Athens Flying Week: Η μεγαλύτερη αεροπορική γιορτή επιστρέφει

Η «Περίπολος της Γαλλίας», τα μαχητικά αεροσκάφη των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων και κορυφαίοι πιλότοι του εξωτερικού για σόου μετά το ηλιοβασίλεμα είναι μερικά από τα πιο δυνατά σημεία της όγδοης διοργάνωσης.

Athens Flying Week: Η μεγαλύτερη αεροπορική γιορτή επιστρέφει

Εξήντα χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και τέσσερις χιλιάδες από το εξωτερικό καταμέτρησε πέρσι το Athens Flying Week, η μεγαλύτερη αεροπορική γιορτή που ίπταται στην Τανάγρα και, πιστή στο φθινοπωρινό ραντεβού της, επιστρέφει στις 21 και 22 Νοεμβρίου. Στην όγδοη κατά σειρά διοργάνωση του θεσμού, ο αριθμός των επισκεπτών αναμένεται να φτάσει ακόμη υψηλότερα, καθώς κορυφαίοι πιλότοι από όλο τον κόσμο κάθονται στο τιμόνι και ετοιμάζονται να εκπλήξουν κάθε λάτρη εναέριων επιδείξεων.

Και τις δύο ημέρες, από τις 11.30 περίπου το πρωί, το βλέμμα πάει ψηλά, στους ελιγμούς των ιπτάμενων οχημάτων. Ανατρέχοντας σε μερικά από τα πιο δυνατά σημεία της φετινής διοργάνωσης, θα δούμε για πρώτη φορά την πιο επιδέξια (και παλαιότερη) ομάδα της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας, γνωστή ως «Περίπολος της Γαλλίας», θα χαρούμε φημισμένους πιλότους από Αυστρία, Βέλγιο, Ολλανδία, Σουηδία και Γαλλία σε τολμηρούς ελιγμούς, αλεξιπτωτιστές εν δράσει καθώς και τη θρυλική ομάδα «Flying Bulls», ενώ δεν λείπουν τα μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων με τα F-16, Mirage 2000-5, F-4E Phantom II και άλλα.

Athens Flying Week: Η μεγαλύτερη αεροπορική γιορτή επιστρέφει - εικόνα 1

Σαν κερασάκι στην τούρτα έχουμε το νυχτερινό εναέριο σόου. Μαζί με πυροτεχνήματα, χρώματα και μουσικές, ο αθηναϊκός ουρανός ντύνεται στα πιο εντυπωσιακά του και υποδέχεται μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα πιλότων: ο Luca Bertossio από την Ιταλία, ο Dutch Rush από την Ολλανδία και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Johan Gustafsson από τη Σουηδία θα μαγέψουν το κοινό σκίζοντας τους αιθέρες μετά το ηλιοβασίλεμα.

Καλό είναι να έχετε μαζί σας ομπρέλες, πτυσσόμενες καρέκλες, καπέλα, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου και αναπαυτικά αθλητικά παπούτσια. Στο χώρο του δρώμενου θα υπάρχουν εστιατόρια με χώρους σκίασης για να κάνετε ένα σύντομο διάλειμμα και να ξαναγεμίσετε μπαταρίες.

i Athens Flying Week 2019 | Τανάγρα | 21-22/9 | Εισιτήρια από €5 | Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Τζάμια Κρύσταλλα": Ένας χώρος αφιερωμένος στην περφόρμανς ανοίγει στο Μεταξουργείο

Η ανερχόμενη χορογράφος Αντωνία Οικονόμου μιλάει για το νέο πρότζεκτ με το οποίο δίνει στους καλλιτέχνες περισσότερο χώρο για αυθορμητισμό και δημιουργία, "αγκαλιάζοντας" τις παραστατικές τέχνες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
19/04/2024

"Σύνθωμα/ Sinthome": Αναδεικνύοντας την ποικιλία και την αντίθεση που χαρακτηρίζει τον κόσμο της τέχνης

17 καλλιτέχνιδες και καλλιτέχνες μάς προσκαλούν να ανακαλύψουμε σε αυτήν την πολυδιάστατη έκθεση τόσο τον κόσμο των αντιθέσεων μέσα από́ τα μάτια των καλλιτεχνών, όσο και τις συνθήκες μέσα στις οποίες δημιουργήθηκαν τα έργα αυτά.

5+1 πράγματα που δεν πρέπει να χάσεις στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Οι must στάσεις για όποιον επισκεφθεί το νεοσύστατο μουσείο αφιερωμένο στη μυθική σοπράνο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων στοχεύει σε μια κληρονομιά ανθεκτική σε καταστροφές και συγκρούσεις

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18/4, αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Λαϊκή ζωγραφική και νοσταλγία για την αγροτική ζωή στον καμβά της Ιωάννας Λημνιού

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας που θα παρουσιαστεί στην The Breeder.

Δύο νέες εκθέσεις στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Πρόκειται για την έκθεση του Δημήτρη Ανδρεάδη με τίτλο "Engram" και της εικαστικού Κατερίνας Παπαζήση "A dancefloor of one’s own".

Δωρεά της οικογένειας Λάτση για την αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η δωρεά από τον Σπύρο και τη Ντόροθυ Λάτση γίνεται εις μνήμη του Ιωάννη και της Εριέττας Λάτση.