Χρηματοδότηση οργανώσεων για την ισότητα των φύλων από το Ίδρυμα Μποδοσάκη

Στόχος του προγράμματος «Προαγωγή της ισότητας των φύλων και καταπολέμηση της έμφυλης βίας» είναι να ενισχυθεί η βιωσιμότητα της Κοινωνίας των Πολιτών.

Χρηματοδότηση οργανώσεων για την ισότητα των φύλων από το Ίδρυμα Μποδοσάκη

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη σε συνεργασία με τον μη κυβερνητικό οργανισμό Solidarity Now καλούν οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην προαγωγή της ισότητας των φύλων να καταθέσουν προτάσεις μέσω δυο προσκλήσεων ενδιαφέροντος, ώστε να αναπτυχθεί ένα δίκτυο μεταξύ των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών καθώς και να λάβουν χρηματοδότηση για την υλοποίηση έργων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η χώρα μας, για μια ακόμη χρονιά, βρίσκεται στην τελευταία θέση του Ευρωπαϊκού Δείκτη Ισότητας των Φύλων. Στόχος του προγράμματος «Προαγωγή της ισότητας των φύλων και καταπολέμηση της έμφυλης βίας» είναι να ενισχυθεί η βιωσιμότητα της Κοινωνίας των Πολιτών και να αναδειχθεί ο ρόλος της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε συνδυασμό με την καταπολέμηση των φυλετικών στερεοτύπων και της έμφυλης βίας. Η πρόσκληση δίνει την δυνατότητα σε φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών με μικρή εμπειρία στην υλοποίηση έργων αλλά με σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο να λάβουν χρηματοδότηση. Μέρος της χρηματοδότησης θα διατεθεί για την ενδυνάμωση των ίδιων των οργανισμών που θα υλοποιήσουν τα έργα, συμβάλλοντας έτσι στην βιωσιμότητα των αποτελεσμάτων του προγράμματος.

Η πρόσκληση «Ανάπτυξη των δικτύων μεταξύ των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών» επιδιώκει να καλύψει το κενό που υπάρχει στην ανάπτυξη και ενίσχυση των δικτύων της Κοινωνίας των Πολιτών και ενθαρρύνει τους φορείς της να αναλάβουν πρωτοβουλίες, οι οποίες θα συνεισφέρουν στην προώθηση και την ενίσχυση της δικτύωσης των οργανισμών. Λαμβάνοντας υπόψη τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας το πρόγραμμα δύναται να καλύψει έως και το 100% του κόστους του έργου.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την πρόσκληση «Προαγωγή της ισότητας των φύλων και καταπολέμηση της έμφυλης βίας» εδώ. Και για την πρόσκληση «Ανάπτυξη των δικτύων μεταξύ των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών» εδώ.

Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων για χρηματοδότηση, είναι η 12η Απριλίου 2021.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η διδακτική πλευρά της τέχνης στο 3ο art residency του Ιδρύματος Μαμιδάκη

Πολιτισμός, οικολογίες, περιβαλλοντική ευθύνη και τεχνητή νοημοσύνη διερευνώνται μεταξύ άλλων στο φετινό πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας του ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/07/2024

Έφυγε από τη ζωή ο γκαλερίστας Γεράσιμος Καππάτος που πρωτοέδειξε στην Αθήνα Αμπράμοβιτς και υποστήριξε μια νέα γενιά επιμελητών και καλλιτεχνών

Ο πρωτοπόρος γκαλερίστας που έδειξε στην Αθήνα Μαρίνα Αμπράμοβιτς, Penny Siopis, Louise Bourgeois, αλλά και ίδρυσε τα Rooms πέθανε σε ηλικία 67 ετών.

Το βιβλίο "Ο θείος μου Αλέξανδρος Ιόλας" γίνεται audiobook

Με τη φωνή της Λήδας Καπνά κυκλοφορεί σε ηχητική έκδοση το βιβλίο της Ελένης Κουτσούδη-Ιόλα.

Καλλιτέχνες από Ελλάδα και Ολλανδία αιχμαλωτίζουν το "Ελληνικό Φως"

Ένα δεκαήμερο art residency διοργανώνει το Κέντρο Τεχνών Μετς.

To Zig Zag Festival φέρνει τέχνη και ανατροπές στο βουνό των Κενταύρων

Επιλεγμένοι καλλιτέχνες και επιμελητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμπράττουν σε μία συνάντηση με έργα, εικαστικές εγκαταστάσεις και performance.

30 ζωγραφικά έργα του Θανάση Λάλα παρουσιάζονται στην Ύδρα

"Η Ζωή μιας απώλειας" θα φιλοξενείται στο νησί μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Τελευταία εβδομάδα με το Athens Photo Festival 2024

Last call για τις εκθέσεις φωτογραφίας που φιλοξενεί το Μουσείο Μπενάκη, στο πλαίσιο του ελληνικού φεστιβάλ.