20 + 20 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2020

Aκολουθούν σαράντα πράγματα που θα σας φτιάξουν τη διάθεση, θα δημιουργήσουν νέες επιλογές στις εξόδους σας και θα σας ψυχαγωγήσουν με όλη τη σημασία της λέξης - για μία χρονιά ακόμα καλύτερη από την προηγούμενη.

20 + 20 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2020

Βρισκόμαστε πλέον στην αυγή της νέας δεκαετίας, η οποία όλοι ευχόμαστε να είναι καλύτερη από την προηγούμενη – κάτι όχι ιδιαίτερα δύσκολο τουλάχιστον για τη χώρα μας. Μπορεί να μη διαθέτουμε τη δύναμη να σταματήσουμε την κλιματική αλλαγή ή τους πολέμους, αλλά σίγουρα μπορούμε να φτιάξουμε μια χρήσιμη λίστα με τα «πρέπει» της επόμενης χρονιάς. Πέρα από το να χάσουμε κιλά (έστω αυτά των γιορτών) και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, ακολουθούν σαράντα πράγματα που θα σας φτιάξουν τη διάθεση, θα δημιουργήσουν νέες επιλογές στις εξόδους σας και θα σας ψυχαγωγήσουν με όλη τη σημασία της λέξης.

#1 Μιούζικαλ-υπερπαραγωγή για λίγες παραστάσεις (15/2-8/3)

20 + 20 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2020 - εικόνα 1

Ένας παραμορφωμένος ιδιοφυής αλλά και ημιπαράφρονας μουσικός, που ζει κρυμμένος στις κατακόμβες κάτω από την Όπερα των Παρισίων, είναι ο μέντορας της Κριστίν, μιας νεαρής ανερχόμενης σοπράνο. Όταν όμως εκείνη ερωτεύεται έναν αριστοκράτη, ξεσπά ζηλόφθονα επάνω της αλλά και στο ίδιο το κοινό και τους καλλιτέχνες της Όπερας. Γύρω από αυτήν τη συναρπαστική ιστορία πλέκεται η υπόθεση του μιούζικαλ «Το φάντασμα της όπερας» του Άντριου Λόιντ Βέμπερ, ο απόλυτος ύμνος στον ανεκπλήρωτο έρωτα. Το έργο έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Λονδίνο στις 9 Οκτωβρίου 1986 και από τότε έχει ανεβεί πάνω από 11.000 φορές στο Θέατρο της Αυτού Μεγαλειότητας στο Λονδίνο, ενώ έχει βραβευτεί με επτά Tony. Μολονότι έχει παρουσιαστεί σε χιλιάδες θεατές κι εκατοντάδες πόλεις ανά τον κόσμο, στην Αθήνα έρχεται για πρώτη φορά, χάρη στην People Entertainment Group. Η κορυφαία βρετανική ­θεατρική παραγωγή, με πρωταγωνιστές του Γουέστ Εντ και σκηνοθεσία του Στίβεν Μπάρλοου (Μπεν Φόρστερ, Σελίν Σενμέικερ, Έιμι Μάνφορντ κ.ά.), ανεβαίνει στο Christmas Theater από τις 15/2 και για λίγες παραστάσεις με ελληνικούς υπέρτιτλους.

#2 Σαιξπηρική άνοιξη στο Από Μηχανής Θέατρο (από 21/1)

20 + 20 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2020 - εικόνα 2

Η πρόκληση του σαιξπηρικού θεάτρου οδηγεί τον ανήσυχο Δημήτρη Μυλωνά σε διπλό εγχείρημα τραγωδίας και κωμωδίας. Έτσι, στη θεατρική του στέγη στο Μεταξουργείο, θα σκηνοθετήσει μια εκδοχή του «Μάκβεθ» για δύο ηθοποιούς, το «ΜάκμπεθΛαίδηΜάκμπεθ», με τους Ηλία Βαλάση και Άννα Ελεφάντη στους ρόλους του ακόρεστου για εξουσία ζεύγους (από 21/4), αλλά και την εξαίσια λυρική κωμωδία «Δωδέκατη νύχτα» (από 22/4).


#3 H Αθήνα αποκτά το δικό της «Amirandes»

Νέο μέλος θα αποκτήσει το 2020 η οικογένεια των Grecotel. Το «Amirandes Athens» θα ανοίξει την άνοιξη στην καρδιά της Αθήνας, στο ιστορικό κτίριο του Χυτήρογλου στη Μητροπόλεως. Το πολυτελές ξενο­δοχείο 5 αστέρων θα διατηρήσει στην επωνυμία του το πρωτοπόρο στην exclusive φιλοξενία κρητικό brand και θα διαθέτει 50 δωμάτια και rooftop restaurant, με μοντέρνα ελληνική κουζίνα, αλλάζοντας σημαντικά τα ξενοδοχειακά δεδομένα της περιοχής.

#4 Στα χαρακώματα με τον Σαμ Μέντες (από 9/1)

20 + 20 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2020 - εικόνα 3

Τον εφιάλτη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου ζωντανεύει ο οσκαρικός Σαμ Μέντες («American Beauty», «Skyfall»), δημιουργώντας το «1917», ένα μεγαλεπήβολο και οσκαρικά φιλόδοξο πολεμικό έπος στα χνάρια της «Διάσωσης του Στρατιώτη Ράιαν». Μόνο που εδώ δεν βρισκόμαστε στα παράλια της Νορμανδίας, αλλά στο ανοιχτό πεδίο της Φλάνδρας, όπου διεξήχθη η μάχη του Πασεντάλε. Βρετανοί και Γερμανοί πολεμούσαν εκεί νυχθημερόν από τον Ιούλιο έως τον Νοέμβριο του 1917· οι συμμαχικές δυνάμεις κατάφεραν να επιβληθούν αρχικά, στη συνέχεια όμως υπέστησαν οδυνηρή ήττα. Με φόντο τις ένοπλες συγκρούσεις, δύο νεαροί στρατιώτες αναλαμβάνουν μια φαινομενικά αδύνατη αποστολή: καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα, καλούνται να διεισδύσουν στις γραμμές του εχθρού και να παραδώσουν ένα μήνυμα που θα σταματήσει μια φονική επίθεση, η οποία θα κοστίσει τη ζωή χιλιάδων στρατιωτών.

