπροσωπεί για τις ίδιες ο φεμινισμός.