Στο πλευρό της τέχνης και των καλλιτεχνών ο Δήμος Αθηναίων

Δωρεάν χώροι για συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, σύγχρονα εργαλεία για ζωντανές μεταδόσεις αλλά και στήριξη των μουσικών με αναθέσεις έρχονται τους επόμενους μήνες.

Στο πλευρό της τέχνης και των καλλιτεχνών ο Δήμος Αθηναίων

Το «support art workers» έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πιο καίρια αιτήματα των καιρών ύστερα από το αναγκαστικό lockdown της πανδημίας και την κρίση στον κλάδο των καλλιτεχνών που αυτό επέφερε. Ο Δήμος Αθηναίων, δηλώνοντας πως «ο πολιτισμός μας αγγίζει, μας συγκινεί, μας ενώνει», ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων που πρόκειται να λάβει τους επόμενους μήνες ώστε να αποφορτίσει τη δύσκολη κατάσταση των καλλιτεχνών και να διατηρήσει τον πολιτισμό ως σύμμαχο στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε.

Για όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, από τον Ιούλιο συγκεκριμένα έως τον Οκτώβριο, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, οι χώροι του ΟΠΑΝΔΑ και γενικότερα κάθε χώρος του δήμου που μπορεί να φιλοξενήσει θεάματα (έως και το δημαρχιακό μέγαρο) θα διατίθενται δωρεάν για τη διοργάνωση συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων, παραστάσεων χορού, προβολών και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, μαζί με όλο τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την πραγματοποίησή τους (ήχος, φώτα, προσωπικό φύλαξης κ.ο.κ.), υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι τηρούνται οι υγειονομικοί κανονισμοί και τα μέτρα ασφαλείας.

Παράλληλα, νέες τεχνολογίες και σύγχρονα εργαλεία θα συνδυαστούν για να μεταδώσουν τα θεάματα σε ζωντανή σύνδεση, ούτως ώστε να γίνει η τέχνη προσβάσιμη σε απομακρυσμένα, πιθανόν ευπαθή κοινά ενώ στους στόχους των επόμενων μηνών είναι και η υποστήριξη των εργαζομένων στον κλάδο της μουσικής βιομηχανίας: μέσα από αναθέσεις που θα διαχειριστεί η δημοτική ραδιοφωνική συχνότητα της πόλης (Αθήνα 9.84), νέες μουσικές παραγωγές θα προκύψουν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"…έτσι τα αφηγήθηκα": Η αινιγματική ζωγραφική του Δημήτρη Παπανικολάου

Γυναικείες φιγούρες, χρηστικά αντικείμενα και νεκρές φύσεις απεικονίζονται στα έργα που θα παρουσιάσει η Art Zone 42.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/09/2022

"Peace by Peace": Ένα αντιπολεμικό πρότζεκτ στο TAF

Η έκθεση εικονογράφησης αποτελεί δημιουργία της κολεκτίβας "Futurenice".

Ένας νέος χώρος τέχνης εγκαινιάζεται στον Λυκαβηττό

Το νεοσύστατο VS Athens art gallery υποδέχεται το κοινό με την έκθεση "Perfect Machine" της ζωγράφου και γλύπτριας Βάνιας Στέφου.

Μια βόλτα στο "Φανταστικό Μουσείο του Στάθη Βατανίδη

Ο Στάθης Βατανίδης δημιουργεί μια σειρά έργων αποτίοντας φόρο τιμής στους μεγαλύτερους Δημιουργούς της κλασσικής και σύγχρονης τέχνης.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (26/9-2/10)

Το πρώην ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί μετατρέπεται σε μια ιδιόμορφη γκαλερί, δύο καταξιωμένες εικαστικοί στη Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων και το σίκουελ της έκθεσης "True Believers" ανάμεσα στις εκθέσεις που θα δούμε τις επόμενες μέρες στην πόλη.

"reality check ΙΙ: inner sanctum": Ο Κώστας Πράπογλου και 24 νέοι καλλιτέχνες εξερευνούν την έννοια του εσωτερικού ιερού στο Δαφνί

Ο επιμελητής του πρώτου κεφαλαίου του "reality check" επιστρέφει στην πρώην ψυχιατρική κλινική στο Δαφνί με το σίκουελ "inner sanctum" και, μαζί με μερικούς από τους καλλιτέχνες του φετινού πρότζεκτ, μας μιλά για τις νέες ενδιαφέρουσες αναγνώσεις που επιδιώκονται.