Αναβάλλεται η 7η Μπιενάλε της Αθήνας για την Άνοιξη του 2021

Λόγω των γενικευμένων περιορισμών που αφορούν στη δημόσια υγεία και τις μετακινήσεις, αλλάζει ο προγραμματισμός της εικαστικής διοργάνωσης.

Αναβάλλεται η 7η Μπιενάλε της Αθήνας για την Άνοιξη του 2021

Με σύμβολο το φαινόμενο που παρατηρείται όταν τρεις πλανήτες ή δορυφόροι ευθυγραμμίζονται απόλυτα σχηματίζοντας έναν εντυπωσιακό «ιπτάμενο» δίσκο φωτός στον ουρανό, η 7η Μπιενάλε της Αθήνας, «Eclipse», υπό τη φτερούγα πλέον του Ιδρύματος Ωνάση, ήταν προγραμματισμένη για τέλη Σεπτεμβρίου, προοικονομώντας πολλές συμμετοχικές δράσεις και συμμετοχές από καλλιτέχνες της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, της Καραϊβικής, της Αφρικής αλλά και της Ευρώπης.

Ωστόσο, οι αναπάντεχες εξελίξεις λόγω της πανδημίας και το πρόταγμα διασφάλισης της δημόσιας υγείας οδηγούν μοιραία στην αλλαγή των πλάνων: η 7η Μπιενάλε της Αθήνας αναβάλλεται για την Άνοιξη του 2021. Η ομάδα της Μπιενάλε, οι καλλιτέχνες της, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Poka-Yio και οι επιμελητές Omsk Social Club και Larry Ossei-Mensah, συνεχίζουν να εργάζονται εξ αποστάσεως προκειμένου να ετοιμάσουν κάθε λεπτομέρεια για την επερχόμενη διοργάνωση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και Πρόσφυγες": Μια διαφορετική πτυχή της Μικρασιατικής Καταστροφής

Το Υπουργείο Πολιτισμού παρουσιάζει στη Ροτόντα της Θεσσαλονίκης την επετειακή έκθεση με αφορμή τα 100 χρόνια από την τραγωδία της Σμύρνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/08/2022

Σταύρος Γασπαράτος: "Ένας ήχος μνήμης και όχι πραγματικότητας"

Ο Σταύρος Γασπαράτος μιλά στο "α" με αφορμή το "LAPSE", την οπτικοακουστική εγκατάστασή του που θα βρίσκεται ως τις 14 Αυγούστου στην ΕΛΣ.

"Μαθαίνοντας από την Πουλάτη": Μια εικαστική εγκατάσταση για τη διαχείριση του νερού στη Σίφνο

Το έργο δημιουργήθηκε από τους DECA Architecture στο πλαίσιο της δράσης S+T+ARTS (Science, Technology and Arts) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Connect).

Τα ελληνικά μουσεία υποδέχονται την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Μουσεία, αρχαιολογικά μνημεία και χώροι τέχνης μας προσκαλούν να θαυμάσουμε την τελευταία καλοκαιρινή πανσέληνο με συναυλίες, θεατρικά και ξεναγήσεις όχι μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

20 εκθέσεις σε νησιά που μπορείτε να επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι

Ύδρα, Νάξος, Σπέτσες, Πόρος και πολλοί άλλοι καλοκαιρινοί προορισμοί καλωσορίζουν την τέχνη με εκθέσεις και εικαστικά δρώμενα σε γκαλερί, μουσεία και τοπικούς πολιτιστικούς χώρους.

"Thermia Project": Μια έκθεση αφιερωμένη στις πολιτιστικές πρακτικές της Κύθνου

Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών "Thermia Project", σε επιμέλεια της Οντέτ Κουζού.

"Hunter Hunts in a Pink Mist": Βρετανικό φολκλόρ και ελληνική μυθολογία στη νέα έκθεση του Luke Edward Hall

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης παρουσιάζει στη γκαλερί The Breeder τη δεύτερη ατομική του έκθεση, αντλώντας θεματικές από τους ελληνικούς μύθους και την ιστορία της τέχνης.