#5 Οι Tiger Lillies από το καμπαρέ στο ρεμπέτικο... (25/1)

20 + 20 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2020 - εικόνα 4

Έχουν κλείσει 30 χρόνια στη σκηνή, παράγοντας ένα ιδιότυπο, πολύ προχωρημένο και αρκετά πανκ μουσικό καμπαρέ, που διαβρώνει τα συνήθη μουσικά είδη (τζαζ, ροκ, folk κ.ο.κ.), δίνοντας μια δική του αισθητική σύμμειξη και μουσικοκοινωνική ανάγνωση βγαλμένη από τον μπρεχτικό κόσμο των απόκληρων και των κατατρεγμένων. Δημιούργημα του ιδιοφυούς Μάρτιν Ζακ, οι Tiger Lillies σε αυτά τα 30 χρόνια έχουν δώσει πολλαπλές όψεις μιας ιδιαίτερης, συγκινησιακά ισχυρής μουσικής τέχνης, που τους έχει κάνει αγαπητούς σε πολλά μέρη του κόσμου, όπως και στην Ελλάδα, μία από τις σταθερές αναφορές τους. Οι Tiger Lillies θα παίξουν στο «Fuzz» με ένα πρόγραμμα το οποίο θα περιλαμβάνει όλες τις φάσεις της δημιουργικής τους πορείας αλλά και κομμάτια από το τελευταίο τους έργο, με τραγούδια εμπνευσμένα κι επηρεασμένα από το ρεμπέτικο.

#6 Η ιστορία των Deep Purple στο Rockwave (6/6)

20 + 20 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2020 - εικόνα 5

Το Rockwave γιορτάζει τα 25 του χρόνια με ένα γκρουπ που παραμένει επικό. Είναι οι Deep Purple, που έχουν καθορίσει μέσα από τις ξεχωριστές ιστορικές τους φάσεις τον ροκ ήχο διεθνώς – κι έχουν επηρεάσει τη γενικότερη ροκ συμπεριφορά στη χώρα μας όσο κανένα άλλο γκρουπ. Από την ψυχεδέλεια στο καθαρό χαρντ ροκ, οι Deep Purple μας έχουν δώσει τραγούδια αθάνατα και αυτά θα ακούσουμε στις 6/6 στο Terra Vibe, γιορτάζοντας με τους Ian Gillan, Roger Glover, Ian Paice, Don Airey και Steve Morse αυτό που είναι κάτι παραπάνω από απλή μουσική ιστορία.

#7 Ετοιμαστείτε να πάθετε... «Τζότζο» (από 23/1)

20 + 20 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2020 - εικόνα 6

Αφού δοκίμασε με επιτυχία να προσδώσει περισσότερο χιούμορ στο υπερηρωικό σύμπαν της Marvel («Thor: Ragnarok»), ο Τάικα Γουαϊτίτι επιστρέφει στις αντισυμβατικές κωμωδίες («What We Do in the Shadows») και στη ναζιστική Γερμανία. Εκεί ο νεαρός Τζότζο μεγαλώνει με μόνη παρέα τη μητέρα του και τον φανταστικό φίλο του, τον… Αδόλφο Χίτλερ. Όταν όμως ανακαλύπτει πως στο σπίτι τους κρύβεται μια μικρή Εβραία, τα «πιστεύω» του δοκιμάζονται με κωμικοτραγικό τρόπο.

#8 Το «Funky Gourmet» πάει «Hilton»

20 + 20 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2020 - εικόνα 7

Από τα πρώτα πράγματα που θα σηματοδοτήσουν τη νέα εποχή του «Hilton» είναι το «Funky Gourmet». Η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, ο Νίκος Ρούσσος (φωτό) και η ομάδα τους δουλεύουν ήδη το καινούργιο concept του εστιατορίου, τεκμηριώνοντάς το σε βιβλιοθήκες και δοκιμάζοντας καινούργιες συνταγές. Ο χώρος που θα στεγάσει το εστιατόριο θα έχει φοβερή θέα από ψηλά και θα είναι έτοιμος τον Ιούνιο, αλλά το «Funky Gourmet» δεν θα ανοίξει τις πόρτες του πριν από τον Σεπτέμβριο.

#9 Γενέθλια με «Νυχτερίδα» (7/2-5/3)

20 + 20 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2020 - εικόνα 8

Η Εθνική Λυρική Σκηνή συμπληρώνει 80 χρόνια λειτουργίας κι επέλεξε να σηματοδοτήσει αυτήν της τη γιορτή με μια εμβληματική οπερέτα, τη «Νυχτερίδα» του Γιόχαν Στράους του νεότερου. Άλλωστε με αυτό το έργο ξεκίνησε τη λειτουργία της η ΕΛΣ στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου στις 5 Μαρτίου 1940. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια το έργο αυτό έγινε μέρος του DNA του εθνικού μας λυρικού θεάτρου κι έχει «ελληνοποιηθεί» τόσο πολύ, που άνετα ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Ευκλείδης μεταφέρει τη δράση του στα αστικά σαλόνια της Αθήνας των ’60s.

