Ανοίγει ξανά το Μουσείο Κυκλαδικής με ελεύθερη είσοδο την πρώτη ημέρα

Μαζί με την επανέναρξη της λειτουργίας του, το μουσείο καθιερώνει ξεναγήσεις στα δυνατά σημεία της μόνιμης συλλογής με το εισιτήριο εισόδου.

Ανοίγει ξανά το Μουσείο Κυκλαδικής με ελεύθερη είσοδο την πρώτη ημέρα

Κλειστές προτίμησε να κρατήσει τις πόρτες του το Μουσείο Κυκλαδικής για λίγο παραπάνω διάστημα από την προβλεπόμενη ημερομηνία του κράτους για την επιστροφή των μνημείων, προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα στα νέα δεδομένα, πράγμα που έγινε και τώρα έφτασε η ώρα για να θαυμάσουμε ξανά τους θησαυρούς που φυλάει στις προθήκες του. Από την Τετάρτη 1 Ιουλίου, λοιπόν, μας καλωσορίζει εκ νέου, ενώ την πρώτη αυτή ημέρα η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Τα συστήματα κλιματισμού του μουσείου ακολουθούν πλέον τις κρατικές οδηγίες ασφαλούς λειτουργίας, δηλαδή όπου δεν είναι απαραίτητα για τα εκθέματα έχουν απενεργοποιηθεί, όλοι οι χώροι του μουσείου απολυμαίνονται διαρκώς, η μάσκα είναι υποχρεωτική και στην είσοδο πραγματοποιείται θερμομέτρηση. Δεδομένου ότι επιτρέπεται συγκεκριμένος αριθμός επισκεπτών, προτροπή του μουσείου είναι η ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων.

Παράλληλα, το Μουσείο Κυκλαδική καθιερώνει ξεναγήσεις στα δυνατά σημεία της μόνιμης συλλογής χωρίς επιπλέον χρέωση πέραν της εισόδου: κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή (12.30-1 μ.μ.), οι αρχαιολόγοι του μουσείου μας περιμένουν για μια βόλτα στα πιο αντιπροσωπευτικά εκθέματα της Κυκλαδικής Συλλογής (3200-2000 π.Χ.), της Αρχαίας Ελληνικής Συλλογής (2000 π.Χ. – 395 μ.Χ.) και της Αρχαίας Κυπριακής Συλλογής (3900 π.Χ. – 6ος αιώνας μ.Χ.), μέσα από τις τέσσερις εκθέσεις: «Κυκλαδική Τέχνη», «Αρχαία Ελληνική Τέχνη. Μια ιστορία με εικόνες», «Κύπρος – Αρχαία Τέχνη και Πολιτισμός», «Σκηνές από την Καθημερινή Ζωή στην Αρχαιότητα».

i Μουσείο Κυκλαδικής | Δευτ., Τετ., Παρ.-Σάβ.: 10 π.μ.-5 μ.μ., Πέμ.: 10 π.μ.-5 μ.μ., Κυρ.: 11 π.μ.-5 μ.μ. | Γενική είσοδος: € 7, μειωμένο εισίτ.: € 3,5

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μαρία Λάλου: "Στο διαδίκτυο πλέον βιώνουμε μία περιοριστική, σκηνοθετημένη πραγματικότητα"

Η πολυσχιδής καλλιτέχνιδα μιλάει για την ιδέα πίσω από το πρόγραμμα "Μηχανισμούς της Θέασης", το οποίο εξερευνά με πολλούς τρόπους την έννοια της παρακολούθησης και την περίπλοκη σχέση που έχουμε αναπτύξει με την ψηφιακή πραγματικότητα.

"Άσμα Ασμάτων": Η Ελένη Μωραΐτη υμνεί τον έρωτα, την αγάπη και τα βαθύτερα συναισθήματα που μπορεί να νιώσει ο άνθρωπος

Πρόκειται κατά βάση για έργα μεγάλων διαστάσεων σε καμβά, καθώς επίσης δίπτυχα και τρίπτυχα σε ξύλο, που λειτουργούν που αποκαλύπτουν και οπτικοποιούν κόσμους συναισθημάτων και ταυτόχρονα την περιπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων.

Οι "Αιθέριοι κόσμοι" της Τατιάνα Τολστάγια στο βιβλιοπωλείο Κομπραί

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, καθηγήτρια Σλαβικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και μεταφράστρια του βιβλίου και Αναστασία Χατζηγιαννίδη, σλαβολόγος και διδάκτορας Συγκριτικής Γραμματολογίας.

Το ΕΜΣΤ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με έναν νέο κύκλο εκθέσεων

Ο θεματικός κύκλος του ΕΜΣΤ "Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;" συνεχίζεται με έξι νέα πρότζεκτ από γυναίκες δημιουργούς.

"Broken Mirror": Δέκα καλλιτέχνες, εννέα ζωγράφοι και ένας γλύπτης, στέκονται απέναντι στον σπασμένο καθρέφτη

Οι καλλιτέχνες διερευνούν τα όρια τόσο του προσωπικού τους κόσμου όσο και του κόσμου που τους περιβάλλει, ενός κόσμου απειλητικού, που αλλάζει συνεχώς με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Οι εκδόσεις Ίκαρος καλωσορίζουν τον συγγραφέα Γιάννη Παλαβό με την βραβευμένη συλλογή "Αστείο"

Η νέα αυτή συνεργασία εγκαινιάζεται με την επανέκδοση της βραβευμένης του συλλογής διηγημάτων που αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες, ενώ θα ακολουθήσει και η επανέκδοση της συλλογής "Το παιδί".