Έρχεται στην Αθήνα ο βραβευμένος με Booker Ίαν ΜακΓιούαν

Στο Αμερικάνικο Κολλέγιο, ο δημοφιλής Βρετανός συγγραφέας θα μιλήσει για το θέμα «Ο Εαυτός στη Λογοτεχνία» με ελεύθερη είσοδο.

Έρχεται στην Αθήνα ο βραβευμένος με Booker Ίαν ΜακΓιούαν

Έχει συμπεριληφθεί αρκετές φορές σε λίστες με τους σπουδαιότερους συγγραφείς των τελευταίων χρόνων από των ξένο Τύπο, έχει διακριθεί για την πένα του, έχει κυκλοφορήσει σε εκατομμύρια αντίτυπα και έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών, με αποτέλεσμα να είναι έξτρα αγαπητός και στη χώρα μας μέσα από το βιβλία του, με πιο γνωστά παραδείγματα τα «Επιχείρηση Ζάχαρη», «Άμστερνταμ» ή το πιο πρόσφατο «Καρυδότσουφλο». Πρόκειται για τον Ίαν ΜακΓιούαν που επιστρέφει στην πρωτεύουσα, ύστερα από την περσινή του επίσκεψη στο πλαίσιο «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».

Στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων Kimon Friar που διοργανώνει κάθε χρόνο το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αττική Παράδοση, ο δημοφιλής Βρετανός συγγραφέας, σεναριογράφος και κάτοχος βραβείου Booker έρχεται την Τρίτη 1η Οκτωβρίου στο campus του κολλεγίου στην Αγία Παρασκευή.

Θεματική της ομιλίας, η οποία δρομολογείται για τις 7 το απόγευμα, είναι «Ο Εαυτός στη Λογοτεχνία»: με σημείο εκκίνησης τον Άμλετ και δίαυλο τα δικά του μυθιστορήματα, ο σημαντικός δημιουργός ανατρέχει στις μυθιστορηματικές αφηγήσεις και στον τρόπο που ο συγγραφέας θέτει τον εαυτό του μέσα στο έργο. Η διάλεξη είναι με ελεύθερη είσοδο και θα γίνει στα αγγλικά.

i«Ο Εαυτός στη Λογοτεχνία» | Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή) | 1/10 (7 μ.μ.) | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι κοινωνικές και καλλιτεχνικές διαστάσεις της γλώσσας στο καταληκτικό επεισόδιο του "Waste/d Pavilion"

Μια ομάδα καλλιτεχνών κλείνει το τρίτο μέρος του πρότζεκτ από το State of Concept Athens, εξερευνώντας ζητήματα σχετικά με τη γλώσσα και το σώμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/10/2022

"Στης Κλωθώς τα χνάρια", στο Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών, θα δεις την υφαντική με άλλη ματιά

Έργα όπου το νήμα, το ύφασμα και οι τεχνικές ύφανσης αποτελούν το κύριο μέσο της καλλιτεχνικής παραγωγής και τον πυρήνα της εικαστικής έκφρασης αποκαλύπτουν τη βαθιά βιωματική σχέση της εικαστικού Πόλλυς Κολλιαλή με τη πολιτισμική ιστορία της περιοχής της Αράχωβας.

"braille": Πώς βιώνουν την τέχνη τα άτομα με οπτική αναπηρία;

Ο Δημήτρης Καπετάνος δημιουργεί μια εικαστική εγκατάσταση στο Κέντρο Τεχνών που κάνει αναφορά στο πώς άτομα με οπτική αναπηρία βλέπουν, θυμούνται ή φαντάζονται τα χρώματα.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (3-9/10)

Ταξίδι στις αναμνήσεις μας, έφηβοι που αφηγούνται τα όνειρά τους, ένα φανταστικό μουσείο με διάσημους δημιουργούς, η δύναμη των social media και όλα όσα θα δούμε στις γκαλερί και τα μουσεία της Αθήνας αυτή την εβδομάδα.

Μια "Τριλογία του Πάθους" φέρνει η Collect Society στην Αθήνα

Τρεις καλλιτέχνες διερευνούν τις διάφορες αναγνώσεις του πάθους μέσα από την τέχνη.

Μια γοητευτική "Σονάτα για Γάτες" στον πολυχώρο Αmalias 36

Μια νέα σειρά έργων αφιερωμένη στις γάτες παρουσιάζει η Σοφία Λαμνάτου στη νέα της έκθεση.

Η νέα έδρα του Onassis AiR εγκαινιάζεται με το 1ο Open Day του

Το διεθνές πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, αγκαλιάζοντας πλέον όλους τους δημιουργούς που εντάσσονται στο καλλιτεχνικό οικοσύστημα του Ιδρύματος Ωνάση.