#10 Ηλεκτρισμένη «Ηλέκτρα» στο Τέχνης (23/1-1/3)

20 + 20 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2020 - εικόνα 9

Όσο κι αν αναγνωρίζουμε το ιδιαίτερο σκηνοθετικό ιδίωμα του Άρη Μπινιάρη, κάθε παράστασή του μας αποκαλύπτει κάτι νέο. Γι’ αυτό και ανυπομονούμε για την «Ηλέκτρα» που θα ανεβάσει στο Θέατρο Τέχνης (από 23/1). Στη σκοτεινότερη τραγωδία του Σοφοκλή, που κατακλύζεται από τη μανία της οργής και της εκδίκησης, ο Μπινιάρης βρίσκει αφορμή να στοχαστεί πάνω στη γυναικεία φύση, δημιουργώντας μια παράσταση που θα αποτελεί, όπως συνηθίζει, ταυτόχρονα θεατρικό και μουσικό γεγονός βασισμένο στο ρυθμό του ποιητικού λόγου. Στην εκλεκτή διανομή συμμετέχουν δέκα ερμηνευτές, με επικεφαλής τη Νάνσυ Μπούκλη στον ρόλο της Ηλέκτρας, την Εβελίνα Παπούλια ως Κλυταιμνήστρα, τον Νίκο Τσολερίδη ως Αίγισθο κ.ά.

#11 Μάργκο Ρόμπι με... αρπακτικές διαθέσεις (6/2)

20 + 20 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2020 - εικόνα 10

Η Αυστραλιανή σταρ φοράει ξανά τη στολή της διαταραγμένα σέξι υπερηρωίδας Χάρλεϊ Κουίν στο «Αρπακτικά Πτηνά και η Φαντασμαγορική Χειραφέτηση της Χάρλεϊ Κουίν». Στήνει ένα ξέφρενο περιπετειώδες πάρτι με καλεσμένους εξίσου αλλοπρόσαλλους superheroes, καθώς ενώνει τις δυνάμεις της με τη Huntress (Μέρι Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ) και την Black Canary (Τζούρνι Σμόλετ-Μπελ). Αποστολή τους να σώσουν μια κοπέλα από τα χέρια του σατανικού μεγαλέμπορου ναρκωτικών Black Mask, τον οποίο ενσαρκώνει ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ.

#12 Η νέα εποχή της Κάνιγγος

20 + 20 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2020 - εικόνα 11

Μέσα στο 2020 θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες του το «Κάνιγγος 21», που βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία. Το ξενοδοχείο, με δυναμικότητα 74 δωματίων, εστιατόριο, μπαρ αλλά και roof garden, θα λειτουργήσει υπό τη σκέπη της δυναμικά ανερχόμενης Zeus International και θα αποτελέσει το τέταρτο ξενοδοχείο του ομίλου στην Αθήνα. Η επένδυση αναμένεται να αγγίξει τα 3 εκατ. ευρώ και θα περιλαμβάνει την εκ βάθρων ανακαίνιση του κτιρίου.

#13 Μεγάλο αφιέρωμα στον Takis (20/5-25/10)

20 + 20 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2020 - εικόνα 12

Το μεγάλο εκθεσιακό αφιέρωμα που είχε παρουσιαστεί στην Tate Modern του Λονδίνου για τον ρηξικέλευθο καλλιτέχνη του 20ού αιώνα, που ανέδειξε το μαγνητισμό σε γλυπτικό εργαλείο, έρχεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Έργα του Takis από το 1950 μέχρι τις αρχές του 2000, μεταξύ των οποίων η εγκατάσταση «Μαγνητικά πεδία», που έχει εκτεθεί ελάχιστα, όπως και μουσικές συσκευές ή τα χαρακτηριστικά του «Σινιάλα», σκιαγραφούν την πορεία του μεγάλου δημιουργού εστιάζοντας στα στοιχεία που τον ξεχώρισαν: μαγνητισμός, φως, ήχος και –πάνω απ’ όλα– ενέργεια. Πρόκειται για μια συμπαραγωγή με την Tate Modern και το MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona, ενώ την επιμέλεια συνυπογράφουν ο διεθνούς φήμης Michael Wellen και η Αφροδίτη Γκόνου από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

#14 Υπαρξιακοί εφιάλτες στον «Φάρο» (από 30/1)

20 + 20 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2020 - εικόνα 13

Η μεγάλη έκπληξη του τελευταίου Φεστιβάλ Κανών ήταν ένα αμερικανικό ασπρόμαυρο θρίλερ υπαρξιακού τρόμου, το οποίο απέσπασε και το βραβείο FIPRESCI της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου. Σκηνοθετημένο με μπαρόκ τόλμη από τον Ρόμπερτ Έγκερς («The Witch») κι εμπνευσμένο από μια αληθινή τραγωδία του 1801, αφηγείται την ιστορία δύο φαροφυλάκων, οι οποίοι στα τέλη του 19ου αιώνα αποκλείονται σε μια ανεμοδαρμένη βραχονησίδα, κατρακυλώντας σταδιακά στην παράνοια. Ρεσιτάλ ερμηνειών από τους Νταφόε και Πάτινσον (ενδέχεται να φτάσουν στα Όσκαρ), εξπρεσιονιστικές εικόνες και κλειστοφοβική ατμόσφαιρα, την οποία επιτείνει το σκληρό ασπρόμαυρο κάδρο.

