WeFor: Μια ΜΚΟ νέων ανθρώπων θέλει να αμφισβητήσει όσα παγιωμένα την ενοχλούν

Το θέμα προς συζήτησης για τη φετινή χρονιά είναι οι γυναίκες και η ανισότητα που βιώνουν.

WeFor: Μια ΜΚΟ νέων ανθρώπων θέλει να αμφισβητήσει όσα παγιωμένα την ενοχλούν

Να ανοίξει ο διάλογος για όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η νέα γενιά ήταν το όραμα που ένωσε την ομάδα του WeFor, μιας πρωτοβουλίας νέων ανθρώπων από διαφορετικούς κλάδους που συστάθηκε πριν μερικούς μήνες ως ΜΚΟ και χαίρει υποστήριξης από τον Δήμο Αθηναίων.

«Το πρώτο βήμα για να λύσεις ένα πρόβλημα είναι να αντιληφθείς πως υπάρχει», λένε οι ίδιοι, «γι’ αυτό, μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες, φέρνουμε το πρόβλημα στην επιφάνεια». Μέσα από το λόγο, θέλουν να αμφισβητήσουν νοοτροπίες και συμπεριφορές οι οποίες θεωρούνται παγιωμένες ή ελλοχεύουν άρρητα στην κοινωνία μας και διαιωνίζουν τις ανισότητες και τις αδικίες γύρω μας.

Κάθε χρόνο, διαφορετική θεματική θα τίθεται επί τάπητος με διαδικτυακές και διά ζώσης δράσεις, εκ των οποίων πυρήνας θα είναι μια κεντρική εκδήλωση. Για το έτος 2021, ύστερα από μελέτη των στατιστικών και εκτίμησης του σωστού momentum, το θέμα θα είναι οι γυναίκες.

Θέλουν να αμφισβητήσουν νοοτροπίες και συμπεριφορές οι οποίες θεωρούνται παγιωμένες ή ελλοχεύουν άρρητα στην κοινωνία μας και διαιωνίζουν τις ανισότητες και τις αδικίες γύρω μας.

«Η εκκίνηση του κινήματος #MeToo στη χώρα μας είναι μόνο η επιφάνεια ενός φαινομένου βαθιά ριζωμένου στην κοινωνία μας», αναφέρουν οι ίδιοι, «η πολιτική υπο-εκπροσώπηση των γυναικών, οι διακρίσεις στον εργασιακό χώρο και τα αυξανόμενα περιστατικά έμφυλης βίας διαμορφώνουν ένα καθεστώς που εξαρτάται από εμάς να το αλλάξουμε».

Η κεντρική εκδήλωση της χρονιάς, με τίτλο «WeForWomen», προγραμματίζεται για τις 7 Μαρτίου (ψηφιακά) στα κανάλια της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, με έξι καταξιωμένες ομιλήτριες από διαφορετικούς κλάδους να μοιράζονται με το κοινό βιώματα ανισότητας που έζησαν μέχρι σήμερα. Προγραμματίζονται, παράλληλα, ψηφιακά εργαστήρια από φορείς που δραστηριοποιούνται στην ενδυνάμωση των γυναικών.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα του We For

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.