Επιχορήγηση 1,3 εκατ. από το Υπουργείο Πολιτισμού: Ενισχύονται δράσεις απ’ όλο το φάσμα των τεχνών

Εικαστικές τέχνες, αρχιτεκτονική και φωτογραφία, κινηματογράφος, δράσεις φιλαρμονικής και πολλά προγράμματα πήραν μια κομβική ανάσα.

Επιχορήγηση 1,3 εκατ. από το Υπουργείο Πολιτισμού: Ενισχύονται δράσεις απ’ όλο το φάσμα των τεχνών

Ανάσα στήριξης για δεκάδες σωματεία, αστικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και εν γένει νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με κοινωφελείς ή πολιτιστικούς σκοπούς παρέχει η ανακοίνωση της επιχορήγησης από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ. Προς απάντηση της πρόσκλησης που δημοσιεύτηκε στις 16 Ιανουαρίου, τα αποτελέσματα αφορούν δράσεις εικαστικών τεχνών, αρχιτεκτονικής, φωτογραφίας, σχεδίου και μουσείων σύγχρονου πολιτισμού, δράσεις στον τομέα του κινηματογράφου και των οπτικοακουστικών μέσων, πολιτιστικές δράσεις/προγράμματα που προωθούν τις διεθνείς συνέργειες, πολιτιστικές δράσεις/προγράμματα που προάγουν την καθολική προσβασιμότητα, καθώς και φιλανθρωπικές δράσεις.

Οι αιτήσεις αφορούσαν συγκεκριμένες δράσεις (όχι κάλυψη λειτουργικών δαπανών και υποδομών), ενώ η επιλογή όσων εγκρίθηκαν έγινε από ξεχωριστές ομάδες εργασίας σε κάθε τομέα. Ενδεικτικά, από το σύγχρονο εικαστικό πολιτισμό και τα παρακλάδια του, ενισχύεται το Platforms Project - Independent Art Fair 2020 (€ 17.000), το Athens Photo Festival (€ 45.000), η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών για το «Project / Νέοι καλλιτέχνες» (€ 10.000), η Ένωση Κριτικών Τέχνης AICA για τη δράση «Θεωρήματα ΙΙ: Περί Ιστορίας – Theorems II: On History» (€ 16.000) και το Open House Αθήνας και Θεσσαλονίκης (€ 20.000).

Σημαντικά κινηματογραφικά εγχειρήματα βρίσκονται επίσης στη λίστα με τις εγκριθείσες αιτήσεις: το 33ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (€ 40.000), το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest (€ 50.000), το CineDoc (€ 12.000) και το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου (€ 30.000), μεταξύ άλλων. Από τις δράσεις/προγράμματα για την προώθηση της καθολικής προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στον πολιτισμό αξίζει να αναφέρουμε τις επιχορηγήσεις στη Συντεχνία του Γέλιου (€ 13.671), στο σωματείο Φάρος Τυφλών Ελλάδος (€ 22.000), στο σωματείο «Μαργαρίτα» (€ 20.000) και στην εταιρία «Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία» (€ 24.000). Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου βρίσκεται επίσης στη λίστα (€ 20.000), καθώς και μερικές φιλαρμονικές ομάδες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και Πρόσφυγες": Μια διαφορετική πτυχή της Μικρασιατικής Καταστροφής

Το Υπουργείο Πολιτισμού παρουσιάζει στη Ροτόντα της Θεσσαλονίκης την επετειακή έκθεση με αφορμή τα 100 χρόνια από την τραγωδία της Σμύρνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/08/2022

Σταύρος Γασπαράτος: "Ένας ήχος μνήμης και όχι πραγματικότητας"

Ο Σταύρος Γασπαράτος μιλά στο "α" με αφορμή το "LAPSE", την οπτικοακουστική εγκατάστασή του που θα βρίσκεται ως τις 14 Αυγούστου στην ΕΛΣ.

"Μαθαίνοντας από την Πουλάτη": Μια εικαστική εγκατάσταση για τη διαχείριση του νερού στη Σίφνο

Το έργο δημιουργήθηκε από τους DECA Architecture στο πλαίσιο της δράσης S+T+ARTS (Science, Technology and Arts) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Connect).

Τα ελληνικά μουσεία υποδέχονται την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Μουσεία, αρχαιολογικά μνημεία και χώροι τέχνης μας προσκαλούν να θαυμάσουμε την τελευταία καλοκαιρινή πανσέληνο με συναυλίες, θεατρικά και ξεναγήσεις όχι μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

20 εκθέσεις σε νησιά που μπορείτε να επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι

Ύδρα, Νάξος, Σπέτσες, Πόρος και πολλοί άλλοι καλοκαιρινοί προορισμοί καλωσορίζουν την τέχνη με εκθέσεις και εικαστικά δρώμενα σε γκαλερί, μουσεία και τοπικούς πολιτιστικούς χώρους.

"Thermia Project": Μια έκθεση αφιερωμένη στις πολιτιστικές πρακτικές της Κύθνου

Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών "Thermia Project", σε επιμέλεια της Οντέτ Κουζού.

"Hunter Hunts in a Pink Mist": Βρετανικό φολκλόρ και ελληνική μυθολογία στη νέα έκθεση του Luke Edward Hall

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης παρουσιάζει στη γκαλερί The Breeder τη δεύτερη ατομική του έκθεση, αντλώντας θεματικές από τους ελληνικούς μύθους και την ιστορία της τέχνης.