Οδηγός Τεχνών

Antivirus crowdhackathon: Πρώτος απομακρυσμένος μαραθώνιος καινοτομίας από την Περιφέρεια Αττικής

Ανοιχτή πρόσκληση για ψηφιακές εφαρμογές και μεθοδολογίες αντιμετώπισης της πανδημίας.

Antivirus crowdhackathon: Πρώτος απομακρυσμένος μαραθώνιος καινοτομίας από την Περιφέρεια Αττικής

«Μαζί με όλες τις συντονισμένες προσπάθειές μας, ερχόμαστε να αγκαλιάσουμε και να υποστηρίξουμε τους νέους μας, την κοινότητα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της χώρας μας και καινοτόμες τεχνολογικές startup επιχειρήσεις, προκειμένου να προτείνουν τις δικές τους λύσεις στα σημερινά προβλήματα για την οικονομία και την κοινωνία που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ανακοινώνοντας τον 1ο απομακρυσμένο μαραθώνιο καινοτομίας για την αντιμετώπιση του ιού.

Επαγγελματίες ή και ερασιτέχνες με φρέσκιες ιδέες στη σύγχρονη τεχνολογία, ομάδες, ακαδημαϊκά-ερευνητικά εργαστήρια ή εταιρείες καλούνται να λάβουν μέρος. Δίνοντας αρχικά προτάσεις για επίλυση θεμάτων ή προβλημάτων που προκύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού (στους χώρους της υγείας, της επιχειρηματικότητας, της οικονομίας και ευρύτερα της κοινωνίας) κι αναπτύσσοντας στη συνέχεια πρωτότυπες μεθοδολογίες και εφαρμογές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, οι συμμετέχοντες αναμένεται να ωφελήσουν πολλαπλώς την τωρινή κατάσταση.

Εφαρμογές πρόληψης και ενημέρωσης του κοινού, πλατφόρμες αντιμετώπισης θεμάτων ψυχικής υγείας, εφαρμογές πολιτιστικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου για πολυκαναλικό ψηφιακό διαμοιρασμό, νέες κι αποτελεσματικότερες πλατφόρμες τηλε-εργασίας ή τηλε-εκπαίδευσης είναι ενδεικτικά παραδείγματα από όσα προσδοκά η Περιφέρεια Αττικής με τη συγκεκριμένη κίνηση, η οποία γίνεται με την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθώς και διάφορων παραγωγικών-συλλογικών φορέων της οικονομίας και της κοινωνίας.

Ο πρώτος κύκλος είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 5/4 ενώ ο Μαραθώνιος θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, με στόχο να κινητοποιήσει τις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας κόντρα στην πανδημία, αλλά και για να διευκολύνει τη δικτύωση τους με το παγκόσμιο ρεύμα καινοτομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μέχρι τέλος του μήνα θα παίζεται το "Τέλος του παιχνιδιού"

Για λίγες ακόμα ημέρες προλαβαίνετε να δείτε το μπεκετικό "Τέλος του παιχνιδιού" στο Σύγχρονο Θέατρο με τον Δημήτρη Καταλειφό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/01/2022

Preview 2022: Όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε και να ακούσουμε σε μια γεμάτη πολιτιστικά χρονιά

Σημαντικά ονόματα του διεθνούς καλλιτεχνικού στερεώματος, πολυαναμενόμενες πρεμιέρες, ταινίες που θα διεκδικήσουν ή έχουν κερδίσει ήδη χρυσά αγαλματίδια και μεγάλα εικαστικά γεγονότα δίνουν το στίγμα μιας δυναμικής σεζόν.

Εσείς ψηφίσατε τις αγαπημένες σας παραστάσεις για τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού;

Επιβραβεύστε και φέτος τις καλύτερες θεατρικές εμπειρίες της σεζόν παίρνοντας μέρος στη Θεατρομανία.

Η φεστιβαλική παράσταση του Ανέστη Αζά έρχεται στο Αμφι-Θέατρο

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων έρχεται στο Αμφι-Θέατρο, η "Δημοκρατία του Μπακλαβά" του Ανέστη Αζά, μια παράσταση που ανέβηκε το περασμένο καλοκαίρι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Όλα όσα θα δούμε στο Netflix τον Ιανουάριο

Αυτές είναι οι ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ που περιλαμβάνει η λίστα με τις προβολές για τον πρώτο μήνα της νέας χρονιάς.

Η Επανάσταση του ’21 βάζει χρώμα στους τοίχους της Αθήνας: Δείτε τις νέες τοιχογραφίες που έγιναν

Ο Λόρδος Βύρωνας του Cacao Rocks στη γειτονιά του Ψυρρή, ο "Νεαρός τυμπανιστής του Μεσολογγίου" που αγναντεύει την Ακρόπολη, το "Πάνθεον" των Αγωνιστών στην Κυψέλη και άλλα πολύχρωμα, εντυπωσιακά έργα από γνωστούς street artists που αναβαθμίζουν την πόλη μας με το πρόγραμμα αναθέσεων του Δήμου Αθηναίων.