«Unlimited Abilities Days»: Άνθρωποι με ή χωρίς αναπηρία αγωνίζονται για μια ζωή χωρίς περιορισμούς

Ομιλίες, παρουσιάσεις εγχειρημάτων παιχνίδια και κουίζ για το κοινό έρχονται για μια μέρα στην Τεχνόπολη.

«Unlimited Abilities Days»: Άνθρωποι με ή χωρίς αναπηρία αγωνίζονται για μια ζωή χωρίς περιορισμούς

Πόσο προσβάσιμος είναι ο κόσμος γύρω μας για άτομα με κάποια ορατή ή αόρατη αναπηρία; Ο Δημήτρης Κοντοπίδης, ασθενής ο ίδιος με κυστική ίνωση και 80% αναπηρία, έχει αφιερώσει την ζωή του στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ασθενών και τώρα αυτή η προσπάθεια αποκρυσταλλώνεται στο «Unlimited Abilities Days», μια μονοήμερη εκδήλωση που σημειώνεται στην Τεχνόπολη και φιλοδοξεί να γίνει θεσμός για την ανάδειξη των ανθρώπων που μάχονται ενάντια στους σωματικούς περιορισμούς.

Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, στο Gazi Hall στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, συναντιούνται δεκάδες προσωπικότητες, όπως κοινωνικοί επιχειρηματίες, ακτιβιστές και καθημερινοί άνθρωποι, με ή χωρίς αναπηρία, προκειμένου να συμβάλλουν σε έναν κόσμο πιο συμπεριληπτικό, δίκαιο και εν τέλει ανθρώπινο. Έπειτα από το χαιρετισμό εκπροσώπων του πολιτικού στίβου (ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο γενικός γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού Νίκος Γιατρομανωλάκης) καθώς και καλωσόρισμα από τον άνθρωπο-ψυχή της εκδήλωσης, τον Δημήτρη Κοντοπίδη, αρκετοί ανεβαίνουν στο βήμα.

Σε δεκαοκτάλεπτα σλοτ θα ακούσουμε μεταξύ άλλων τον Ιγνάτιο Φωτίου να μιλά για το Seatrack, ένα καινοτόμο προϊόν που δίνει τη δυνατότητα σε όσους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα να μπουν στη θάλασσα, την Iris Van Slooten ως μέλος της συμβουλευτικής ομάδας για την ιδέα της περίθαλψης ηλικιωμένων μέσω του The Hogeweyk® Concept και την Ζωή Κούρνια για ένα app που προστατεύει την υγεία των συγκεκριμένων ανθρώπων, ενώ θα μάθουμε για διάφορα εγχειρήματα συμπεριληπτικότητας, όπως μικτές ομάδες σύγχρονου χορού, πλατφόρμες που προάγουν πιο προσιτή και ισότιμη εκπαίδευση καθώς και επιχειρήσεις που δρουν με κοινωνικό πρόσημο.

Παράλληλα με τις ομιλίες, τις παρουσιάσεις και τα πάνελ, σχεδιασμένα κουίζ για το κοινό θα μοιράζονται γύρω από θέματα υγείας και κοινωνικής ενσωμάτωση. Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το κοινό καλείται να εγγραφεί ως δότης μυελού των οστών και στο Μητρώο Δωρητών Οργάνων και να συμμετέχει στην εθελοντική αιμοδοσία από το Blood-e.

i«Unlimited Abilities Days» | Τεχνόπολη | 26/10 | Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Σταύρος Γασπαράτος: "Ένας ήχος μνήμης και όχι πραγματικότητας"

Ο Σταύρος Γασπαράτος μιλά στο "α" με αφορμή το "LAPSE", την οπτικοακουστική εγκατάστασή του που θα βρίσκεται ως τις 14 Αυγούστου στην ΕΛΣ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
11/08/2022

"Μαθαίνοντας από την Πουλάτη": Μια εικαστική εγκατάσταση για τη διαχείριση του νερού στη Σίφνο

Το έργο δημιουργήθηκε από τους DECA Architecture στο πλαίσιο της δράσης S+T+ARTS (Science, Technology and Arts) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Connect).

Τα ελληνικά μουσεία υποδέχονται την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Μουσεία, αρχαιολογικά μνημεία και χώροι τέχνης μας προσκαλούν να θαυμάσουμε την τελευταία καλοκαιρινή πανσέληνο με συναυλίες, θεατρικά και ξεναγήσεις όχι μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

20 εκθέσεις σε νησιά που μπορείτε να επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι

Ύδρα, Νάξος, Σπέτσες, Πόρος και πολλοί άλλοι καλοκαιρινοί προορισμοί καλωσορίζουν την τέχνη με εκθέσεις και εικαστικά δρώμενα σε γκαλερί, μουσεία και τοπικούς πολιτιστικούς χώρους.

"Thermia Project": Μια έκθεση αφιερωμένη στις πολιτιστικές πρακτικές της Κύθνου

Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών "Thermia Project", σε επιμέλεια της Οντέτ Κουζού.

"Hunter Hunts in a Pink Mist": Βρετανικό φολκλόρ και ελληνική μυθολογία στη νέα έκθεση του Luke Edward Hall

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης παρουσιάζει στη γκαλερί The Breeder τη δεύτερη ατομική του έκθεση, αντλώντας θεματικές από τους ελληνικούς μύθους και την ιστορία της τέχνης.

"5 fragments": Μια έκθεση που αναδεικνύει την σύγχρονη ελληνική κεραμική

Η γκαλερί nord παρουσιάζει αποσπάσματα της δουλειάς 5 σύγχρονων Ελληνίδων κεραμιστών στο κοινό των Σπετσών.