#15 Το «Moby Dick» γίνεται μιούζικαλ (28/2-29/3)

20 + 20 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2020 - εικόνα 14

Γιάννης Κακλέας - Δημήτρης Παπαδημητρίου... Να μία από τις πιο αναπάντεχες καλλιτεχνικές συνεργασίες που μας επιφυλάσσει η νέα χρονιά, και μάλιστα πάνω σε ένα εμβληματικό κείμενο. Οι περισσότεροι γνωρίζετε το «Moby Dick», ένα από τα σπουδαιότερα έργα που γράφτηκαν ποτέ με φόντο το υγρό στοιχείο, σύμφωνα με τον Ντ.Χ. Λόρενς. Τη διάσημη νουβέλα του Χέρμαν Μέλβιλ, που αφηγείται τις περιπέτειες του ναυτικού Ισμαήλ στην αποστολή εκδίκησης του Καπετάνιου Ακάμπ κατά της λευκής φάλαινας Μόμπι Ντικ, θα σκηνοθετήσει στο θέατρο ο Γιάννης Κακλέας σε μια παράσταση που θα έχει τη μορφή μιούζικαλ! Ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου θα βάλει την υπογραφή του στο λιμπρέτο και στη μουσική σύνθεση, σε μια ιδιαίτερα απαιτητική συμπαραγωγή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και των Θεατρικών Σκηνών. Η σκηνή του Παλλάς θα διαμορφωθεί ειδικά (από 28/2) για να φιλοξενήσει τη μουσική περιπέτεια που θα έχει τις καινοτόμες σκηνογραφικές ιδέες του Μανόλη Παντελιδάκη, ολογράμματα, 3D graphics, ζωντανή ορχήστρα και χορογραφίες. Πρωταγωνιστούν οι Μπάμπης Βελισσάριος, Θοδωρής Βουτσικάκης, Νικόλας Καραγκιαούρης, Βασίλης Κούρτης, Ιβάν Σβιτάιλο, Αιμιλιανός Σταματάκης και ακόμη έντεκα ηθοποιοί.

#16 Όπερα διά χειρός Ευαγγελάτου (4-11/6)

20 + 20 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2020 - εικόνα 15

Η σπουδαία και δημοφιλέστατη όπερα του Βέρντι αποτελεί την πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή της Λυρικής. Σκοτεινή και δραματική ιστορία αγάπης και σπουδαίο πεδίο δημιουργικής δράσης για τον συνθέτη, ο «Ριγολέτος» μας δίνει πολλαπλές συγκινήσεις και δικαιολογεί πλήρως τη θέση του στο διεθνές οπερατικό πλαίσιο. Σκηνοθετεί η Κατερίνα Ευαγγελάτου, που συνδέεται «οικογενειακά» με το έργο, καθώς το είχε σκηνοθετήσει παλιότερα ο πατέρας της Σπύρος Α. Ευαγγελάτος και το είχε διευθύνει ο παππούς της Αντίοχος.

#17 «Κουρέας της Σεβίλλης» με σπάνια άρια (1/2)

Ο Γιώργος Πέτρου και η Καμεράτα επανέρχονται στο Μέγαρο με την κωμική όπερα του Ροσίνι «Ο Κουρέας της Σεβίλης», ένα από τα αδιαμφισβήτητα αριστουργήματα του λυρικού θεάτρου και ρεπερτορίου. Η όπερα αυτή –που παρουσιάζεται σε συναυλιακή μορφή και με όργανα εποχής– καταγράφει ήδη επιτυχημένη πορεία με την Καμεράτα, ωστόσο το στοιχείο που τη διαφοροποιεί εδώ είναι ότι θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά η σπάνια άρια του Κόμη Αλμαβίβα («Cessa di piu resistere»).

#18 Η εντυπωσιακή επιστροφή του Αντώνη Καλογρίδη

20 + 20 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2020 - εικόνα 16

Έπειτα από χρόνια απουσίας από τη σκηνοθεσία, ο Αντώνης Καλογρίδης μας απέδειξε πέρυσι με το «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» (η παράσταση συνεχίζει στο «Κάτια Δανδουλάκη») πως δεν έχει χάσει τη φόρμα του. Γι’ αυτό περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη σκηνοθεσία του στη «Γλυκιά φωνή» του Μαρκ Χέρμαν. Η πρεμιέρα δεν έχει οριστεί ακόμη, είναι βέβαιο όμως ότι θα εγκαινιάσει ένα ολοκαίνουργιο θέατρο, καθώς ο Καλογρίδης και οι συνεργάτες του μετατρέπουν τον παλιό κινηματογράφο Πίκολο στο Κουκάκι σε θέατρο, επιλέγοντας για όνομα τη διεύθυνση του, ήτοι Συγγρού 33.

#19 Ένα μυθικό μιούζικαλ στην οθόνη (από 23/1)

20 + 20 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2020 - εικόνα 17

Το «Cats» του θρυλικού Άντριου Λόιντ Βέμπερ από το Μπρόντγουεϊ περνά με πιρουέτες στη μεγάλη οθόνη, φιλοδοξώντας να μεταφέρει εκεί όλη τη μαγεία της θεατρικής σκηνής. Οι πρώτες εικόνες πάντως, με πρωτοκλασάτους πρωταγωνιστές όπως οι Τζούντι Ντεντς, Ίντρις Έλμπα και Ίαν ΜακΚέλεν μεταμορφωμένους σε γάτες χάρη στα εξαιρετικά ειδικά εφέ, μας έχουν ιντριγκάρει, ενώ ο Βέμπερ συνέθεσε μαζί με την Τέιλορ Σουίφτ ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι ειδικά για την ταινία. Τα ηνία της πολυδάπανης διασκευής κρατά ο οσκαρικός σκηνοθέτης Τομ Χούπερ («Ο Λόγος του Βασιλιά», «Το Κορίτσι από τη Δανία»), ο οποίος γνωρίζει πώς να στήνει μια μεγαλεπήβολη και υψηλών προδιαγραφών παραγωγή, μια και στο παρελθόν έχει ήδη δοκιμαστεί επιτυχημένα στο μιούζικαλ με τους «Άθλιους». Με τέτοιο ονειρεμένο πρωταγωνιστικό καστ μπροστά από την κάμερα λέτε ο Χούπερ να κάνει και πάλι το θαύμα του;

