Ένας διαδραστικός χάρτης από το iMEdD Lab δείχνει την εξάπλωση του Covid-19

Σε διαρκή ενημέρωση με τις κρατικές και δημοσιογραφικές πηγές, ο χάρτης-εφαρμογή καταγράφει τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ένας διαδραστικός χάρτης από το iMEdD Lab δείχνει την εξάπλωση του Covid-19

Το iMEdD Lab, ο πυλώνας του iMEdD που ασχολείται με πρωτογενείς δημοσιογραφικές έρευνες, δημοσίευσε ένα διαδραστικό χάρτη-εφαρμογή που καταγράφει την εξάπλωση του Covid-19 ανά τον κόσμο. Σε διαρκή ενημέρωση με τις κρατικές και δημοσιογραφικές πηγές, τα δεδομένα εμπλουτίζονται κάθε ημέρα, διαμορφώνοντας αντίστοιχα τις κουκίδες στο χάρτη.

Δεδομένου πως ο ιός εξαπλώνεται από χώρα σε χώρα, χωρίς να έχει βρεθεί ακόμη τρόπος αντιμετώπισης (μονάχα στην Κίνα, απ’ όπου ξεκίνησε, καταγράφεται ύφεση), είναι μεγάλης σημασίας η παγκόσμια απεικόνισή του: οι χώρες που έχουν προσβληθεί, ο ρυθμός εξάπλωσης αλλά και η κίνηση του ιού εντός χώρας είναι θεματικές που απαντώνται στο χάρτη. Τα δεδομένα που αφορούν την Ελλάδα τροφοδοτούνται από τις ανακοινώσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τις οποίες διασταυρώνουν οι δημοσιογράφοι της ομάδας από δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου. Όσον αφορά τα διεθνή στοιχεία συλλέγονται από την πλατφόρμα του Johns Hopkins Coronavirus Resource Center. Σε κάθε περίπτωση, καταγράφονται μόνο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, οπότε υπολογίστε τον «σκοτεινό αριθμό» σε κάθε σας αναζήτηση, τους ασθενείς δηλαδή που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί και (ίσως) αποκαλυφθούν μετά από λίγες ημέρες, όταν εμφανιστούν τα συμπτώματα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

30/09/2022

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.