Ανοίγει ξανά το Μουσείο Κυκλαδικής με ελεύθερη είσοδο την πρώτη ημέρα

Μαζί με την επανέναρξη της λειτουργίας του, το μουσείο καθιερώνει ξεναγήσεις στα δυνατά σημεία της μόνιμης συλλογής με το εισιτήριο εισόδου.

Ανοίγει ξανά το Μουσείο Κυκλαδικής με ελεύθερη είσοδο την πρώτη ημέρα

Κλειστές προτίμησε να κρατήσει τις πόρτες του το Μουσείο Κυκλαδικής για λίγο παραπάνω διάστημα από την προβλεπόμενη ημερομηνία του κράτους για την επιστροφή των μνημείων, προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα στα νέα δεδομένα, πράγμα που έγινε και τώρα έφτασε η ώρα για να θαυμάσουμε ξανά τους θησαυρούς που φυλάει στις προθήκες του. Από την Τετάρτη 1 Ιουλίου, λοιπόν, μας καλωσορίζει εκ νέου, ενώ την πρώτη αυτή ημέρα η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Τα συστήματα κλιματισμού του μουσείου ακολουθούν πλέον τις κρατικές οδηγίες ασφαλούς λειτουργίας, δηλαδή όπου δεν είναι απαραίτητα για τα εκθέματα έχουν απενεργοποιηθεί, όλοι οι χώροι του μουσείου απολυμαίνονται διαρκώς, η μάσκα είναι υποχρεωτική και στην είσοδο πραγματοποιείται θερμομέτρηση. Δεδομένου ότι επιτρέπεται συγκεκριμένος αριθμός επισκεπτών, προτροπή του μουσείου είναι η ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων.

Παράλληλα, το Μουσείο Κυκλαδική καθιερώνει ξεναγήσεις στα δυνατά σημεία της μόνιμης συλλογής χωρίς επιπλέον χρέωση πέραν της εισόδου: κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή (12.30-1 μ.μ.), οι αρχαιολόγοι του μουσείου μας περιμένουν για μια βόλτα στα πιο αντιπροσωπευτικά εκθέματα της Κυκλαδικής Συλλογής (3200-2000 π.Χ.), της Αρχαίας Ελληνικής Συλλογής (2000 π.Χ. – 395 μ.Χ.) και της Αρχαίας Κυπριακής Συλλογής (3900 π.Χ. – 6ος αιώνας μ.Χ.), μέσα από τις τέσσερις εκθέσεις: «Κυκλαδική Τέχνη», «Αρχαία Ελληνική Τέχνη. Μια ιστορία με εικόνες», «Κύπρος – Αρχαία Τέχνη και Πολιτισμός», «Σκηνές από την Καθημερινή Ζωή στην Αρχαιότητα».

i Μουσείο Κυκλαδικής | Δευτ., Τετ., Παρ.-Σάβ.: 10 π.μ.-5 μ.μ., Πέμ.: 10 π.μ.-5 μ.μ., Κυρ.: 11 π.μ.-5 μ.μ. | Γενική είσοδος: € 7, μειωμένο εισίτ.: € 3,5

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και Πρόσφυγες": Μια διαφορετική πτυχή της Μικρασιατικής Καταστροφής

Το Υπουργείο Πολιτισμού παρουσιάζει στη Ροτόντα της Θεσσαλονίκης την επετειακή έκθεση με αφορμή τα 100 χρόνια από την τραγωδία της Σμύρνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/08/2022

Σταύρος Γασπαράτος: "Ένας ήχος μνήμης και όχι πραγματικότητας"

Ο Σταύρος Γασπαράτος μιλά στο "α" με αφορμή το "LAPSE", την οπτικοακουστική εγκατάστασή του που θα βρίσκεται ως τις 14 Αυγούστου στην ΕΛΣ.

"Μαθαίνοντας από την Πουλάτη": Μια εικαστική εγκατάσταση για τη διαχείριση του νερού στη Σίφνο

Το έργο δημιουργήθηκε από τους DECA Architecture στο πλαίσιο της δράσης S+T+ARTS (Science, Technology and Arts) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Connect).

Τα ελληνικά μουσεία υποδέχονται την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Μουσεία, αρχαιολογικά μνημεία και χώροι τέχνης μας προσκαλούν να θαυμάσουμε την τελευταία καλοκαιρινή πανσέληνο με συναυλίες, θεατρικά και ξεναγήσεις όχι μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

20 εκθέσεις σε νησιά που μπορείτε να επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι

Ύδρα, Νάξος, Σπέτσες, Πόρος και πολλοί άλλοι καλοκαιρινοί προορισμοί καλωσορίζουν την τέχνη με εκθέσεις και εικαστικά δρώμενα σε γκαλερί, μουσεία και τοπικούς πολιτιστικούς χώρους.

"Thermia Project": Μια έκθεση αφιερωμένη στις πολιτιστικές πρακτικές της Κύθνου

Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών "Thermia Project", σε επιμέλεια της Οντέτ Κουζού.

"Hunter Hunts in a Pink Mist": Βρετανικό φολκλόρ και ελληνική μυθολογία στη νέα έκθεση του Luke Edward Hall

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης παρουσιάζει στη γκαλερί The Breeder τη δεύτερη ατομική του έκθεση, αντλώντας θεματικές από τους ελληνικούς μύθους και την ιστορία της τέχνης.