Ζητείται νέος επιστήμονας με ταλέντο στο λέγειν – μήπως είσαι εσύ;

Ο διεθνής διαγωνισμός FameLab επιστρέφει και αναζητά τους καλύτερους στην επικοινωνία της επιστήμης. Οι ηλεκτρονικές συμμετοχές έχουν ανοίξει.

Ζητείται νέος επιστήμονας με ταλέντο στο λέγειν – μήπως είσαι εσύ;

Τρία λεπτά είναι όσα χρειάζεται ένας ταλαντούχος επιστήμονας ώστε να μεταφέρει εύληπτα και συμπυκνωμένα την ιδέα του στο κοινό. Αυτό επιβεβαιώνει για δεκατρία συναπτά έτη ο διεθνής διαγωνισμός FameLab για την επικοινωνία της επιστήμης που διοργανώνεται από το British Council και σε κάθε του έκδοση προσφέρει ευκαιρίες εξέλιξης σε νέους και ταλαντούχους επιστήμονες. Σε συνεργασία με το HUB Science, η φετινή προετοιμασία έχει ήδη ξεκινήσει αναζητώντας συμμετοχές για την προκριματική διαδικασία.

Η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος και τα Ιωάννινα είναι οι τέσσερις πόλεις που θα φιλοξενήσουν την πρώτη φάση της Ελλάδας, από τις οποίες θα προκύψει ο μεγάλος τελικός στο Athens Sciense Festival της Τεχνόπολης (4/2) και ένας και μόνο νικητής θα προκριθεί για να εκπροσωπήσει τη χώρα στο Cheltenham Festival στη Βρετανία τον Ιούνιο, μαζί με τους νικητές των υπόλοιπων χωρών. Προς στιγμήν, οι ενδιαφερόμενοι επιστήμονες καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά έως την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου και να ετοιμάσουν το θέμα που θα παρουσιάσουν. Αυστηρό όριο των παρουσιάσεων είναι τα τρία λεπτά, μέσα στα οποία ο κάθε συμμετέχων κρίνεται για το πόσο κατανοητός, επικοινωνιακός και μεταδοτικός ήταν στο επιστημονικό θέμα που ελεύθερα επέλεξε να αναφερθεί.

Επίσης όσοι συμμετέχοντες προκριθούν στον μεγάλο τελικό, θα παρακολουθήσουν ένα διήμερο masterclass για την Επικοινωνία της Επιστήμης που θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στη παρουσίαση (περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν μετά τον προκριματικό γύρο), ενώ γίνονται επίσης δεκτές συμμετοχές εξ αποστάσεων μέσω αποστολής τρίλεπτου βίντεο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/09/2022

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.

Ο Βαλέριος Καλούτσης προσεγγίζει το πρόβλημα της "Επικοινωνίας" στην a.antonopoulou.art

Πρόκειται για την δεύτερη έκθεση του καλλιτέχνη που διοργανώνει η γκαλερί.