«Fe Male Home»: Γυναίκες εικαστικοί κάνουν περφόρμανς με live stream

Προς απάντηση στις συνθήκες εγκλεισμού, ένα φεστιβάλ συγκεντρώνει τριάντα διεθνή ονόματα στην οθόνη σου.

«Fe Male Home»: Γυναίκες εικαστικοί κάνουν περφόρμανς με live stream

Στη μια σελίδα, οι ρευστές, κυματιστές κινήσεις στη ζωγραφική της Εκατερίνα Μπαλιτσκάγια με το «Impulse of motion» πλημμύριζαν ζεν αύρα την οθόνη, δύο κλικ μακριά, η υπομονετική περφόρμανς-φόρος τιμής της Λεμάν Νταριτσιόγλου «Για αυτούς που έφυγαν και εκείνους που παλεύουν» εν μέσω της παγκόσμιας επιδημίας αναζητούσε θεατές για το συμβολικό τελετουργικό, καθώς η ιεροτελεστία του πλυσίματος χεριών, δια χειρός Νικολέττα Θαμνοπούλου, σε περίμενε με το «Washing Machine» αν ακολουθούσες τους πιο κάτω υπερσυνδέσμους.

Πρόκειται για τρία από τα στιγμιότυπα της πρώτης ημέρας του «Fe Male Home», του διαδικτυακού φεστιβάλ που τρέχει μέχρι την Παρασκευή 3 Απριλίου, συγκεντρώνοντας αποκλειστικά γυναίκες –και προσδιοριζόμενες ως γυναίκες– εικαστικούς στα διαδικτυακά κανάλια, παρέχοντας μια απάντηση-ανακλαστικό της σύγχρονης καλλιτεχνικής παραγωγής στις παρούσες εξ αποστάσεως συνθήκες. Το φεστιβάλ ήταν προγραμματισμένο, ως Female Bar Performance Art Festival, για τέλη Μαρτίου, όμως αντί της ακύρωσης, συντονιστές και καλλιτέχνες αποφάσισαν τη διαδικτυακή παρουσίασή του υπό τον εγκλεισμό, ο οποίος αλλάζει άρδην τη ζωή μας, δίνοντας τροφή για νέες εικαστικές σκέψεις, αναζητήσεις αλλά και πρακτικές.

Σε επιμέλεια της Βέρα Ιόνα Παπαδοπούλου, πάνω από σαράντα μεμονωμένα events από τριάντα διεθνή ονόματα δρομολογούνται στο online φεστιβάλ, τα οποία συγκεντρώνονται στη σελίδα της διοργάνωσης στο facebook. Κυρίως ζωντανές περφόρνς, μέσω διάφορων προγραμμάτων όπως zoom και skype, καθώς και video art έργα λανσάρονται βάσει του προγράμματος που έχει ανακοινωθεί, ενώ τα περισσότερα μένουν διαθέσιμα ύστερα από την παρουσίασή τους. Ο εγκλεισμός και η φοβική αποστέρηση απαντώνται στο «Fe Male Home», ενώ κοινή συνισταμένη παραμένει η φεμινιστική κριτική ματιά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το FokiaNou Art Space αναζητά όλα όσα "μας καθορίζουν"

Ο Παναγιώτης Βούλγαρης και η Mary Cox μας καλούν να βιώσουμε την ενδοσκοπική ομαδική έκθεση "What Defines Us".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Με την εντυπωσιακή φετινή Art Athina, τα πιο ξεχωριστά εγκαίνια εκθέσεων κι ένα μεγάλο art πάρτι ξεκίνησε το Bombay Art Month

Το Art Month του premium gin φέρνει στο επίκεντρο τη σύγχρονη δημιουργικότητα και γιορτάζει την ελευθερία της έκφρασης και της φαντασίας μέσω της τέχνης και των απολαυστικών Bombay Sapphire Gin & Tonics.

Χρυσάνθη Κουμιανάκη: "Η πόλη είναι ένα υπάρχον έργο πάνω στο οποίο γράφουν άλλοι"

Μιλήσαμε με την καλλιτέχνιδα για το περιεχόμενο και τις προσεγγίσεις του νέου της πρότζεκτ "RSVP", που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 5ης διοργάνωσης του προγράμματος THF Raw.

"Σήμερα όμως είναι αλλιώς": Η Κατερίνα Παπαζήση δημιουργεί "τοπία σάρκας"

Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει ο Χριστόφορος Μαρίνος, ιστορικός τέχνης, επιμελητής εκθέσεων και δράσεων του ΟΠΑΝΔΑ.

Μια έκθεση στο Πεδίον του Άρεως ανοίγει έναν διάλογο μεταξύ τέχνης και περιβαλλοντικής ηθικής

Η έκθεση διοργανώνεται με την υποστήριξη της περιφερειακής παράταξης "Οικολογική Συμμαχία".

Αποστολή: Η επαναστατική παράδοση της καλλιτεχνικής σκηνής της Βαλτικής ξαναζεί στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία

Με αφορμή το φεστιβάλ "Survival Kit 13" βρεθήκαμε στη Ρίγα αλλά και στο Ταλίν και μεταφέρουμε όσα μπορέσαμε να καταλάβουμε για την τοπική εικαστική σκηνή σε 3 μέρες.

Ένα ταξίδι στη βυζαντινή παράδοση μέσα από τη ματιά του Τάσου Μαντζαβίνου

Στην περιοδική έκθεση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, το μεγαλύτερο μέρος των σχεδίων και έργων του καλλιτέχνη παρουσιάζονται για πρώτη φορά.