15 ελεύθερες παραλίες για τα κοντινά μακροβούτια του Αυγούστου

Για σένα που έχεις ξεμείνει Αύγουστο στην Αθήνα και αναζητάς ιδέες για βουτιές οργώσαμε τα παράλια της Αττικής και τα περίχωρα και προτείνουμε 15 παραλίες για κάθε γούστο.

15 ελεύθερες παραλίες για τα κοντινά μακροβούτια του Αυγούστου

Για σένα που έχεις ξεμείνει Αύγουστο στην Αθήνα και αναζητάς ιδέες για βουτιές οργώσαμε τα παράλια της Αττικής και τα περίχωρα και προτείνουμε 15 παραλίες για κάθε γούστο.

#1 ΚΑΠΕ: σαν να είσαι σε νησί

15 ελεύθερες παραλίες για τα κοντινά μακροβούτια του Αυγούστου - εικόνα 1

Σε κερδίζει με τα κυκλαδίτικα νερά της, νιώθεις ότι δεν είσαι Αττική. Πριν κατηφορίσεις στην παραλία θα βρεις το μπαρ, όπου έχει ό,τι χρειάζεσαι και υπέροχη θέα. «Relax, life is good» γράφει η ταμπέλα στο μπαρ της καντίνας και πραγματικά σου δίνει vibes χαλάρωσης σε ρέγκε ρυθμούς. Το προτιμούν όλες οι ηλικίες. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη αλλα γεμίζει πολύ κόσμο. Για σένα που δε θες την πολυκοσμία στα αριστερά της παραλίας (όπως κοιτάς την θάλασσα) τσαλαβουτώντας στο νερό, και πίσω από τα βράχια θα βρεις μια δεύτερη, μικρότερη αμμουδερή παραλιούλα.

i FB @kapebeach | Kape beach, Λεγρενά, Ατιική | 693 672 0248

#2 Χάρακας beach bar: κάστρα στην άμμο σε funky μουσικές

15 ελεύθερες παραλίες για τα κοντινά μακροβούτια του Αυγούστου - εικόνα 2

Άβαθη θάλασσα και αμμώδης παραλία.Την προτιμούν αρκετά νεαρά ζευγάρια με παιδιά και τουρίστες. Οι ξαπλώστρες είναι δωρεάν μαζί με ό,τι πάρεις. Το μπαρ έχει από καφέ μέχρι γρανίτες και ποτά, καθώς και σνακ, όπως κλαμπ σάντουιτς. Αν κάτσεις στο beach bar η μουσική είναι αρκετά δυνατά, οπότε δε συνίσταται για αυτούς που θέλουν ηρεμία.

iFB/insta @xarakas_beach_bar | Λεοφωρος Αθηνων - Σουνιου 62 χλμ Λαύριο

#3 Αλθέα: ένας κρυμμένος παράδεισος

15 ελεύθερες παραλίες για τα κοντινά μακροβούτια του Αυγούστου - εικόνα 3

Δύο μικρά καταπράσινα κολπάκια με ψιλό βότσαλο και υπέροχα κρυστάλλινα νερά. Κυριολεκτικά κρυμμένη παραλία, αφού άμα δεν είσαι προσεκτικός είναι πολύ εύκολο να χάσεις την είσοδο του πάρκινγκ από τον κεντρικό δρόμο. Στα αριστερά η θάλασσα έχει στο βάθος πλάκες, ενώ η δεξια έχει βράχια και πλάκες στα ρηχά με κάποιες διόδους άμμου. Δεν υπάρχει ίχνος οργάνωσης,ούτε ίσκιος οπότε πρέπει να έρθεις οργανωμένος. Επίσης αν θες καφέ ή σνακ καλό είναι να προμηθευτείς από τους φούρνους που θα βρεις στον κεντρικό δρόμο. Την προτιμούν πολλές οικογένειες και ζευγάρια για τα καθαρά νερά της.

#4 Λιμάνι Πασσά: στο Απέραντο Γαλάζιο

15 ελεύθερες παραλίες για τα κοντινά μακροβούτια του Αυγούστου - εικόνα 4

Μια ακόμα αμμώδης παραλία με καθαρά νερά, είδαμε αχινούς, αλλά στο βάθος όπου δεν πατώνεις. Η παραλία διαθέτει μια καντίνα και είναι οργανωμένη με δωρεάν ξαπλώστρες. Θα βρεις από παρέες να παίζουν τάβλι ή ρακέτες, μέχρι πιτσιρίκια να γεμίζουν την άμμο με κάστρα. Σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι διακοπές, σε νησί, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα.

