Διπλή ανάπλαση σε Λεωφόρο Αλεξάνδρας και Βοτανικό – Μπήκαν οι υπογραφές

Υπογράφηκε το μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τον Δήμο Αθηναίων, τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και την ΑΕΠ Ελαιώνα.

Διπλή ανάπλαση σε Λεωφόρο Αλεξάνδρας και Βοτανικό – Μπήκαν οι υπογραφές

Ένα βαρβάτο σχέδιο ανάπλασης βγάζει απ’ το ντουλάπι το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη σήμερα το πρωί, Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τον Δήμο Αθηναίων, τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και την ΑΕΠ Ελαιώνα. Πρόκειται για την περίφημη Διπλή Ανάπλαση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού στην οποία περιλαμβάνεται η κατασκευή νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου για την «μετακόμιση» του Παναθηναϊκού, όπως έχει εγκριθεί με σχετικό Προεδρικό Διάταγμα από το 2012 αλλά ποτέ δεν υλοποιήθηκε.

Το παρόν σχέδιο, πέραν κάποιων μικρών λεπτομερειών, επαναφέρει τα γνωστά δεδομένα: γκρεμίζεται το Γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στη θέση του δημιουργείται ελεύθερος χώρος πρασίνου και αναψυχής 18 στρεμμάτων (μαζί με επιχειρήσεις εστίασης κλ.π.), αθλητικό μουσείο του ΠΑΟ και υπόγειο πάρκινγκ, ενώ μια πολύ μεγάλη έκταση στο Βοτανικό μεταμορφώνεται σε υπερτοπικής εμβέλειας αθλητικό κέντρο.

Εκεί διαμορφώνονται οι νέες, μακράν μεγαλύτερες από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού –γήπεδο ποδοσφαίρου διεθνών προδιαγραφών έως 40.000 θέσεων, ανοιχτή αθλητική πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και 7.500 τ.μ. για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ερασιτεχνικού σωματείου–, οι οποίες πλαισιώνονται από ξεχωριστές αθλητικές εγκαταστάσεις για τον Δήμο Αθηναίων, χώρους πρασίνου (έκτασης τουλάχιστον 80 στρεμμάτων) και ριζικά έργα διαμορφώσεων και προστασίας της περιοχής.

Διπλή ανάπλαση σε Λεωφόρο Αλεξάνδρας και Βοτανικό – Μπήκαν οι υπογραφές - εικόνα 1
Διπλή ανάπλαση σε Λεωφόρο Αλεξάνδρας και Βοτανικό – Μπήκαν οι υπογραφές - εικόνα 2

Ο συνολικός (ενδεικτικός και αρχικός προϋπολογισμός) υλοποίησης των έργων ανέρχεται στο ποσό των 163,5 εκ. ευρώ, για το οποίο θα αξιοποιηθούν εθνικοί, ευρωπαϊκοί και ιδιωτικοί πόροι. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ύστερα από την έκδοση των σχετικών αδειών, η έναρξη της κατασκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και του γηπέδου ποδοσφαίρου προορίζεται για το τέλος του 2021, απ’ όταν υπολογίζονται δώδεκα μήνες κατασκευής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Tην άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις": Η Ελένη Κανελλοπούλου συνθέτει ένα ανοιξιάτικο σκηνικό από κεραμικά

Ο τίτλος της έκθεσης είναι εμπνευσμένος από το ποιητικό έργο του Ελύτη "Εκ Του Πλησίον".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

9 στοιχεία που δε γνωρίζετε για το "Ξηρόμερο", την ελληνική εκπροσώπηση στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Ο επιμελητής Πάνος Γιαννικόπουλος γράφει μερικά fun facts για την εικαστική εγκατάσταση που θα εγκαινιαστεί στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας.

"Where flowers are singing": Η Βασιλική Κούκου ερμηνεύει τη ζωή μέσα από τα στάδια αυτο-δημιουργίας της φύσης

Στον χώρο της γκαλερί θα στηθεί μια εγκατάσταση όπου θα συνυπάρχουν ζωγραφικά έργα, υφασμάτινα πλάσματα και λουλούδια.

8+1 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Διόπτρα περιμένουν να μπουν στα ράφια σας

Δύο πολύ σημαντικά βιβλία στον τομέα της προσωπικής ανάπτυξης, μεταφρασμένη, ελληνική και αστυνομική λογοτεχνία στις νέες εκδόσεις.

"because it’s Spring": Ο Φίλιππος Θεοδωρίδης σε φουλ ανοιξιάτικη διάθεση ζωγραφίζει λουλούδια στο iPad

Τα έργα με τους τολμηρούς χρωματικούς συνδυασμούς θα εκτεθούν ως limited edition giclée prints υπογεγραμμένα από τον καλλιτέχνη.

Τελευταίες μέρες με την έκθεση "Χαιρώνεια" του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Η εντυπωσιακή έκθεση του μουσείου αφηγείται με ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της ελληνικής αρχαιότητας.