Κάθε Κυριακή, γυρνάμε την Αθήνα με ποδήλατο (ακόμη κι αν δεν έχουμε δικό μας)

Η ομάδα Meet in Athens προσφέρει δωρεάν ποδήλατα για λίγες ώρες σε όσους θέλουν να δουν την πόλη τους με άλλο μάτι.

Κάθε Κυριακή, γυρνάμε την Αθήνα με ποδήλατο (ακόμη κι αν δεν έχουμε δικό μας)

Για να δούμε τα πράγματα λίγο απ’ τη θετική τους πλευρά, το απρόσμενο lockdown της πανδημίας μείωσε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις αυτοκινήτων και μηχανών στην πρωτεύουσα, παραδίδοντας τους δρόμους στους περιπατητές και τους ποδηλάτες που μέχρι πρότινος ήταν ο πιο αδύναμος κρίκος της κυκλοφοριακής αλυσίδας. Πάνω στις δύο ρόδες, με το πετάλι στο πόδι, η Αθήνα είναι διαφορετική, πιο ήσυχη κι ανθρώπινη, όπως επιβεβαιώνουν οι φαν του είδους. Ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση με τη νέα δράση των Meet in Athens. Η ανεξάρτητη ομάδα που διοργανώνει ποδηλατικά τουρ για πάνω από έξι χρόνια δίνει free pass σε ποδήλατα για να δούμε την πόλη με άλλο μάτι.

«Θέλουμε να προωθήσουμε όσο μπορούμε την ποδηλασία, να το αγαπήσουν περισσότεροι Αθηναίοι ώστε να γίνει και η πόλη πιο φιλική προς τους αναβάτες», εξηγεί η διοργανώτρια της ομάδας Μονίκ βαν Χουλστ, «τώρα είναι η καλύτερη ευκαιρία για μια δοκιμή: η κίνηση των αυτοκινήτων έχει πέσει σημαντικά και η ποδηλασία είναι σαφώς ευκολότερη». Κάθε Κυριακή του Μάιου, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, μια σειρά από ποδήλατα περιμένει δωρεάν όσους δηλώσουν συμμετοχή, στα κεντρικά γραφεία της ομάδας στου Ψυρρή (Αρίωνος 14).

Κάθε Κυριακή, γυρνάμε την Αθήνα με ποδήλατο (ακόμη κι αν δεν έχουμε δικό μας) - εικόνα 1
© Greek_travel_family

Προτεινόμενες διαδρομές στο ιστορικό κέντρο της πόλης ή στον ποδηλατόδρομο μέχρι το ΚΠΙΣΝ ή την Μαρίνα Φλοίσβου, μαζί με συμβουλές για ασφαλή οδήγηση είναι το πακέτο πληροφοριών που προσφέρεται πριν την ανάβαση, αλλά η τελική επιλογή άπτεται καθαρά στα γούστα του αναβάτη. Για τρεις ώρες, ο συμμετέχων μπορεί να περιηγηθεί ελεύθερα και κατά μόνας στην πόλη με το ποδήλατο, να αξιοποιήσει εκ νέου τα πεζοδρομημένα της κομμάτια, να χαρεί την απόλαυση της μη ρυπογόνου οδήγησης και να επανεξετάσει το ποδήλατο ως βασικό μέσο μεταφοράς. Ύστερα από κάθε χρήση, η ομάδα απολυμαίνει το ποδήλατο για λόγους ασφαλείας.

Κοντά εκατό άτομα έχουν λάβει ήδη μέρος στην πρωτοβουλία (η οποία αποτελεί σύμπραξη του Meet in Athens, του οργανισμού «Πόλεις για Ποδήλατο» και της πρωτοβουλίας bycs.org – Bicycle Mayors) και ενδέχεται να επεκταθεί μέχρι τον Ιούνιο. Απαραίτητη η προκράτηση στο info@meetinathens.eu ή τηλεφωνικά στο 6987049732.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ιστορίες του νερού και της πέτρας" από το Νίκο Καλαφάτη

Η γκαλερί Αργώ φιλοξενεί τη 18η ατομική έκθεση του καλλιτέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/09/2022

"Τα παιδιά της Ριτσώνας": Βλαδίμηρος Κυριακίδης και Έφη Μουρίκη γεμίζουν χρώμα το Ίδρυμα Κακογιάννη

Tα έργα της έκθεσης θα πωληθούν σε συμβολική τιμή και τα έσοδα θα πάνε στα παιδιά της Ριτσώνας.

Το Sozopolis υποδέχεται το ανανεωμένο "Μουσείο Νεοελληνικής Αυτοχειρίας"

Το εγχείρημα ανήκει στον κύκλο εργασιών του "Ρομαντικού Πανεπιστημίου Αθήνας".

"Βαρυτικά πεδία": Οι γλυπτικές συνθέσεις του Νίκου Ζήβα

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί αντικείμενα προβιομηχανικής τεχνολογίας και αρχιτεκτονικά σπαράγματα για τη δημιουργία της νέας σειράς έργων του.

"Coyote": Ο Alex Ayed εντάσσει στα γλυπτά του την ιδέα της μετατόπισης

Έμπνευση για τον τίτλος της έκθεσης, η οποία παρουσιάζεται στη γκαλερί The Intermission, υπήρξε η ζωή και το έργο του ιστιοπλόου Mike Plant.

Athens Art Book Fair 2022: Γιατί είναι αναγκαίο να έρθουν στο προσκήνιο τα ανεξάρτητα zines;

Με αφορμή τη συμμετοχή τους στη φετινή αθηναϊκή έκθεση καλλιτεχνικού βιβλίου, το Mochi Γεωργίου και το Brooke Palmieri μας μιλούν για τα εκδοτικά τους εγχειρήματα και την αντιπροσώπευση ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων στη διεθνή και εγχώρια εικαστική σκηνή, ενώ οι Μαργαρίτα Αθανασίου και Κατερίνα Στάμου, μέλη της οργανωτικής ομάδας του fair, εξηγούν πώς προσπαθούν να καλύψουν το συνολικό φάσμα των καλλιτεχνικών εκδόσεων.

Ο "Αύγουστος" του Αλέξανδρου Σιμόπουλου

Η έκθεση στην Iris πρόκειται για ένα νέο σώμα ζωγραφικών έργων σε λινό και σε χαρτί.