#5 Πρώτο Λιμανάκι στο Δασκαλειό: καλοκαιράκι οικογενειακό

15 ελεύθερες παραλίες για τα κοντινά μακροβούτια του Αυγούστου - εικόνα 5

Ψιλό χαλικάκι και καταγάλανα νερά σε ένα ήρεμο οικογενειακό περιβάλλον που τα Σαββατοκύριακα γεμίζει είτε από ντόπιους είτε από επισκέπτες.Ένα μέρος της παραλίας είναι οργανωμένο (δωρεάν), ενώ στην άκρη της παραλίας υπάρχουν πεύκα που προσφέρουν άφθονη σκιά για αυτούς που δεν προτιμούν τις ξαπλώστρες.

iFB @solopinobeachcafe |1ο Λιμανάκι Δασκαλειού, Αθήνα | 694 444 4446

#6 Κακιά θάλασσα: Η απόλυτη μονοήμερη εξόρμηση

15 ελεύθερες παραλίες για τα κοντινά μακροβούτια του Αυγούστου - εικόνα 6

Μία από τις πιο καθαρές παραλίες της Αττικής-όταν δε φυσάει βοριάς-,στρωμένη με ψιλό βοτσαλάκι έξω, και άμμο μέσα στο νερό. Μπορείς να καθίσεις αριστερά ή δεξιά από το beach bar, με την πετσετα σου, αλλά χρειάζεσαι ομπρέλα γιατί δεν υπάρχει ίσκιος. Στην παραλία θα βρεις επίσης γήπεδο του βόλεϊ και κούνιες όπου παίζουν τα πιτσιρίκια. Καθημερινά οι ξαπλώστρες είναι δωρεάν, ενώ το σαββατοκύριακο δύο ξαπλώστρες και μια ομπρέλα κοστίζουν €8. Το ομώνυμο χωριό είναι πολύ γραφικό και θα βρεις αρκετά ταβερνάκια για φαγητό μετά το μπάνιο σου.

iFB @VraxosBeachBar | Παραλία Κακής Θάλασσας Κερατέα, Αττική| 2299 028856

#7 Πόρτο Ράφτη: για άνεση on the beach

15 ελεύθερες παραλίες για τα κοντινά μακροβούτια του Αυγούστου - εικόνα 7

Για σένα που θες μετά το μπάνιο να χαλαρώσεις απολαμβάνοντας κοκτέιλ ή φαγητό το «Navy style» στο Πόρτο Ράφτη είναι ωραία ιδέα. Το beach bar διαθέτει ξαπλώστρες και πουφ στην παραλία που τις καθημερινές είναι δωρεάν και το Σαββατοκύριακο υπάρχει ελάχιστη κατανάλωση €30 ανα σετ. Στο διπλανό εστιατόριο «Ammos» μπορείς να απολαύσεις ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις δίπλα στη θάλασσα μετά το μπάνιο σου. Ακόμα, στην πισίνα «Αγία Μαρίνα» συνοδεύεις τις βουτιές με μια μεγάλη γκάμα επιλογών:από καφέ μέχρι κοκτέιλ και brunch by the pool.

iFB @navystyle | Αγίας Μαρίνας 50, Πόρτο Ράφτη, Αττική | 2299 075675

#8 Ερωτοσπηλιά:εγώ θα κάτσω με τη νεολαία!

