Ανοίγει το λιανεμπόριο – Χωρίς ραντεβού, με SMS και μεγάλη προσοχή

Δείτε τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Ανοίγει το λιανεμπόριο – Χωρίς ραντεβού, με SMS και μεγάλη προσοχή

Έκκληση για μια «συμφωνία ευθύνης» μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών, πολιτών και κράτους έκανε η κυβέρνηση, διά στόματος του Υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη, στην τακτική ενημέρωση της Παρασκευής για την εξέλιξη της πανδημίας, η οποία ανέλυσε τα βήματα σταδιακού ανοίγματος που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός από τα έδρανα της Βουλής λίγο νωρίτερα. Τα επιδημιολογικά δεδομένα της τελευταίας εβδομάδας αποδείχθηκαν αισιόδοξα, σε σύγκριση με τα διεθνή δεδομένα, γεγονός που έδωσε το περιθώριο για την ανάσα στο λιανεμπόριο.

Από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ανοίγουν όλα τα καταστήματα, με προαιρετικό ωράριο από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ για την επίσκεψη των καταναλωτών σε αυτά δεν θα απαιτείται ραντεβού, όπως είχε ακουστεί. Φυσικά, ισχύει ο περιορισμός του ενός πελάτη ανά 25τ.μ. καταστήματος. Το μήνυμα στο 13033 είτε η συμπλήρωση της γραπτής φόρμας με τον κωδικό 2, που χρησιμοποιείται για την μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών (σούπερ μάρκετ), θα έχει πλέον διευρυμένη χρήση, καλύπτοντας κάθε μετακίνηση προς ανοιχτό κατάστημα. Ο καταναλωτής είναι υποχρεωμένος να διατηρήσει το μήνυμα στο κινητό του (ή τη φόρμα συμπλήρωσης με αναγραφόμενη ώρα) ως αποδεικτικό στοιχείο σε περίπτωση ελέγχου, διότι η διάρκεια ισχύος κάθε βεβαίωσης είναι δύο ώρες. Εξαίρεση αποτελούν οι επιδημιολογικά επιβαρυμένες «κόκκινες» περιοχές, στις οποίες ξεκινάει ξανά η μέθοδος του click away.

Επίσης επιστρέφει σε λειτουργία η παροχή υπηρεσιών που αφορούν δραστηριότητες κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής, ΚΤΕΟ, προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά μόνο με ραντεβού. Ενώ παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ, η υποχρεωτική χρήση της μάσκας και οι αποστάσεις σε κάθε περίσταση. Προς το παρόν, το πρόστιμο άσκοπης μετακίνησης παραμένει στα τριακόσια ευρώ κι αναμένεται να επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι κοινωνικές και καλλιτεχνικές διαστάσεις της γλώσσας στο καταληκτικό επεισόδιο του "Waste/d Pavilion"

Μια ομάδα καλλιτεχνών κλείνει το τρίτο μέρος του πρότζεκτ από το State of Concept Athens, εξερευνώντας ζητήματα σχετικά με τη γλώσσα και το σώμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/10/2022

"Στης Κλωθώς τα χνάρια", στο Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών, θα δεις την υφαντική με άλλη ματιά

Έργα όπου το νήμα, το ύφασμα και οι τεχνικές ύφανσης αποτελούν το κύριο μέσο της καλλιτεχνικής παραγωγής και τον πυρήνα της εικαστικής έκφρασης αποκαλύπτουν τη βαθιά βιωματική σχέση της εικαστικού Πόλλυς Κολλιαλή με τη πολιτισμική ιστορία της περιοχής της Αράχωβας.

"braille": Πώς βιώνουν την τέχνη τα άτομα με οπτική αναπηρία;

Ο Δημήτρης Καπετάνος δημιουργεί μια εικαστική εγκατάσταση στο Κέντρο Τεχνών που κάνει αναφορά στο πώς άτομα με οπτική αναπηρία βλέπουν, θυμούνται ή φαντάζονται τα χρώματα.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (3-9/10)

Ταξίδι στις αναμνήσεις μας, έφηβοι που αφηγούνται τα όνειρά τους, ένα φανταστικό μουσείο με διάσημους δημιουργούς, η δύναμη των social media και όλα όσα θα δούμε στις γκαλερί και τα μουσεία της Αθήνας αυτή την εβδομάδα.

Μια "Τριλογία του Πάθους" φέρνει η Collect Society στην Αθήνα

Τρεις καλλιτέχνες διερευνούν τις διάφορες αναγνώσεις του πάθους μέσα από την τέχνη.

Μια γοητευτική "Σονάτα για Γάτες" στον πολυχώρο Αmalias 36

Μια νέα σειρά έργων αφιερωμένη στις γάτες παρουσιάζει η Σοφία Λαμνάτου στη νέα της έκθεση.

Η νέα έδρα του Onassis AiR εγκαινιάζεται με το 1ο Open Day του

Το διεθνές πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, αγκαλιάζοντας πλέον όλους τους δημιουργούς που εντάσσονται στο καλλιτεχνικό οικοσύστημα του Ιδρύματος Ωνάση.