Αναβάλλεται η 7η Μπιενάλε της Αθήνας για την Άνοιξη του 2021

Λόγω των γενικευμένων περιορισμών που αφορούν στη δημόσια υγεία και τις μετακινήσεις, αλλάζει ο προγραμματισμός της εικαστικής διοργάνωσης.

Αναβάλλεται η 7η Μπιενάλε της Αθήνας για την Άνοιξη του 2021

Με σύμβολο το φαινόμενο που παρατηρείται όταν τρεις πλανήτες ή δορυφόροι ευθυγραμμίζονται απόλυτα σχηματίζοντας έναν εντυπωσιακό «ιπτάμενο» δίσκο φωτός στον ουρανό, η 7η Μπιενάλε της Αθήνας, «Eclipse», υπό τη φτερούγα πλέον του Ιδρύματος Ωνάση, ήταν προγραμματισμένη για τέλη Σεπτεμβρίου, προοικονομώντας πολλές συμμετοχικές δράσεις και συμμετοχές από καλλιτέχνες της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, της Καραϊβικής, της Αφρικής αλλά και της Ευρώπης.

Ωστόσο, οι αναπάντεχες εξελίξεις λόγω της πανδημίας και το πρόταγμα διασφάλισης της δημόσιας υγείας οδηγούν μοιραία στην αλλαγή των πλάνων: η 7η Μπιενάλε της Αθήνας αναβάλλεται για την Άνοιξη του 2021. Η ομάδα της Μπιενάλε, οι καλλιτέχνες της, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Poka-Yio και οι επιμελητές Omsk Social Club και Larry Ossei-Mensah, συνεχίζουν να εργάζονται εξ αποστάσεως προκειμένου να ετοιμάσουν κάθε λεπτομέρεια για την επερχόμενη διοργάνωση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Χριστούγεννα στην Εθνική Πινακοθήκη με πρωτότυπες ξεναγήσεις

Γιορτινές περιηγήσεις και εκδηλώσεις με θέμα τα Χριστούγεννα στα παραρτήματα της Εθνικής Πινακοθήκης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/12/2023

"Spectators in a ghost city": Πώς η Κύπρος συνδέει το τραύμα του παρελθόντος με τη σύγχρονη πραγματικότητα

Το Εθνικό Θέατρο συνεργάζεται με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου και φιλοξενεί την εικαστική εγκατάσταση που βραβεύτηκε στη φετινή Κουαντριενάλε της Πράγας.

"Ζωή στην τέχνη": Χριστούγεννα με την υπογραφή του ζωγράφου, Παύλου Σάμιου

Το εργαστήριο του καλλιτέχνη αποκτά νέα ζωή, καθώς έργα που δεν έγιναν μεν στο καβαλέτο, αλλά φέρουν τον αέρα και το πνεύμα της τέχνης του αγαπημένου ζωγράφου, παίρνουν τη θέση του στο artworx και αποτελούν μοναδικές προτάσεις δώρων.

3 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Ελληνική λογοτεχνία, αστυνομικό μυθιστόρημα και ένα βιβλίο για παιδιά ανάμεσα στις νέες εκδόσεις.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (4-10/12)

Μελαγχολικές εξερευνήσεις στο Κέντρο Τεχνών, σαρκαστικά "selfies" και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα.

Πρώτη γεύση από το εντυπωσιακό Φεστιβάλ Φωτιστικών Εγκαταστάσεων του ΚΠΙΣΝ

Μια ξενάγηση στις νέες φωτιστικές εγκαταστάσεις που θα απλώσουν τη λάμψη τους από τη μια άκρη του Πάρκου στην άλλη, στην σημερινή πρεμιέρα του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του ΚΠΙΣΝ.

Χάρι Κανελλοπούλου, τι νέο ανακαλύπτουμε στην έκθεση "Παράλληλη θέαση: Έργα από τη Συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος";

Η επιμελήτρια και ιστορικός τέχνης μιλά για το μεγαλόπνοο πρότζεκτ στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, όπου παρουσιάζονται 70 έργα τέχνης διαφορετικής τεχνοτροπίας και εποχής από τη συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος, με σκοπό να δημιουργηθεί ένας ανοικτός διάλογος μεταξύ τους.