«Νίκος Αλιβιζάτος: Δύο βήματα μπρος ένα πίσω»: Το αθηνόραμα διαβάζει το 2ο επεισόδιο του podcast «Να ένα βιβλίο»

Συνεχίζουμε τη φιλοξενία του podcast του συγγραφέα και βιβλιοκριτικού Κώστα Κατσουλάρη με το δεύτερο μέρος της σειράς.

«Νίκος Αλιβιζάτος: Δύο βήματα μπρος ένα πίσω»: Το αθηνόραμα διαβάζει το 2ο επεισόδιο του podcast «Να ένα βιβλίο»

Συνεχίζεται η φιλοξενία του podcast του συγγραφέα και βιβλιοκριτικού Κώστα Κατσουλάρη, στο πλαίσιο της συνεργασίας του «α» με το pod.gr, την πρώτη ελληνική πλατφόρμα που ασχολείται αποκλειστικά με την ταχέως ανερχόμενη τάση του podcast, της υπηρεσίας που γεφυρώνει την έννοια της σειράς με τις ραδιοφωνικές εκπομπές.

Με τίτλο «Να ένα βιβλίο», ο παρουσιαστής της εκπομπής επιλέγει βιβλία από την πρόσφατη ή επερχόμενη συγγραφική σοδιά, παρουσιάζοντας τόσο το περιεχόμενο τους όσο και τις εντυπώσεις έπειτα από την ανάγνωσή τους. Δε λείπουν αποσπάσματα που δίνουν μια πιο άμεση εμπειρία ξεφυλλίσματος στον ακροατή, χάρη στις φωνές των ηθοποιών Γωγώ Μπρέμπου και Στέλιου Μάινα.

«Νίκος Αλιβιζάτος: Δύο βήματα μπρος ένα πίσω»: Το αθηνόραμα διαβάζει το 2ο επεισόδιο του podcast «Να ένα βιβλίο» - εικόνα 1

Μετά το πρώτο επεισόδιο της σειράς με την αυτοβιογραφία (σε συνεργασία με τη Μαρία Μαυρικάκη) «Γιάννης Μπουτάρης: 60 χρόνια τρύγος», σειρά έχει το νέο βιβλίο του Νίκου Αλιβιζάτου «Δυο βήματα μπρος, ένα πίσω». Διαπερνώντας 8+1 πολυτάραχες δεκαετίες, ο νομικός και για λίγο υπηρεσιακός Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης της Ελλάδας (2004), αυτοβιογραφείται όσο και περιηγείται στην σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Από τα προσωπικά βιώματα του ως την ευρύτερη, θεσμική ιστορία της Ελλάδας, ο Αλιβιζάτος διαπερνάει πρωτοβουλίες και μεταρρυθμίσεις που άφησαν ιστορία στο εγχώριο γίγνεσθαι, ανάλογα με την θέση παρατηρητή ή συμμετέχοντα που είχε σε κάθε περίπτωση. Στο podcast ο ηθοποιός Στέλιος Μάινας λειτουργεί σε ρόλο αφηγητή, διαβάζοντας αποσπάσματα του βιβλίου που εκδόθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Ακούστε το εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η εμπειρία της προσφυγιάς μέσα από τα μάτια μικρών παιδιών

Εγκαινιάστηκε στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου η έκθεση "Let the children talk" του Μάριου Λώλου.

Μαρία-Θάλεια Καρρά: "Θέλουμε το "Revolution is not a one time event" να δημιουργήσει ένα πεδίο διαλόγου, ανοικτότητας και συμπερίληψης"

Η συνιδρύτρια του locus athens μάς μιλά για την πολυφωνική γιορτή που στήνεται στο Tavros, με αφορμή την πρόσφατη διάκριση του χώρου με το βραβείο Impact Grant.

H Τιτίκα Σάλλα μιλάει "Περί φύσεως"

Η σειρά αυτή των έργων της Τιτίκας Σάλλα αποτελεί συνέχεια παλαιότερων αναφορών της στη φύση.

"How Far We Went": Η ζωγραφική πορεία του Στέλιου Pupet

O τίτλος της έκθεσης, λέει ο Pupet, καθρεφτίζει την σχέση ανάμεσα στην διαδικασία της ζωγραφικής του και το ταξίδι της ζωής του, που έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια.

"Μετεωρολογία του Κόσμου": Το αγροτικό τοπίο και το σύμπαν των videogames εμπνέουν τον Ζήση Μπλιάτκα

Μια έκθεση ζωγραφικής που συνδυάζει την παραγωγική γη με την τεχνολογία.