Ιωάννα Παππά – Ηθοποιός

Ιωάννα Παππά – Ηθοποιός

Αυτό που μου έχει λείψει περισσότερο είναι η επαφή με τη Φύση. Έχω πολλή ανάγκη ένα ταξίδι και περιμένω να δοθεί η άδεια να μετακινηθούμε γιατί δεν θέλω να μείνω ούτε μια ώρα παραπάνω στην Αθήνα. Ευτυχώς, έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε για την καλοκαιρινή παραγωγή, τις «Βάκχες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη, που θα παιχτεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Λόγω της καραντίνας βγήκαμε όλοι εκτός διαδικασίας και ψυχολογικά, πέραν του πρακτικού μέρους.

Μετά την πρώτη μας συνάντηση με τους συναδέλφους, θυμήθηκα γιατί τόσα χρόνια δεν χάνω επαφή με το θέατρο! Είναι μία διαδικασία που δεν απενεργοποιείται όσο κι αν μένεις μακριά. Είναι ο χώρος στον οποίο νιώθω τη μεγαλύτερη οικειότητα, νιώθω πιο καλά με τον εαυτό μου και με τους συναδέλφους μου. Με κάνει να αισθάνομαι ζωντανή και πολύ δημιουργική γιατί χαρίζει μια μεγάλη ελευθερία. Τώρα, είμαστε στη φάση που ξεκινήσαμε να μιλάμε για το τι, σήμαινε θεός εκείνη την εποχή, για τους μύθους, για τη ζωή και το θάνατο, για τα μυστήρια και το ίδιο το έργο. Όλα αυτά έχουν ένα ανεξάντλητο υλικό με τρομακτικό ενδιαφέρον.

Είναι πολύ δημιουργική και αφυπνιστική όλη η διαδικασία. Έρχεται και επουλώνει όλα τα τραύματα της χρονιάς γιατί όσο κι αν ήμουν ενεργή, με άλλους τρόπους, κάνοντας μία ταινία ή μία τηλεοπτική σειρά δεν είναι το ίδιο, παρόλο που αυτά μας έσωσαν όλους οικονομικά, καθώς ο κλάδος μας έχει πληγεί σε τεράστιο βαθμό. Κάνουμε ένα δειλό και παράλληλα τολμηρό ξεκίνημα κι ελπίζουμε για το καλύτερο. Δεν θα πετύχουν όλα τα στοιχήματα, αλλά δε νομίζω ότι οι προσδοκίες είναι προσωπικές αυτή τη στιγμή. Όταν μπαίνουμε σε αυτή τη μάχη, μπαίνουμε πολύ συνειδητά γνωρίζοντας πως έχει η κατάσταση. Στηρίζουμε με τόλμη και θάρρος μία τέχνη, η οποία αυτή τη στιγμή απαξιώνεται.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

8+1 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Διόπτρα

Μεταφρασμένη, ελληνική και αστυνομική λογοτεχνία, βιβλία για προσωπική ανάπτυξη αλλά και ιστορικά βιβλία στις νέες εκδόσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/03/2024

"Μ’ ένα βιβλίο συζητώ" για την τεχνητή νοημοσύνη και το βιβλίο "Ανθρώπινο πρόσωπο"

Εισηγήτρια της εκδήλωσης είναι η Βασιλική Μπούκη, Αναπληρώτρια Διευθύντρια σε Τεχνητή Νοημοσύνη Πανεπιστημίου Westminster Λονδίνου.

"Και ενθυμήθηκα πως είμαι γυναίκα": Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης αποτίνει φόρο τιμής στην Ελισάβετ Μουτζάν Μαρτινέγκου

Η έκθεση βασίζεται σε ιδέα της βραβευμένης σκηνοθέτιδας Μαρίας Κατσιώνη, η οποία σκηνοθετεί την ομώνυμη θεατρική παράσταση που κάνει πρεμιέρα στο πλαίσιο της έκθεσης.

Θεσσαλονίκη: Design Week από την "Parallaxi" στην Αγορά Μοδιάνο

Το παλαιότερο σε κυκλοφορία free press της Ελλάδας ξεκίνησε μια σειρά από δράσεις και δημόσιες συζητήσεις γύρω από το σήμερα και το αύριο της πόλης.

2023 Ελευσίς "Αρχαιολογία και Αφηγηματικότητα": Ένας διεπιστημονικός διάλογος ανάμεσα στους τομείς των τεχνών και της αρχαιολογίας

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις της δράσης "Μυστήριο 20", ενώ θα παρουσιαστεί το γλυπτικό έργο του Διονύση Χριστοφιλογιάννη "O Στρατός του Γκούμα".

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (4-10/3)

Εκκεντρικές εικόνες στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα", εκθέσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο ΕΜΣΤ και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα.

"Future Perfect": Η Τίνα Καραγεώργη παρουσιάζει μια σειρά έργων από χειροποίητα χαρτιά και γλυπτά

Η καλλιτέχνης παρουσιάζει την καινούρια της έκθεση στην Γκαλερί Σκουφά.