Χρηματοδότηση οργανώσεων για την ισότητα των φύλων από το Ίδρυμα Μποδοσάκη

Στόχος του προγράμματος «Προαγωγή της ισότητας των φύλων και καταπολέμηση της έμφυλης βίας» είναι να ενισχυθεί η βιωσιμότητα της Κοινωνίας των Πολιτών.

Χρηματοδότηση οργανώσεων για την ισότητα των φύλων από το Ίδρυμα Μποδοσάκη

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη σε συνεργασία με τον μη κυβερνητικό οργανισμό Solidarity Now καλούν οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην προαγωγή της ισότητας των φύλων να καταθέσουν προτάσεις μέσω δυο προσκλήσεων ενδιαφέροντος, ώστε να αναπτυχθεί ένα δίκτυο μεταξύ των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών καθώς και να λάβουν χρηματοδότηση για την υλοποίηση έργων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η χώρα μας, για μια ακόμη χρονιά, βρίσκεται στην τελευταία θέση του Ευρωπαϊκού Δείκτη Ισότητας των Φύλων. Στόχος του προγράμματος «Προαγωγή της ισότητας των φύλων και καταπολέμηση της έμφυλης βίας» είναι να ενισχυθεί η βιωσιμότητα της Κοινωνίας των Πολιτών και να αναδειχθεί ο ρόλος της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε συνδυασμό με την καταπολέμηση των φυλετικών στερεοτύπων και της έμφυλης βίας. Η πρόσκληση δίνει την δυνατότητα σε φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών με μικρή εμπειρία στην υλοποίηση έργων αλλά με σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο να λάβουν χρηματοδότηση. Μέρος της χρηματοδότησης θα διατεθεί για την ενδυνάμωση των ίδιων των οργανισμών που θα υλοποιήσουν τα έργα, συμβάλλοντας έτσι στην βιωσιμότητα των αποτελεσμάτων του προγράμματος.

Η πρόσκληση «Ανάπτυξη των δικτύων μεταξύ των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών» επιδιώκει να καλύψει το κενό που υπάρχει στην ανάπτυξη και ενίσχυση των δικτύων της Κοινωνίας των Πολιτών και ενθαρρύνει τους φορείς της να αναλάβουν πρωτοβουλίες, οι οποίες θα συνεισφέρουν στην προώθηση και την ενίσχυση της δικτύωσης των οργανισμών. Λαμβάνοντας υπόψη τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας το πρόγραμμα δύναται να καλύψει έως και το 100% του κόστους του έργου.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την πρόσκληση «Προαγωγή της ισότητας των φύλων και καταπολέμηση της έμφυλης βίας» εδώ. Και για την πρόσκληση «Ανάπτυξη των δικτύων μεταξύ των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών» εδώ.

Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων για χρηματοδότηση, είναι η 12η Απριλίου 2021.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

To Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος υποδέχεται την έκθεση "And all our world is dew" στo πλαίσιo του Annual Arts Festival 2024

Η έκθεση αναδεικνύει την επιστημονική και ποιητική διάσταση της παρατήρησης του περιβάλλοντος από τους καλλιτέχνες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/05/2024

"Thirsty": Η οικειότητα στη ζωγραφική της Μαρίας Ιωάννου

Η καλλιτέχνιδα εγκαινιάζει τη νέα της έκθεση στη The Breeder.

Η 1η Μπιενάλε Σύγχρονης Κεραμικής Τέχνης της Ελλάδας έρχεται στη Σαντορίνη

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν την κεντρική έκθεση, να παρακολουθήσουν workshops, ομιλίες και να επισκεφθούν παράλληλες εκθέσεις στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF).

Η Eleanor Lines ξεκλειδώνει τις "Πόρτες της Κυψέλης"

Το νέο βιβλίο της εικαστικού και ερευνήτριας κυκλοφορεί στα ράφια από τις εκδόσεις του Hyper Hypo.

Ο Λουκάς Παλαιοκρασάς αφηγείται το τραύμα Σύριων προσφύγων

Το "Displaced: Portraits & Landscapes" δημιουργήθηκε μετά τις εμπειρίες του σκηνοθέτη στο νησί της Λέσβου τη διετία 2015-2017.

Καλλιτέχνιδες από τη Βαλτική ασχολούνται με τα φαντάσματα της οικολογικής καταστροφής

Το State of Concept παρουσιάζει το ομαδικό πρότζεκτ "Φαντάσματα Ενός Αδύνατου Παρόντος", καθώς και την ατομική έκθεση μιας Ιρανής δημιουργού.

20ή ΔΕΒΘ: Ανακοινώθηκαν οι φετινοί νικητές του 3ου Βραβείου Νέων Σχεδιαστών Βιβλίου

Το Βραβείο έλαβε ο δημιουργός Ορέστης Μαυρουδής για το σχεδιασμό του βιβλίου "GÜNTHER KAUFMANN, Polis Peslikas" και ο δημιουργός Βασίλης Κουτσογιάννης για το βιβλίο "Η ώρα του Ουρανού πήγε ροζ με πορτοκαλί".