#20 Οι Red Hot Chili Peppers ροκάρουν το Μαρκόπουλο (5/6)

20 + 20 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2020 - εικόνα 18

Το πιο επιτυχημένο συγκρότημα του alternative rock τις τελευταίες δεκαετίες, οι Red Hot Chili Peppers, σφραγίζει με την παρουσία του το φετινό Ejekt που θα γίνει στο Markopoulo Park. Το γκρουπ –με Anthony Kiedis (τραγούδι), Flea ή Michael Peter Balzary (μπάσο), Chad Smith (ντραμς) και τον John Frusciante, που επέστρεψε δριμύτερος στην κιθάρα– παραμένει περιζήτητο και κάθε αναφορά στις μέχρι τώρα εμφανίσεις του είναι ενθουσιώδης.

#21 Τομ Κρουζ ξανά στο κόκπιτ (από 25/6)

20 + 20 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2020 - εικόνα 19

Ιπτάμενες κόντρες περιμένουν για δεύτερη φορά τον πιστό εργάτη της... αερομαχίας Τομ Κρουζ. Ο Αμερικανός σταρ αναλαμβάνει ξανά τον ρόλο του θρυλικού πιλότου Μάβερικ στο σίκουελ «Top Gun: Maverick». Μαζί με τον πάντα έτοιμο να υπηρετήσει την πατρίδα του Κρουζ πρωταγωνιστούν η Τζένιφερ Κόνελι ως ρομαντική παρτενέρ, ο Βαλ Κίλμερ ως Άισ­μαν και ο Μάιλς Τέλερ («Χωρίς Μέτρο») στον ρόλο του γιου του Γκουζ (Άντονι Έντουαρντς). Στη σκηνοθετική καρέκλα του «Top Gun: Maverick» κάθεται ο Τζόζεφ Κοζίνσκι («Ριψοκίνδυνοι Άνδρες»).

#22 Ο καλύτερος σεφ του κόσμου στους Χρυσούς Σκούφους! (17/2)

20 + 20 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2020 - εικόνα 20

Είναι μεγάλη στιγμή για τη γαστρονομία της Ελλάδας που το 2020 το μενού στην τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων (17/2, «Μεγάλη Βρεταννία») θα το δημιουργήσει και θα το μαγειρέψει ο Mauro Colagreco από το «Mirazur», το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου. O κορυφαίος σεφ, ο μοναδικός μη Γάλλος που έχει κερδίσει 3 αστέρια Michelin στη Γαλλία, οδήγησε το «Mirazur» σε μια θριαμβευτική πορεία που τον καταξίωσε στο Νο 1 των World’s 50 Best Restaurants και θα σαγηνεύσει τους Έλληνες με ένα ανεπανάληπτο menu dégustation.

#23 Το «Brown Acropol» αλλάζει την Ομόνοια

20 + 20 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2020 - εικόνα 21

Το ισραηλινών συμφερόντων «Brown Acropol», στην αρχή της οδού Πειραιώς στην Ομόνοια, αναμένεται να δώσει νέα πνοή στην ιστορική πλατεία της πόλης μες στο 2020. Το ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτίριο με τη μαρμάρινη πρόσοψη διατηρεί έντονες επιρροές από την κοσμοπολίτικη δεκαετία του ’60 και θα διαθέτει 165 δωμάτια και συνεδριακούς χώρους με υψηλή υλικοτεχνική υποδομή. Στον τελευταίο όροφο έμπειρη ομάδα του χώρου της εστίασης θα δημιουργήσει ένα rooftop bar-restaurant.

#24 Δύο (πολύ) γερά ονόματα στο Athens Rocks (14/6)

20 + 20 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2020 - εικόνα 22

Το πιο καινούργιο ροκ φεστιβάλ της πόλης μας συνεχίζει σε υψηλό επίπεδο, φέρνοντας στις 14/6 στη σκηνή του ΟΑΚΑ δύο δυνατά ονόματα. Οι National παραμένουν στην πρώτη γραμμή του alternative εδώ και 20 χρόνια, με άλμπουμ και μουσικές που έχουν πια αποκτήσει διαχρονικό χαρακτήρα και αδιαμφισβήτητη αισθητική διάρκεια. Στα μισά χρόνια από τους National, οι Βρετανοί Idles, παίζουν με τις ποικίλες αποχρώσεις του πανκ, του post punk και του hardcore, αλλά, αντί να μπαίνουν κάτω από ετικέτες και ταξινομήσεις, βγάζουν απλώς κορυφαίους δίσκους…

#25 Η ξενοδοχειακή άφιξη της χρονιάς

20 + 20 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2020 - εικόνα 23

Τον ερχόμενο Απρίλιο αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του το «Athens Capital Hotel - MGallery» του ξενοδοχειακού ομίλου Λάμψα, ιδιοκτήτριας εταιρείας της «Μεγάλης Βρεταννίας», στην αρχή της Πανεπιστημίου. Το ξενοδοχείο, θα συνδυάζει την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αισθητική του ιστορικού κέντρου της Αθήνας με τις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που χαρακτηρίζουν τα luxury boutique ξενοδοχεία του δικτύου της MGallery Collection, η οποία ανήκει στον ξενοδοχειακό κολοσσό Accor. Θα διαθέτει 158 δωμάτια και 19 σουίτες, ενώ στον 9ο όροφο θα λειτουργεί fine dining εστιατόριο και στον 10ο όροφο πολυτελής χώρος αναψυχής με πισίνα, μπαρ και συναρπαστική θέα. Παράλληλα στο ισόγειο θα διαμορφωθεί ένα all day lobby lounge bar.

