Virtual SNF Run: Φέτος τρέχουμε εξ αποστάσεως κι ενισχύουμε τα νοσοκομεία της χώρας

Σε διάστημα μιας εβδομάδας, διαλέγουμε ελεύθερα ημέρα, τόπο και διαδρομή, για να πάρουμε μέρος στη ψηφιακή έκδοση του SNF Run.

Virtual SNF Run: Φέτος τρέχουμε εξ αποστάσεως κι ενισχύουμε τα νοσοκομεία της χώρας

Όλοι μας μπορούμε να διανύσουμε μια διαδρομή πέντε χιλιομέτρων, έτσι δεν είναι; Κι αν δεν μπορούμε, αξίζει τουλάχιστον να προσπαθήσουμε για χάρη του φετινού SNF Run, το οποίο δεδομένων των συνθηκών μεταφέρεται στη διαδικτυακή σφαίρα, ως κομμάτι του Summer Nostos Festival RetroFuture. Για πρώτη φορά εξ αποστάσεως, αλλά πάντα από κοινού και για καλό σκοπό, το δημοφιλές δρομικό γεγονός δίνει απόλυτη ελευθερία επιλογών στους συμμετέχοντες και προτρέπει τους πάντες να λάβουν μέρος, έστω κι από το σπίτι τους.

Σε διάστημα μιας εβδομάδας, από την Δευτέρα 15 έως την Κυριακή 21 Ιουνίου, οι συμμετέχοντες καλούνται να φτιάξουν τη δική τους διαδρομή –σε πάρκα και πεζόδρομους της πόλης, δρόμους χωριών, παραλίες και βουνά ή οπουδήποτε– και να δηλώσουν τα αποτελέσματά τους στην εφαρμογή του αγώνα. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, κάθε ένας καλείται να βγάλει φωτογραφίες ή βίντεο, ανεβάζοντας τα στιγμιότυπα στο διαδίκτυο με hashtag #SNFRun, ώστε να δημιουργηθεί στο τέλος ένας χάρτης από κάθε γωνιά της Ελλάδας με τα σημεία-σταθμούς που πέρασαν οι δρομείς. Το βράδυ της Ολυμπιακής Ημέρας, στις 23 Ιουνίου, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του φετινού αγώνα.

Παράλληλα, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, το SNF Run ενέχει τη φιλανθρωπική προσφορά. Έτσι, όποιος συμμετέχων επιθυμεί, μπορεί κατά την εγγραφή του να υποστηρίξει το τοπικό νοσοκομείο της περιοχής του με το χρηματικό ποσό της επιλογής του. Στη συνέχεια, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα τριπλασιάσει το ποσό, μεγαλώνοντας το δώρο που οι δρομείς είχαν προσφέρει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

30/09/2022

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.