Αναβάλλεται η 7η Μπιενάλε της Αθήνας για την Άνοιξη του 2021

Λόγω των γενικευμένων περιορισμών που αφορούν στη δημόσια υγεία και τις μετακινήσεις, αλλάζει ο προγραμματισμός της εικαστικής διοργάνωσης.

Αναβάλλεται η 7η Μπιενάλε της Αθήνας για την Άνοιξη του 2021

Με σύμβολο το φαινόμενο που παρατηρείται όταν τρεις πλανήτες ή δορυφόροι ευθυγραμμίζονται απόλυτα σχηματίζοντας έναν εντυπωσιακό «ιπτάμενο» δίσκο φωτός στον ουρανό, η 7η Μπιενάλε της Αθήνας, «Eclipse», υπό τη φτερούγα πλέον του Ιδρύματος Ωνάση, ήταν προγραμματισμένη για τέλη Σεπτεμβρίου, προοικονομώντας πολλές συμμετοχικές δράσεις και συμμετοχές από καλλιτέχνες της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, της Καραϊβικής, της Αφρικής αλλά και της Ευρώπης.

Ωστόσο, οι αναπάντεχες εξελίξεις λόγω της πανδημίας και το πρόταγμα διασφάλισης της δημόσιας υγείας οδηγούν μοιραία στην αλλαγή των πλάνων: η 7η Μπιενάλε της Αθήνας αναβάλλεται για την Άνοιξη του 2021. Η ομάδα της Μπιενάλε, οι καλλιτέχνες της, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Poka-Yio και οι επιμελητές Omsk Social Club και Larry Ossei-Mensah, συνεχίζουν να εργάζονται εξ αποστάσεως προκειμένου να ετοιμάσουν κάθε λεπτομέρεια για την επερχόμενη διοργάνωση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.