Οχτώ διαδικτυακά ραντεβού για να υποδεχτούμε δυναμικά το 2021

Εκστατικές συναυλίες κλασικής μουσικής, παραμύθια και πολύ χιούμορ, παραστάσεις κι ανατρεπτικά σόου εύχονται «Καλή Χρονιά» με τον τρόπο τους.

Οχτώ διαδικτυακά ραντεβού για να υποδεχτούμε δυναμικά το 2021

#1 Φαντασμαγορική αλλαγή χρονιάς στο «Νιάρχος»

Πιστό στο ραντεβού του για την πιο λαμπερή Παραμονή Πρωτοχρονιάς, το Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ετοιμάζει μια γιορτή που θα μεταδοθεί από το διαδικτυακά του κανάλια αλλά καθώς και από την ΕΡΤ2 (10.30 μ.μ.). Οικοδέσποινα θα είναι η ηθοποιός Νάντια Κοντογεώργη κι η προθέρμανση της αλλαγής θα γίνει με την Εθνική Λυρική Σκηνή και παρουσιάσει αποσπάσματα από σπουδαία έργα όπερας, οπερέτας, μπαλέτου και συμφωνικής μουσικής, καθώς και χριστουγεννιάτικους ύμνους και κάλαντα. Μετά τις 12, αμέτρητα πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τον ορίζοντα κι η υποδοχή του νέου έτους θα γίνει συνοδεία διάσημων μιούζικαλ από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, τζαζ και μπλουζ από τους Gumbo YaYa και Sugahspank!, ολοκληρώνοντας με τον Palov στα decks και μουσικές Καραϊβικής στα ηχεία.

#2 Πρωτοχρονιά στο κανάλι της Περιφέρειας Αττικής

Μια σειρά εκδηλώσεων τρέχει διαδικτυακά από τα κανάλια της η Περιφέρεια Αττικής, ώστε να κρατήσει συντροφιά στους πολίτες αυτές τις ημέρες που παραδοσιακά ανταμώναμε σε σκηνές και πάρκα, μεταδίδοντας σε ζωντανή σύνδεση εκδηλώσεις από το χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου καθώς κι απ’ το χριστουγεννιάτικο χωριό που έχει στηθεί στο Πεδίον του Άρεως. Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς προγραμματίζεται παραμύθι σε αφήγηση της Φαίης Κοκκινοπούλου («Ο Ρούντολφ με την κόκκινη μύτη», 11 π.μ.), θέατρο σκιών από τον καραγκιοζοπαίχτη Χάρη Μπιλλίνη (11.30 π.μ.), όπως και συναυλία με την Ερωφίλη το βράδυ (9.30 μ.μ.).

Οχτώ διαδικτυακά ραντεβού για να υποδεχτούμε δυναμικά το 2021 - εικόνα 1

#3 Σώματα που παλεύουν με το μάρμαρο

Πρωτοχρονιά με μια διεθνή ομάδα χορό, τους RootlessRoot, ετοιμάζει η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, διαθέτοντας για είκοσι τέσσερις μόνον ώρες την κινηματογραφική εκδοχή της παράστασης που ήταν προγραμματισμένη για τον περασμένο Απρίλιο. Το «Stones & Bones» πρόκειται για μια αρκετά αντισυμβατική απόπειρα πάνω στη σκηνή με χωρικό πρωταγωνιστή το μάρμαρο. Σε συνεργασία με τον Άγγλο γλύπτη Peter Randall-Page, οι πέντε ερμηνεύτριες της ομάδας (Λίντα Καπετανέα, Έλενα Τοπαλίδου, Μάρθα Φριντζήλα, Hyaejin Lee, Anna Calsina Forrellad), υπό τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, έρχονται αντιμέτωπες με το μάρμαρο, δημιουργώντας ένα ποίημα για την εύθραυστη φύση της ανθρώπινης ύπαρξης. Πρεμιέρα στις 9 μ.μ., είσοδος ελεύθερη.

#4 Εορταστικό γκαλά, όπως πάντα, με την ΚΟΑ

Ένα πλούσιο πρόγραμμα φέρνει διαδικτυακά και δωρεάν η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών για τις μέρες των γιορτών, στην κορυφή του οποίου (από άποψη δημοτικότητας) βρίσκεται το καθιερωμένο Εορταστικό Γκαλά της ορχήστρας στις 30 του μήνα (8.30 μ.μ.), για να αποχαιρετίσουμε το έτος που παρέρχεται, υποδεχόμενοι το νέο με περισσότερη αισιοδοξία και ανάταση στην καρδιά. Ο Κορνήλιος Μιχαηλίδης θα διευθύνει την ΚΟΑ και τους σολίστ Χριστίνα Πουλίτση, Τάση Χριστογιαννόπουλο και Χριστόφορο Σταμπόγλη, σε ένα λυρικό πρόγραμμα με συνθέσεις από την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία: τρεις χώρες που βίωσαν με το δυσκολότερο τρόπο το πρώτο κύμα της πανδημίας που μάστισε τη χρονιά. Συντονιστείτε εδώ.

