New age ποιητές απ’ όλη την Ευρώπη διαγωνίζονται στην οθόνη σου

Το 7ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Poetry Slam διεξάγεται στο Μάριμπορ της Σλοβενίας. Ανάμεσα στις συμμετοχές βρίσκεται και η Ελλάδα.

New age ποιητές απ’ όλη την Ευρώπη διαγωνίζονται στην οθόνη σου

Ξέρετε τι είναι το poetry slam; Είναι η πιο εναλλακτική και ζωντανή μορφή ποιητικής έκφρασης αυτή τη στιγμή, στην οποία άτομα κάθε ηλικίας (αλλά κυρίως νέοι) δοκιμάζουν τον εαυτό τους στη σκηνή, ερμηνεύοντας δικά τους κείμενα στο μικρόφωνο. Στόχος είναι να παρασύρουν συναισθηματικά το κοινό, να συγκινήσουν ή να προκαλέσουν έκπληξη, με μοναδικό εργαλείο τη φωνή και το ρυθμό τους.

Εφόσον η πανδημία δεν επιτρέπει τις ζωντανές περφόρανς, το δυναμικό είδος διασκέδασης που κανονικά έβρισκε στέγη στις μικρές σκηνές και τα μπαράκια της πόλης μετακομίζει στη διαδικτυακή σφαίρα με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Poetry Slam να μεταδίδεται στις οθόνες μας, στις 4 και 5 Δεκεμβρίου.

Δεκαεννιά διαγωνιζόμενοι ποιητές από ισόποσες ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται –για πρώτη φορά– και η Ελλάδα, ετοιμάζουν τα κείμενά τους για μια από τις πιο δημοφιλείς διοργανώσεις του είδους παγκοσμίως. Το 7ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Poetry Slam διεξάγεται στο Youth Cultural Center του Μάριμπορ της Σλοβενίας (όπως είχε αποφασιστεί προ τετραετίας) και όλη η προσοχή είναι στραμμένη στη διαδικτυακή του μετάδοση, καθώς το προηγούμενο πρωτάθλημα (περιόδου 2018-2019) που ήταν να γίνει στο Μιλάνο τον περασμένο Μάρτιο ακυρώθηκε λόγω των συνθηκών. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των Σλοβένων διοργανωτών λαμβάνει μέρος η «αφρόκρεμα της ευρωπαϊκής σκηνής» – μέσω βίντεο περφόρμανς, φυσικά.

Πρόκειται για συμμετέχοντες που κανονικά θα διαγωνίζονταν στο πρωτάθλημα του Μιλάνο (οι πρωταθλητές της περιόδου 2019-2020 θα αναμετρηθούν το 2021). Η συμμετοχή της Ελλάδας είναι ο Παναγιώτης Δρακόπουλος, ποιητής, ράπερ, ερμηνευτής και spoken word artist, νικητής του τουρνουά που διοργάνωσε το Poetry Slam Gr εκείνη τη σεζόν, καθώς κατέληξε με την υψηλότερη βαθμολογία στο τέλος της περιόδου κι ο δρόμος άνοιξε για την ευρωπαϊκή αναμέτρηση.

Συντονιστείτε στους δέκτες σας διότι πέρα από την κριτική επιτροπή της διοργάνωσης –η οποία αποτελείται από τους Elena Prendjova (Mακεδονία), Denis Škofič (Σλοβενία), Mario Tomić(Αυστρία) και Jaan Malin (Εσθονία)– δικαίωμα ψήφου θα έχει και το κοινό διαδικτυακά. Τα ιβέντ θα συντονίσουν οι Mojca Frim και Juš Milčinski, ενώ θα μεταδοθούν δωρεάν (και) μέσω της σελίδας του Poetry Slam GR στο Facebook και στο κανάλι του Youtube MKC Maribor.

New age ποιητές απ’ όλη την Ευρώπη διαγωνίζονται στην οθόνη σου - εικόνα 1
Η συμμετοχή της Ελλάδας είναι ο Παναγιώτης Δρακόπουλος, ποιητής, ράπερ, ερμηνευτής και spoken word artist

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Σπάνιες συλλογές ψηφιακών έργων στην έκθεση "Above Olympus to the Dogstar"

Οι παράλληλοι κόσμοι των "Above Olympus" και του Τζόναθαν Βόιντ συναντιούνται σε είκοσι ειδικές οθόνες για NFTs.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/12/2022

NFT Ελλήνων καλλιτεχνών στη Ζουμπουλάκη

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη, ένας χώρος με ιστορία 50 ετών, πρωτοπορεί για μία ακόμη φορά, υποστηρίζοντας την ψηφιακή τέχνη.

Η τέχνη μπαίνει στο "Αίνιγμα του Δάσους"

Εικαστικοί καλλιτέχνες, επιμελητές, θεωρητικοί αλλά και τροφοσυλλέκτες-τροφοσυνθέτες επισκέπτονται το "Αίνιγμα του Δάσους" μέσα από δικές τους εμπειρίες, έργα και αναζητήσεις.

"Time of Wonder": Σύγχρονοι καλλιτέχνες εμπνέονται από τη μαγεία των Χριστουγέννων

Παράλληλα, στον πρώτο όροφο της Γκαλερί Σκουφά θα παρουσιαστούν έργα από το ντεπό, γνωστών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Εγκλεισμοί: Eπισκεφτήκαμε την εικαστική έκθεση στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής

48 Έλληνες καλλιτέχνες συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση με έργα που εξετάζουν τις έννοιες του εγκλεισμού και του απόλυτου ελέγχου, σε μία από τις εκθέσεις της χρονιάς.

Ένα τρίπτυχο εκθέσεων για τη Μικρασιατική Καταστροφή στο Δημόσιο Καπνεργοστάσιο

Η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων φιλοξενεί στον εμβληματικό χώρο του Πρώην Δημοσίου Καπνεργοστασίου 3 εκθέσεις που μιλούν για τις διαφορετικές όψεις ενός κομβικού για τον Ελληνισμό γεγονότος.

Τα "Lifescapes" του Βαγγέλη Βαγγελάτου σκιαγραφούν στιγμιότυπα του "ευ ζην"

Στη νέα του έκθεση, ο Βαγγέλης Βαγγελάτος μάς μεταφέρει σε ένα κόσμο συνειρμών, καθημερινών παρατηρήσεων και ερμηνειών των παραστάσεων της ζωής.