#26 Το μεγάλο στοίχημα του Γιώργου Παπαγεωργίου (από 24/1)

20 + 20 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2020 - εικόνα 24

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου έχει αποδείξει το ταλέντο του με παραστάσεις «τσέπης» όπως η τρυφερή «Ωραία του Πέραν» και ο συναρπαστικός «Αρίστος». Τώρα όμως ετοιμάζεται να βουτήξει για τα καλά στα βαθιά σκηνοθετώντας Τενεσί Ουίλιαμς, και το «Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι», στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Στο ανέβασμα του εμβληματικού έργου θα συνεργαστεί με τη Θέμιδα Μπαζάκα, που θα ερμηνεύσει τη Βάιολετ Βενάμπλ, ενώ στους υπόλοιπους ρόλους θα δούμε τους Μαίρη Μηνά, Παναγιώτη Εξαρχέα, Αθηνά Αλεξοπούλου και Γιάννη Λατουσάκη. Σκοτεινό, ποιητικό και με έντονες αυτοβιογραφικές αναφορές, το έργο του Ουίλιαμς χτίζεται γύρω από τον σκηνικά απόντα, αλλά αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή Σεμπάστιαν, έναν ομοφυλόφιλο ποιητή που δολοφονήθηκε υπό πρωτοφανείς συνθήκες.

#27 Παράσταση αφιερωμένη στην Πιάφ (25/1)

20 + 20 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2020 - εικόνα 25

Μια γεμάτη πάθος γυναίκα, η κορυφαία Γαλλίδα ερμηνεύτρια Εντίθ Πιάφ, κατάφερε να περάσει μέσα από πολλές δυσκολίες στη ζωή της, υπερασπιζόμενη πάντα την αγάπη. Την ύμνησε με πάθος μέσα από τα τραγούδια της και η αγάπη των συμπατριωτών της την έχει αναγάγει σε εθνικό σύμβολο. Η μουσικοθεατρική παράσταση «Piaf: Μια ζωή στο φως και στη σκιά» επιχειρεί να μας φέρει λίγο πιο κοντά στη γυναίκα-μύθος και αφού κατέκτησε το κοινό του Παρισιού έρχεται να στοχεύσει την καρδιά του αθηναϊκού κοινού. Στο Christmas Theatre θα παιχτεί μόνο για μία ημέρα με ελληνικούς υπέρτιτλους και πρωταγωνίστρια τη Ναταλί Λερμίτ. Μάλιστα η λογοτέχνις, σκηνοθέτις και ηθοποιός έχει ενσαρκώσει την Πιάφ και σε άλλες παραστάσεις («Πιάφ σ’ αγαπώ», «Εντίθ Πιάφ, μια ζωή σε ροζ και μαύρο»).

#28 Ο Ντάνιελ Κρεγκ δεν έχει «χρόνο να πεθάνει»... (από 2/4)

20 + 20 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2020 - εικόνα 26

Η 25η ταινία με ήρωα τον Τζέιμς Μποντ θα είναι και η τελευταία στην οποία θα συμμετέχει ως πράκτορας 007 ο Κρεγκ. Στο «No Time To Die» ο Μποντ είναι εξαφανισμένος, ώσπου ένας φίλος του από τη CIA τον εντοπίζει για μια επείγουσα υπόθεση. Ο κόσμος βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας ενός σατανικού άντρα (Ράμι Μάλεκ), που έχει στα χέρια του μια εξαιρετικά επικίνδυνη τεχνολογία... Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο ικανότατος Κάρι Φουκουνάγκα («True Detective»).

#29 Μουσικοθεατρικός Θεοδωράκης στο Μέγαρο (17-30/1)

20 + 20 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2020 - εικόνα 27

Για τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Γιώργο Βάλαρη ο Μίκης Θεοδωράκης είναι «ο κορυφαίος δημιουργός της σύγχρονης ελληνικής μουσικής ιστορίας, ποιητής συνάμα και καινοτόμος, με πολλαπλές μορφές στο έργο του, που εκφράζονται όμως με έναν μοναδικό λαϊκό τρόπο». Και το ανέβασμα της σύγχρονης «Όμορφης Πόλης» αποτελεί τη σημαντικότερη στιγμή της πορείας του. Με πρωταγωνιστές τους ηθοποιούς Κώστα Καζάκο, Γιώργο Κιμούλη, Λήδα Πρωτοψάλτη, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Κωνσταντίνο Καζάκο, Ελισάβετ Μουτάφη κ.ά., και με τραγουδιστές τους Γιάννη Κότσιρα και Δημήτρη Μπάση, η παράσταση που θα παρουσιάσει στο Μέγαρο Μουσικής θα είναι ένα μοντέρνο οπτικοακουστικό θέαμα. Τα εμβληματικά τραγούδια του σπουδαίου εν ζωή Έλληνα συνθέτη και κάποιες από τις μελωδίες της θρυλικής παράστασης του 1962 αποτελούν τον κύριο μουσικό άξονα του έργου.

