WeFor: Μια ΜΚΟ νέων ανθρώπων θέλει να αμφισβητήσει όσα παγιωμένα την ενοχλούν

Το θέμα προς συζήτησης για τη φετινή χρονιά είναι οι γυναίκες και η ανισότητα που βιώνουν.

WeFor: Μια ΜΚΟ νέων ανθρώπων θέλει να αμφισβητήσει όσα παγιωμένα την ενοχλούν

Να ανοίξει ο διάλογος για όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η νέα γενιά ήταν το όραμα που ένωσε την ομάδα του WeFor, μιας πρωτοβουλίας νέων ανθρώπων από διαφορετικούς κλάδους που συστάθηκε πριν μερικούς μήνες ως ΜΚΟ και χαίρει υποστήριξης από τον Δήμο Αθηναίων.

«Το πρώτο βήμα για να λύσεις ένα πρόβλημα είναι να αντιληφθείς πως υπάρχει», λένε οι ίδιοι, «γι’ αυτό, μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες, φέρνουμε το πρόβλημα στην επιφάνεια». Μέσα από το λόγο, θέλουν να αμφισβητήσουν νοοτροπίες και συμπεριφορές οι οποίες θεωρούνται παγιωμένες ή ελλοχεύουν άρρητα στην κοινωνία μας και διαιωνίζουν τις ανισότητες και τις αδικίες γύρω μας.

Κάθε χρόνο, διαφορετική θεματική θα τίθεται επί τάπητος με διαδικτυακές και διά ζώσης δράσεις, εκ των οποίων πυρήνας θα είναι μια κεντρική εκδήλωση. Για το έτος 2021, ύστερα από μελέτη των στατιστικών και εκτίμησης του σωστού momentum, το θέμα θα είναι οι γυναίκες.

Θέλουν να αμφισβητήσουν νοοτροπίες και συμπεριφορές οι οποίες θεωρούνται παγιωμένες ή ελλοχεύουν άρρητα στην κοινωνία μας και διαιωνίζουν τις ανισότητες και τις αδικίες γύρω μας.

«Η εκκίνηση του κινήματος #MeToo στη χώρα μας είναι μόνο η επιφάνεια ενός φαινομένου βαθιά ριζωμένου στην κοινωνία μας», αναφέρουν οι ίδιοι, «η πολιτική υπο-εκπροσώπηση των γυναικών, οι διακρίσεις στον εργασιακό χώρο και τα αυξανόμενα περιστατικά έμφυλης βίας διαμορφώνουν ένα καθεστώς που εξαρτάται από εμάς να το αλλάξουμε».

Η κεντρική εκδήλωση της χρονιάς, με τίτλο «WeForWomen», προγραμματίζεται για τις 7 Μαρτίου (ψηφιακά) στα κανάλια της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, με έξι καταξιωμένες ομιλήτριες από διαφορετικούς κλάδους να μοιράζονται με το κοινό βιώματα ανισότητας που έζησαν μέχρι σήμερα. Προγραμματίζονται, παράλληλα, ψηφιακά εργαστήρια από φορείς που δραστηριοποιούνται στην ενδυνάμωση των γυναικών.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα του We For

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η 6η έκθεση Γλυπτικής στο ΒΧΜ παρουσιάζει 101 γλυπτά-δημιουργίες της τελευταίας πενταετίας

Το φιλότεχνο κοινό και οι επισκέπτες του Μουσείου θα γνωρίσουν την πιο πρόσφατη εικαστική παραγωγή στον τομέα της γλυπτικής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2023

"Οι καστανοκόκκινοι βράχοι": Έκθεση φωτογραφίας του Clement Chapillon στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Ο καλλιτέχνης διερευνά, στο νησιωτικό περιβάλλον του Αιγαίου, την έννοια της απομόνωσης, τόσο σε γεωγραφικό όσο και σε νοητικό επίπεδο.

Κατευνάζοντας τους φόβους της ψυχής | Αποσπάσματα μιας συζήτησης με την εικαστικό Ελένη Οδυσσέως

Η καλλιτέχνις Ελένη Οδυσσέως μιλά στην Ιωάννα Γερακίδη για την εικαστική της πρακτική, τις ερευνητικές της θεματικές, τις διαδικασίες παραγωγής ή -καλύτερα- αναπαραγωγής ή σύνθεσης ενός κόσμου παρήγορου, συλλογικού, μεταφυσικού.

Η Γεωργία Φαμπρίς μιλάει για την ορμητική θηλυκότητα στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Ζωγραφικά και υφαντά έργα διαφόρων διαστάσεων που εξερευνούν τη γυναικεία φιγούρα παρουσιάζει η Γεωργία Φαμπρίς στη νέα ατομική της έκθεση.

Η κολεκτίβα Nest "σε αναζήτηση κουίρ καταφυγίων" ενάντια στην ομοφοβία της Αφρικής

Ο Sunny Dolat, συνιδρυτής της αφρικανικής κολεκτίβας Nest, μιλάει για τη νέα έκθεση που η ομάδα παρουσιάζει από 29/9 στο ΕΜΣΤ, έναν εορτασμό για το κουίρ βίωμα και όλες τις εκφάνσεις του.

Η "Φαμέγια" μάς θυμίζει ποια είναι η αφετηρία μας

Η Αντωνία Ζεβόλη Νταουντάκη, στη "Φαμέγια", από τις εκδόσεις Εύμαρος, αφηγείται την ιστορία της γιαγιάς της στην Ελλάδα του εικοστού αιώνα.

Δανάη Ηώ, πώς συνδέεται ο μύθος του Κάδμου με τα σύγχρονα διακυβεύματα γύρω από τις λειτουργίες της γραφειοκρατίας και της οικοδόμησης του έθνους;

Με αφορμή την έκθεση "Landform Instrument" στο State of Concept Athens, η Δανάη Ηώ μας μιλά για την έρευνά της στη Θήβα και την υπαινικτική ματιά της ποίησης στην ιστορία (του εθνικισμού).