Οχτώ διαδικτυακά ραντεβού για να υποδεχτούμε δυναμικά το 2021 - εικόνα 2

#5 Μαγεία από την Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι

Η ετήσια πρωτοχρονιάτικη συναυλία της εξαιρετικής Συμφωνικής Ορχήστρας Τσαϊκόφσκι έρχεται στην οθόνη μας από το Christmas Theater. Από την Πρωτοχρονιά έως και τις 3 Ιανουαρίου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μαγευτικά βαλς απευθείας από τη Μόσχα και τα όργανα εκατό μουσικών. Με τίτλο «Grand Waltz» και με τον θρυλικό Βλαντιμίρ Φεντοσέγιεφ στο πόντιουμ, η σπουδαία ευρωπαϊκή ορχήστρα (εκατό μουσικών) που φημίζεται για τη δεξιοτεχνία της στην κλασική μουσική σοβιετικής περιόδου πρόκειται να ερμηνεύσει έργα των Στράους, Σοστακόβικς, Τσαϊκόφσκι, Μπερνστάιν, Σιμπέλιους και άλλων. Προπώληση εισιτηρίων εδώ (€ 12).

#6 Η Άννα Βίσση ξεσηκώνει από το Θέατρο Παλλάς

Τις μεγαλύτερες επιτυχίες αλλά και απρόσμενες διασκευές αγαπημένων της κομματιών ετοιμάζει η Άννα Βίσση για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς (9 μ.μ.), ανεβαίνοντας στη σκηνή του Θεάτρου Παλλάς με δεκατρία μέλη στην ορχήστρα της. Σκοπός να ξεσηκώσει το κοινό, έστω εξ αποστάσεως, όπως μόνο εκείνη ξέρει. Για τους σκληρούς φαν, υπάρχει ξεχωριστό εισιτήριο που εξασφαλίζει είσοδο στο pre-show της βραδιάς (45 λεπτά πριν την κανονική έναρξη), όπου η αγαπημένη ερμηνεύτρια θα έρθει πιο κοντά με τους θεατές και θα αποκαλύψει backstage λεπτομέρειες κι όλη την προετοιμασία της συναυλίας. Εισιτήριο: € 15.

Οχτώ διαδικτυακά ραντεβού για να υποδεχτούμε δυναμικά το 2021 - εικόνα 3

#7 «Καλή Βρανοχρονιά» με ένα ολοκαίνουργιο comedy show

Με κέφι, μπρίο, λαμπάκια και πολλά μελομακάρονα, η αγαπημένη κωμικός συντονίζεται διαδικτυακά την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου (10 μ.μ.) με νέο υλικό εβδομήντα λεπτών και εύχεται σε όλους «Καλή Βρανοχρονιά». Κείμενα σχετικά με τα Χριστούγεννα και τον τρόπο που τα βιώνουμε φέτος, trivia που δεν ξέρατε ότι θέλετε να γνωρίζετε και σουρεάλ ιστορίες κάνουν πρεμιέρα στις οθόνες μας με το πρωτοχρονιάτικο comedy show. Έπειτα από την πρώτη μετάδοση, θα μπορείτε να δείτε την παράσταση βιντεοσκοπημένο τις επόμενες δύο ημέρες (29 & 30/12, αλλά συγκεκριμένες ώρες: 12 μ., 6 μ.μ., 10 μ.μ. & 2 π.μ.). Τιμή εισιτηρίου: € 10.

#8 Ένα χιουμοριστικό μοιρολόι για το 2020

Αντί να ατενίσουν κατευθείαν το νέο έτος που έρχεται, ευλογώντας το με καλότυχες ευχές κι ελπίδα, το επιμελητικό-καλλιτεχνικό δίδυμο Νάιρα Στεργίου και Εριφύλη Βενέρη («Let's Supper, Mr. Iolas», «Το Πλοίο της Αγάπης») κανόνισε μια ιδιαίτερη ανασκόπηση, «εν είδει αντίστροφου εορτασμού» όπως λένε οι ίδιες, ώστε να πουν ένα γερό αντίο στο χρόνο που πέρασε. Σε συνεργασία με την ομάδα της τρολ σελίδας «Τελεταί Μπούκουρας», την τελευταία Κυριακή του χρόνου (27/12) διοργανώνεται το «Pai O Palios O Chronos» με σουρεάλ διάθεση και πολύ μαύρο χιούμορ: καλλιτέχνες (μεταξύ των οποίων ο Κωστής Σταφυλάκης κι ο Σπύρος Αγγελόπουλος) παρουσιάζουν νέα visual και ηχητικά έργα στο FB καθώς και στη ραδιοφωνική εκπομπή του Ομίλου Μπούκουρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
23/04/2024

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.

Πασχαλινό book bazaar από τις εκδόσεις Καπόν

Στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ μάς περιμένουν πασχαλινές προσφορές για τις μέρες που έρχονται.

Ανακαλύπτοντας το "Αποτύπωμα" που σχηματίζεται στη μνήμη και τη συνείδηση του Άκη Δέτση

Ο καλλιτέχνης εξερευνά τη διάσταση της φωτογραφίας ως σημαίνουσας επιφάνειας μέσα από την απεικόνιση του τοπίου.