#30 Το «σκοτσέζικο έργο» σε Αθήνα και Πειραιά (από 7/2)

20 + 20 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2020 - εικόνα 28

Μία από τις μεγάλες σαιξπηρικές τραγωδίες θα σκηνοθετήσει ο Δημήτρης Λιγνάδης, κρατώντας και τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο λόγος για τον «Μάκβεθ», το «καταραμένο» –κατά την παραφιλολογία– έργο του Σαίξπηρ, που αποτελεί μια συνταρακτική δραματική απεικόνιση της δίψας για εξουσία. Όλα ξεκινούν όταν ο Σκοτσέζος στρατηγός Μάκβεθ μαθαίνει από την προφητεία τριών μαγισσών πως κάποτε θα γίνει βασιλιάς, για να ακολουθήσει μια αλληλουχία τρομερών πράξεων που θα τον φέρουν στο κατώφλι της τρέλας και της οριστικής πτώσης. Η παράσταση ανεβαίνει σε συμπαραγωγή του Εθνικού και του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (Εθνικό από 7/2 και ΔΘΠ από τον Μάρτιο) και δίπλα στον Δημήτρη Λιγνάδη πρωταγωνιστούν η Μαρία Κίτσου, η Ράνια Οικονομίδου, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Αλέξανδρος Μαυρόπουλος κ.ά.

#31 Η εντυπωσιακή επιστροφή του Λόιντ Νιούσον (19-25/02)

20 + 20 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2020 - εικόνα 29

Οι παραστάσεις των DV8 διαθέτουν πάντα σκηνές ευφυούς σύλληψης αλλά και προβοκατόρικο γκελ, αποτελώντας ένα μείγμα θεάτρου, χορού, πολιτικής και προσωπικών βιωμάτων. Αν θυμάστε, ο φοβερός και τρομερός επικεφαλής της ομάδας Λόιντ Νιούσον είχε σκηνοθετήσει το 2014 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση την παράσταση «John», επιχειρώντας να αποκρυπτογραφήσει το ανδρικό αρχέτυπο. Φαίνεται πως το θέμα τον απασχολεί ιδιαίτερα και στις 19/2 επιστρέφει στη Στέγη για να παρουσιάσει σε παγκόσμια πρεμιέρα την επικαιροποιημένη εκδοχή του «Enter Achilles», μιας παραγωγής-ορόσημο του σωματικού θεάτρου. Ο Νιούσον φέρνει στη σκηνή την κουλτούρα των βρετανικών παμπ με τη φασαρία και τους καβγάδες προκειμένου να μιλήσει για το αντρικό φύλο. Η παράσταση περιόδευσε σε 18 χώρες και μεταφέρθηκε στην τηλεόραση αποσπώντας βραβεία.

#32 Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ξανά στη Στέγη (6-31/5)

Κάθε παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου αποτελεί καλλιτεχνικό γεγονός και η πιο πρόσφατη δουλειά του, «Ο Μεγάλος Δαμαστής», που έκανε πρεμιέρα στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση το 2017, θριάμβευσε και στο εξωτερικό. Μετά τη μεγάλη επιτυχία η Στέγη ξανασυνεργάζεται με τον σπουδαίο σκηνοθέτη-χορογράφο και από τις 6 Μαΐου θα φιλοξενήσει σε συμπαραγωγή με θέατρα του εξωτερικού την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας του δημιουργίας. Ο τίτλος και το θέμα παραμένουν επτασφράγιστα μυστικά…

#33 Η Σκάρλετ Γιόχανσον είναι η «Black Widow» (από 30/4)

20 + 20 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2020 - εικόνα 30

Μετά το «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη» η Σκάρλετ Γιόχανσον ξαναφορά τη στολή της σέξι υπερηρωίδας, η οποία στην πραγματικότητα ακούει στο όνομα Νατάσα Ρομάνοβα και δουλεύει για τη ρωσική κατασκοπία. Στη νέα της περιπέτεια η Black Widow ξεκινά ένα ταξίδι αυτογνωσίας, αναζητώντας την πραγματική της καταγωγή, μια διαδικασία που την επανενώνει με τα μέλη της οικογένειάς της και πολλαπλούς εχθρούς.

#34 Animation με ψυχή (από 18/6)

20 + 20 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2020 - εικόνα 31

Ο οσκαρικός δημιουργός του αριστουργηματικού «Τα Μυαλά που Κουβαλάς» σκαρφίζεται μια πρωτότυπη ιστορία σε jazz και r&b ρυθμούς. Στο «Soul» πρωταγωνιστής είναι ένας μεσήλικος δάσκαλος μουσικής, ο οποίος πιστεύει πως έχει βρει το νόημα της ζωής, όταν ένα ατύχημα τον μεταφέρει σε έναν παράλληλο κόσμο, όπου καλείται να αναθεωρήσει τη ζωή του.

#35 Μια αναπάντεχη Μπιενάλε (24/9-29/11)

20 + 20 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2020 - εικόνα 32

«Μια αναπάντεχη ματιά σε ένα μέλλον με νέο πολιτισμικό επίκεντρο και μια εντελώς διαφορετική εμπειρία θέασης που ξεδιπλώνεται και αναδιπλώνεται σαν κύβος του Ρούμπικ», υπόσχεται η έβδομη Μπιενάλε Αθήνας, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Poka-Yio. Με διεθνή επιμελητική ομάδα και τη φήμη για συνεργασία με έναν δυνατό πολιτιστικό οργανισμό της Αθήνας, η Μπιενάλε επιστρέφει πολλά υποσχόμενη.

