Ιωάννα Παππά – Ηθοποιός

Ιωάννα Παππά – Ηθοποιός

Αυτό που μου έχει λείψει περισσότερο είναι η επαφή με τη Φύση. Έχω πολλή ανάγκη ένα ταξίδι και περιμένω να δοθεί η άδεια να μετακινηθούμε γιατί δεν θέλω να μείνω ούτε μια ώρα παραπάνω στην Αθήνα. Ευτυχώς, έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε για την καλοκαιρινή παραγωγή, τις «Βάκχες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη, που θα παιχτεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Λόγω της καραντίνας βγήκαμε όλοι εκτός διαδικασίας και ψυχολογικά, πέραν του πρακτικού μέρους.

Μετά την πρώτη μας συνάντηση με τους συναδέλφους, θυμήθηκα γιατί τόσα χρόνια δεν χάνω επαφή με το θέατρο! Είναι μία διαδικασία που δεν απενεργοποιείται όσο κι αν μένεις μακριά. Είναι ο χώρος στον οποίο νιώθω τη μεγαλύτερη οικειότητα, νιώθω πιο καλά με τον εαυτό μου και με τους συναδέλφους μου. Με κάνει να αισθάνομαι ζωντανή και πολύ δημιουργική γιατί χαρίζει μια μεγάλη ελευθερία. Τώρα, είμαστε στη φάση που ξεκινήσαμε να μιλάμε για το τι, σήμαινε θεός εκείνη την εποχή, για τους μύθους, για τη ζωή και το θάνατο, για τα μυστήρια και το ίδιο το έργο. Όλα αυτά έχουν ένα ανεξάντλητο υλικό με τρομακτικό ενδιαφέρον.

Είναι πολύ δημιουργική και αφυπνιστική όλη η διαδικασία. Έρχεται και επουλώνει όλα τα τραύματα της χρονιάς γιατί όσο κι αν ήμουν ενεργή, με άλλους τρόπους, κάνοντας μία ταινία ή μία τηλεοπτική σειρά δεν είναι το ίδιο, παρόλο που αυτά μας έσωσαν όλους οικονομικά, καθώς ο κλάδος μας έχει πληγεί σε τεράστιο βαθμό. Κάνουμε ένα δειλό και παράλληλα τολμηρό ξεκίνημα κι ελπίζουμε για το καλύτερο. Δεν θα πετύχουν όλα τα στοιχήματα, αλλά δε νομίζω ότι οι προσδοκίες είναι προσωπικές αυτή τη στιγμή. Όταν μπαίνουμε σε αυτή τη μάχη, μπαίνουμε πολύ συνειδητά γνωρίζοντας πως έχει η κατάσταση. Στηρίζουμε με τόλμη και θάρρος μία τέχνη, η οποία αυτή τη στιγμή απαξιώνεται.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Το χαρακτικό έργο" του Χρόνη Μπότσογλου

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα εκδοθεί κατάλογος σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, αφιερωμένος στο έργο του καλλιτέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/09/2022

"Sheltered Gardens": Ένα καταφύγιο τέχνης στον άγνωστο στους πολλούς Βοτανικό Κήπο Διομήδους μας βγάζει από τα περιοριστικά πλαίσια της ταυτότητας

Μια υβριδική έκθεση σύγχρονης τέχνης από το PCAI επανασυστήνει τον Βοτανικό Κήπο Διομήδους στο κοινό και αγκαλιάζει τα διάφορα φάσματα της γυναικείας καλλιτεχνικής δημιουργίας, εξετάζοντας το ζήτημα της ταυτότητας και της queer ύπαρξης.

"Ενισχύοντας τις πολιτιστικές συνεργασίες XR" στο Metalogues

Μια σειρά ξεχωριστών εικαστικών εμπειριών με το βλέμμα στο μέλλον.

"HYPARXIS": Φυσική και φιλοσοφία στη ζωγραφική του Jean Noel Chazelle

Η πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη στην Ελλάδα θα φιλοξενηθεί στην S Art Gallery.

Η έκθεση "Φαληρόθεν. Ανάμεσα σε δύο κόσμους" αποκαλύπτει ψηφίδες του αρχαιολογικού παρελθόντος του Πειραιά

Ορισμένα από τα σημαντικότερα ευρήματα, από τη σωστική ανασκαφή του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Δέλτα Φαλήρου παρουσιάζονται στην περιοδική έκιθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά.

Ο Δημήτρης Γερακίτης επανεξετάζει τον ρομαντισμό των νυχτερινών τοπίων

Η έκθεση φωτογραφίας "ΝΟΤΕΜ" φιλοξενείται στο καλλιτεχνικό εργαστήριο or.artspace.

"…έτσι τα αφηγήθηκα": Η αινιγματική ζωγραφική του Δημήτρη Παπανικολάου

Γυναικείες φιγούρες, χρηστικά αντικείμενα και νεκρές φύσεις απεικονίζονται στα έργα που θα παρουσιάσει η Art Zone 42.