Ένα κρυμμένο «Εργοστάσιο Καρδιάς» για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

«Ήρθε η ώρα να αποκτήσεις και εσύ καρδιά», λέει η Αλεξάνδρα Κολλάρου και ο Δημήτρης Λιόσης ετοιμάζοντας ένα pop up show με εκατοντάδες καρδιές.

Ένα κρυμμένο «Εργοστάσιο Καρδιάς» για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Είσαι ερωτευμένος και νιώθεις χαρούμενα σκιρτήματα στο στομάχι σου ή σου έχει ραγίσει η καρδιά και είσαι βουτηγμένος στη θλίψη; Τα ακραία συναισθήματα που γεννά ο έρωτας ενέπνευσαν την Αλεξάνδρα Κολλάρου και τον Δημήτρη Λιόση –πρώην ζευγάρι, παλιότερα συμφοιτητές και πλέον καλλιτέχνες–, οι οποίοι αποκλειστικά για το βράδυ του Αγίου Βαλεντίνου στήνουν το «Εργοστάσιο Καρδιάς», ένα κρυμμένο pop up show με εκατοντάδες καρδιές.

Συγκεκριμένα, πάνω από τετρακόσιες καρδιές-μικρογλυπτά που αποτυπώνουν από διαφορετικές σκοπιές τον έρωτα παρουσιάζονται: άλλοτε με καρφιά, αποτσίγαρα και σπασμένες πιστωτικές κάρτες, άλλοτε με αντικλείδια, μικρά λούτρινα και λουλούδια, το κατεξοχήν σύμβολο του έρωτα δελεάζει τους επισκέπτες ανάλογα με τα προσωπικά τους βιώματα. Καρδιές χαρούμενες, καρδιές λυπημένες, καρδιές σπασμένες, κρύες, χρεωμένες ή πουλημένες, καρδιές λαμπερές ή κλειστές περιμένουν, λοιπόν, τους αισθηματίες των Αθηνών για λίγες μονάχα ώρες την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. «Ήρθε η ώρα να αποκτήσεις και εσύ καρδιά», λέει το εικαστικό ντουέτο του εγχειρήματος.

Προκειμένου να μάθεις περισσότερες πληροφορίες για το «Εργοστάσιο Καρδιάς», αρκεί μια δήλωση συμμετοχής στο σάιτ της ομάδας, ώστε να παραλάβεις προσωπική πρόσκληση. Εκεί θα αναγράφεται η τοποθεσία και οι ώρες επίσκεψης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ιστορίες του νερού και της πέτρας" από το Νίκο Καλαφάτη

Η γκαλερί Αργώ φιλοξενεί τη 18η ατομική έκθεση του καλλιτέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/09/2022

"Τα παιδιά της Ριτσώνας": Βλαδίμηρος Κυριακίδης και Έφη Μουρίκη γεμίζουν χρώμα το Ίδρυμα Κακογιάννη

Tα έργα της έκθεσης θα πωληθούν σε συμβολική τιμή και τα έσοδα θα πάνε στα παιδιά της Ριτσώνας.

Το Sozopolis υποδέχεται το ανανεωμένο "Μουσείο Νεοελληνικής Αυτοχειρίας"

Το εγχείρημα ανήκει στον κύκλο εργασιών του "Ρομαντικού Πανεπιστημίου Αθήνας".

"Βαρυτικά πεδία": Οι γλυπτικές συνθέσεις του Νίκου Ζήβα

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί αντικείμενα προβιομηχανικής τεχνολογίας και αρχιτεκτονικά σπαράγματα για τη δημιουργία της νέας σειράς έργων του.

"Coyote": Ο Alex Ayed εντάσσει στα γλυπτά του την ιδέα της μετατόπισης

Έμπνευση για τον τίτλος της έκθεσης, η οποία παρουσιάζεται στη γκαλερί The Intermission, υπήρξε η ζωή και το έργο του ιστιοπλόου Mike Plant.

Athens Art Book Fair 2022: Γιατί είναι αναγκαίο να έρθουν στο προσκήνιο τα ανεξάρτητα zines;

Με αφορμή τη συμμετοχή τους στη φετινή αθηναϊκή έκθεση καλλιτεχνικού βιβλίου, το Mochi Γεωργίου και το Brooke Palmieri μας μιλούν για τα εκδοτικά τους εγχειρήματα και την αντιπροσώπευση ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων στη διεθνή και εγχώρια εικαστική σκηνή, ενώ οι Μαργαρίτα Αθανασίου και Κατερίνα Στάμου, μέλη της οργανωτικής ομάδας του fair, εξηγούν πώς προσπαθούν να καλύψουν το συνολικό φάσμα των καλλιτεχνικών εκδόσεων.

Ο "Αύγουστος" του Αλέξανδρου Σιμόπουλου

Η έκθεση στην Iris πρόκειται για ένα νέο σώμα ζωγραφικών έργων σε λινό και σε χαρτί.