#36 Καραμπέτη, Κεχαγιόγλου και Μαξίμου στις «Τρεις αδερφές» (από 17/1)

20 + 20 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2020 - εικόνα 33

Το τσεχοφικό αριστούργημα που μιλάει με σπαρακτική τρυφερότητα για την ανελέητη πάροδο του χρόνου, για την αδράνεια, την ατολμία και τις ευκαιρίες που αφήνουμε να μας ξεφύγουν αναμένεται να φωτίσει εκ νέου ο Δημήτρης Καραντζάς. Οι εξαιρετικοί ηθοποιοί που έχει επιλέξει, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, η Μαρία Κεχαγιόγλου, η Αθηνά Μαξίμου, ο Αιμίλιος Χειλάκης κ.ά., έρχονται να ερμηνεύσουν τους ήρωες, μεγάλους πια, σε ένα ταξίδι μνήμης, σε μια επαναδιαπραγμάτευση του παρελθόντος που θα τους φέρει αντιμέτωπους με τις επιλογές τους, με το χρόνο που πέρασε κι εντέλει με όλη τους τη ζωή (Βεάκη).

#37 Ίψεν με all-star cast στο Μέγαρο (25/1-22/3)

20 + 20 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2020 - εικόνα 34

Μία από τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις της νέας χρονιάς είναι ο ποιητικά δυστοπικός «Γιον Γαβριήλ Μπόρκμαν» του Χένρικ Ίψεν που θα σκηνοθετήσει ο Γιάννης Χουβαρδάς. Στο Υποσκήνιο Β΄ της αίθουσας «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής, ο καταξιωμένος σκηνοθέτης θα δημιουργήσει την ατμόσφαιρα ενός έκπτωτου βασιλείου και την πικρή διαμάχη δύο αδερφών κι ενός χρεοκοπημένου τραπεζίτη. Το τρίτο ιψενικό έργο που ανεβάζει στην 45χρονη πορεία του θα παιχτεί σε νέα μετάφραση της Έρις Κύργια από έναν ωραίο θίασο με πρωτοκλασάτα ονόματα: Νίκος Χατζόπουλος, Ρένη Πιττακή, Λυδία Φωτοπούλου, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Θεοδώρα Τζήμου, Κωνσταντίνος Πλεμμένος, Σοφία Κόκκαλη.

#38 Ο ορισμός του heavy metal στο Release (17/7)

20 + 20 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2020 - εικόνα 35

Έχουν κλείσει στο ροκ κουρμπέτι μισόν αιώνα κι έχουν κάθε δικαίωμα να το γιορτάζουν όπως πρέπει. Είναι οι Judas Priest από το Μπρόμγουιτς, οι οποίοι έχουν ορίσει πρακτικά όλα τα τερτίπια του μεταλλικού ιδιώματος μέσα από μια μακροχρόνια πορεία και αγώνα που έκαναν για να επιβληθούν με τη μουσική τους και να κερδίσουν την αναγνώριση που τους αξίζει. Τώρα, αυτοδικαίως, θα είναι το κορυφαίο όνομα στο επόμενο Release Athens και θα παίξουν στo κλειστό του Φαλήρου. Ο Glen Tipton, παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει τα τελευταία δύο χρόνια, παραμένει από τις κινητήριες δυνάμεις των Priest.

#39 Στο Cartel θα ανάψουν «Κόκκινα φανάρια» (από τον Μάρτιο)

20 + 20 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2020 - εικόνα 36

Πώς να μην αδημονούμε για το επόμενο εγχείρημα του εμπνευστή της talk of the town παράστασης «Άνθρωποι και ποντίκια»; Ο Βασίλης Μπισμπίκης ετοιμάζει τα «Κόκκινα φανάρια», βασισμένος στο γνωστό έργο του Αλέκου Γαλανού, το οποίο και θα μεταφέρει από την Τρούμπα του 1960 στον Βοτανικό του 2020 και, φυσικά, το θεατρικό του σπίτι στον Βοτανικό θα αποδειχτεί ο πλέον κατάλληλος χώρος για τη site specific πρότασή του. Ο Μπισμπίκης αγαπάει τον κόσμο του περιθωρίου και βρίσκει σε αυτόν την ευκαιρία να μιλήσει για πράγματα που τον καίνε· τώρα πρόκειται να καταθέσει μία queer εκδοχή του έργου, κρατώντας για τον εαυτό του τον ρόλο της Μαντάμ Παρί…

#40 Η απαρχή της μοντέρνας όπερας (19/1-2/2)

20 + 20 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2020 - εικόνα 37

Άλλη μία φιλόδοξη παραγωγή της Λυρικής, η οποία διανύει μια εξαιρετική σεζόν. Ο «Βότσεκ» του Άλμπαν Μπεργκ είναι ένα κορυφαίο έργο σύγχρονης όπερας κι ένα από τα οριακά μουσικά έργα του 20ού αιώνα που παρουσιάζει για πρώτη φορά η Λυρική. Ο Ολιβιέ Πι, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του κορυφαίου Φεστιβάλ της Αβινιόν, σκηνοθετεί, την ορχήστρα της ΕΛΣ διευθύνει ο διακεκριμένος αρχιμουσικός Βασίλης Χριστόπουλος, ενώ πρωταγωνιστεί ο διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.

Πασχαλινό book bazaar από τις εκδόσεις Καπόν

Στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ μάς περιμένουν πασχαλινές προσφορές για τις μέρες που έρχονται.

Ανακαλύπτοντας το "Αποτύπωμα" που σχηματίζεται στη μνήμη και τη συνείδηση του Άκη Δέτση

Ο καλλιτέχνης εξερευνά τη διάσταση της φωτογραφίας ως σημαίνουσας επιφάνειας μέσα από την απεικόνιση του τοπίου.

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του "Βrown Acropol" από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.