Ανοίγει ξανά το Μουσείο Κυκλαδικής με ελεύθερη είσοδο την πρώτη ημέρα

Μαζί με την επανέναρξη της λειτουργίας του, το μουσείο καθιερώνει ξεναγήσεις στα δυνατά σημεία της μόνιμης συλλογής με το εισιτήριο εισόδου.

Ανοίγει ξανά το Μουσείο Κυκλαδικής με ελεύθερη είσοδο την πρώτη ημέρα

Κλειστές προτίμησε να κρατήσει τις πόρτες του το Μουσείο Κυκλαδικής για λίγο παραπάνω διάστημα από την προβλεπόμενη ημερομηνία του κράτους για την επιστροφή των μνημείων, προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα στα νέα δεδομένα, πράγμα που έγινε και τώρα έφτασε η ώρα για να θαυμάσουμε ξανά τους θησαυρούς που φυλάει στις προθήκες του. Από την Τετάρτη 1 Ιουλίου, λοιπόν, μας καλωσορίζει εκ νέου, ενώ την πρώτη αυτή ημέρα η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Τα συστήματα κλιματισμού του μουσείου ακολουθούν πλέον τις κρατικές οδηγίες ασφαλούς λειτουργίας, δηλαδή όπου δεν είναι απαραίτητα για τα εκθέματα έχουν απενεργοποιηθεί, όλοι οι χώροι του μουσείου απολυμαίνονται διαρκώς, η μάσκα είναι υποχρεωτική και στην είσοδο πραγματοποιείται θερμομέτρηση. Δεδομένου ότι επιτρέπεται συγκεκριμένος αριθμός επισκεπτών, προτροπή του μουσείου είναι η ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων.

Παράλληλα, το Μουσείο Κυκλαδική καθιερώνει ξεναγήσεις στα δυνατά σημεία της μόνιμης συλλογής χωρίς επιπλέον χρέωση πέραν της εισόδου: κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή (12.30-1 μ.μ.), οι αρχαιολόγοι του μουσείου μας περιμένουν για μια βόλτα στα πιο αντιπροσωπευτικά εκθέματα της Κυκλαδικής Συλλογής (3200-2000 π.Χ.), της Αρχαίας Ελληνικής Συλλογής (2000 π.Χ. – 395 μ.Χ.) και της Αρχαίας Κυπριακής Συλλογής (3900 π.Χ. – 6ος αιώνας μ.Χ.), μέσα από τις τέσσερις εκθέσεις: «Κυκλαδική Τέχνη», «Αρχαία Ελληνική Τέχνη. Μια ιστορία με εικόνες», «Κύπρος – Αρχαία Τέχνη και Πολιτισμός», «Σκηνές από την Καθημερινή Ζωή στην Αρχαιότητα».

i Μουσείο Κυκλαδικής | Δευτ., Τετ., Παρ.-Σάβ.: 10 π.μ.-5 μ.μ., Πέμ.: 10 π.μ.-5 μ.μ., Κυρ.: 11 π.μ.-5 μ.μ. | Γενική είσοδος: € 7, μειωμένο εισίτ.: € 3,5

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η διδακτική πλευρά της τέχνης στο 3ο art residency του Ιδρύματος Μαμιδάκη

Πολιτισμός, οικολογίες, περιβαλλοντική ευθύνη και τεχνητή νοημοσύνη διερευνώνται μεταξύ άλλων στο φετινό πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας του ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/07/2024

Έφυγε από τη ζωή ο γκαλερίστας Γεράσιμος Καππάτος που πρωτοέδειξε στην Αθήνα Αμπράμοβιτς και υποστήριξε μια νέα γενιά επιμελητών και καλλιτεχνών

Ο πρωτοπόρος γκαλερίστας που έδειξε στην Αθήνα Μαρίνα Αμπράμοβιτς, Penny Siopis, Louise Bourgeois, αλλά και ίδρυσε τα Rooms πέθανε σε ηλικία 67 ετών.

Το βιβλίο "Ο θείος μου Αλέξανδρος Ιόλας" γίνεται audiobook

Με τη φωνή της Λήδας Καπνά κυκλοφορεί σε ηχητική έκδοση το βιβλίο της Ελένης Κουτσούδη-Ιόλα.

Καλλιτέχνες από Ελλάδα και Ολλανδία αιχμαλωτίζουν το "Ελληνικό Φως"

Ένα δεκαήμερο art residency διοργανώνει το Κέντρο Τεχνών Μετς.

To Zig Zag Festival φέρνει τέχνη και ανατροπές στο βουνό των Κενταύρων

Επιλεγμένοι καλλιτέχνες και επιμελητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμπράττουν σε μία συνάντηση με έργα, εικαστικές εγκαταστάσεις και performance.

30 ζωγραφικά έργα του Θανάση Λάλα παρουσιάζονται στην Ύδρα

"Η Ζωή μιας απώλειας" θα φιλοξενείται στο νησί μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Τελευταία εβδομάδα με το Athens Photo Festival 2024

Last call για τις εκθέσεις φωτογραφίας που φιλοξενεί το Μουσείο Μπενάκη, στο πλαίσιο του ελληνικού φεστιβάλ.