Antivirus crowdhackathon: Πρώτος απομακρυσμένος μαραθώνιος καινοτομίας από την Περιφέρεια Αττικής

Ανοιχτή πρόσκληση για ψηφιακές εφαρμογές και μεθοδολογίες αντιμετώπισης της πανδημίας.

Antivirus crowdhackathon: Πρώτος απομακρυσμένος μαραθώνιος καινοτομίας από την Περιφέρεια Αττικής

«Μαζί με όλες τις συντονισμένες προσπάθειές μας, ερχόμαστε να αγκαλιάσουμε και να υποστηρίξουμε τους νέους μας, την κοινότητα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της χώρας μας και καινοτόμες τεχνολογικές startup επιχειρήσεις, προκειμένου να προτείνουν τις δικές τους λύσεις στα σημερινά προβλήματα για την οικονομία και την κοινωνία που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ανακοινώνοντας τον 1ο απομακρυσμένο μαραθώνιο καινοτομίας για την αντιμετώπιση του ιού.

Επαγγελματίες ή και ερασιτέχνες με φρέσκιες ιδέες στη σύγχρονη τεχνολογία, ομάδες, ακαδημαϊκά-ερευνητικά εργαστήρια ή εταιρείες καλούνται να λάβουν μέρος. Δίνοντας αρχικά προτάσεις για επίλυση θεμάτων ή προβλημάτων που προκύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού (στους χώρους της υγείας, της επιχειρηματικότητας, της οικονομίας και ευρύτερα της κοινωνίας) κι αναπτύσσοντας στη συνέχεια πρωτότυπες μεθοδολογίες και εφαρμογές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, οι συμμετέχοντες αναμένεται να ωφελήσουν πολλαπλώς την τωρινή κατάσταση.

Εφαρμογές πρόληψης και ενημέρωσης του κοινού, πλατφόρμες αντιμετώπισης θεμάτων ψυχικής υγείας, εφαρμογές πολιτιστικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου για πολυκαναλικό ψηφιακό διαμοιρασμό, νέες κι αποτελεσματικότερες πλατφόρμες τηλε-εργασίας ή τηλε-εκπαίδευσης είναι ενδεικτικά παραδείγματα από όσα προσδοκά η Περιφέρεια Αττικής με τη συγκεκριμένη κίνηση, η οποία γίνεται με την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθώς και διάφορων παραγωγικών-συλλογικών φορέων της οικονομίας και της κοινωνίας.

Ο πρώτος κύκλος είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 5/4 ενώ ο Μαραθώνιος θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, με στόχο να κινητοποιήσει τις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας κόντρα στην πανδημία, αλλά και για να διευκολύνει τη δικτύωση τους με το παγκόσμιο ρεύμα καινοτομίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Διαγωνισμοί για διευθυντές/διευθύντριες των μουσείων σύγχρονης τέχνης: ένα πρόβλημα που απαιτεί λύση

O διαγωνισμός για την επιλογή διευθυντή/διευθύντριας του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης (MOMus) έχει προκαλέσει συζητήσεις στον κόσμο της τέχνης και αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τα προβλήματα που επιμένουν και πρέπει να λυθούν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
01/02/2023

"Purple Rain": Εικόνες από το ανήσυχο μυαλό του ζωγράφου Πάνου Παπαδόπουλου

Η έκθεση είναι το τρίτο ατομικό πρότζεκτ του καλλιτέχνη, το οποίο παρουσιάζει στην Eleni Koroneou Gallery.

Μια έκθεση φωτογραφίας αφηγείται την αποστολή των Γιατρών του Κόσμου στην Ουκρανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος O.D.I.SO.S Open Democracy in a Society of Solidarity, οι Γιατροί του Κόσμου διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας και θεματικές συζητήσεις στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

"Δρόμοι Σύνθεσης": Έργα μεταπολεμικής γενιάς σε διάλογο με τη σύγχρονη τέχνη

Στην έκθεση παρουσιάζονται μνημειακά έργα "δασκάλων" της μεταπολεμικής γενιάς, επιχειρώντας μια μοναδική ώσμωση με συνθέσεις νεότερων δημιουργών με διακριτικό αποτύπωμα.

Η χαρακτική γίνεται παιχνίδι στον χώρο τέχνης Εκτός

Μετά από την έκθεση, μερικά από αυτά τα εκπαιδευτικά παιχνίδια θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΧ.

"CTRL+τ": Οι υπαρξιακοί συμβολισμοί του λαβύρινθου

Στο νέο πρότζεκτ του TAF, η Serena Poletti επικεντρώνεται στο θέμα του λαβύρινθου ως σύμβολο της ανακάλυψης του θανάτου και της αναγέννησης.

Άνθρωποι και υπολογιστές: Το έργο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη και μια έρευνα για τη σύγχρονη Αθήνα εξετάζουν τη σχέση κοινοτήτων-πόλεων στη Στέγη

Πήραμε μία πρώτη γεύση από το ερευνητικό εγχείρημα "Κωνσταντίνος Δοξιάδης και Πληροφοριακός Μοντερνισμός: Η Μηχανή στην Καρδιά του Ανθρώπου" που εγκαινιάστηκε στις 28/1 στο υπόγειο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και μελετά τι συνιστά τις πόλεις του σήμερα, μέσα από το έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα αλλά και πρόσφατες έρευνες.