15 ελεύθερες παραλίες για τα κοντινά μακροβούτια του Αυγούστου - εικόνα 8

Ίσως η αγαπημένη μας παραλία από αυτή τη λίστα. Βραχώδης κόλπος, χωρίς ίχνος οργάνωσης, με αρκετά πεύκα που προσφέρουν πλούσια σκια, θάλασσα με ψηλό χαλίκι και μια καντίνα που διαθέτει ό,τι χρειάζεσαι. Το πάρκινγκ είναι λίγο δύσκολο γιατί η παραλία είναι γεμάτη ακόμα και τις καθημερινές. Την προτιμούν για τα καθαρά νερά της και το χαλαρό στιλ της κυρίως παρέες νέων και ζευγαράκια

#9 Αρτέμιδα: ευχάριστη έκπληξη

15 ελεύθερες παραλίες για τα κοντινά μακροβούτια του Αυγούστου - εικόνα 9

Αμμώδης παραλία με άβαθη θάλασσα και μεγάλη έκταση. Είναι αρκετά οργανωμένη (οι περισσότερες ξαπλώστρες είναι δωρεάν). Μας εξέπληξε ευχάριστα για τα καθαρά νερά και γιατί παρόλο που είναι οργανωμένη υπάρχει αρκετός χώρος,τουλάχιστον τις καθημερινές, να στήσεις την ομπρέλα σου. Ιδανική για οικογένειες.

#10 Σχινιάς: απόλυτη χαλάρωση στο πευκοδάσος

15 ελεύθερες παραλίες για τα κοντινά μακροβούτια του Αυγούστου - εικόνα 10

Τεράστια αμμώδης παραλία και σημεία που μπορείς να βρεις απόλυτη ηρεμία, εσύ και τα τζιτζίκια. Η παραλία στο πευκοδάσος είναι η τέλεια αφορμή για οικογενειακή μονοήμερη εκδρομή. Μπορείτε να κάνετε μπάνιο και ύστερα να καθίσετε στη σκιά των πεύκων όσο τα παιδιά παίζουν στην άμμο. Οργανωθείτε καλά με νερά και σνακ γιατί η παραλία είναι τελείως ερημική.

#11 Πόρτο Γερμενό: χαλαρό και οικογενειακό

15 ελεύθερες παραλίες για τα κοντινά μακροβούτια του Αυγούστου - εικόνα 11

Δεν είναι μία, ούτε δύο, αλλά πέντε παραλίες στη σειρά. Η αγαπημένη μας ήταν αυτή που οι ντόπιοι αποκαλούν «μεσαία παραλία»: βοτσαλωτή, με τιρκουάζ νερά, πνιγμένη στα πεύκα,με ήρεμη ατμόσφαιρα, όμως βαθαίνει απότομα, δεν ενδείκνυται για μικρά παιδιά. Στο μικρο καφέ στην άκρη της παραλίας, με μια υπέροχη προβλήτα, μπορείς μετά τη βουτιά σου να χαλαρώσεις αγναντεύοντας τη θάλασσα. Για οικογένειες: η μικρή καταπράσινη παραλία δίπλα στο λιμανάκι (ένα μέρος της είναι οργανωμένο με ξαπλώστρες και ομπρέλες -€3 το σετ), και το Σκάλωμα στο Προσήλι.

#12 Ψάθα: beach fun

15 ελεύθερες παραλίες για τα κοντινά μακροβούτια του Αυγούστου - εικόνα 12

Βοτσαλωτή, μέσα κι έξω από το νερό, τεράστια- μήκος δύο χιλιομέτρων-,κρυστάλλινα νερά, beach bar για κάθε γούστο και ταβερνάκια και ουζερί να την περιτριγυρίζουν. Στα περισσότερα beach bar οι ξαπλώστρες δε χρεώνονται,πληρώνεις απλά ό,τι παραγγείλεις. Κλασικό spot το Samaka, το παλαιότερο της περιοχής που σερβίρει από φρέντο μέχρι κοκτέιλ. Δεν λείπουν τα θαλάσσια σπορ: από θαλάσσιο ποδήλατο μέχρι κανό και μπανάνα.

i FB @Samaka.Beach.Bar | Ψάθα Βίλλια | 695 602 3754

#13 Σχίνος: Cariocas με αέρα Χαβάης

15 ελεύθερες παραλίες για τα κοντινά μακροβούτια του Αυγούστου - εικόνα 13

Στον καταπράσινο Σχίνο με τη σκούρα άμμο, το σήμα κατατεθέν είναι το «Cariocas Beach Bar». Πολύχρωμο, με χαβανέζικο αέρα, σε κερδίζει τόσο για τα κοκτέιλ του, όσο για τα DJ parties του και τις συναυλίες- οι Locomondo το τιμούν κάθε χρόνο. Τα Σαββατοκύριακα είναι πολύ πιθανό να εισαι στην ξαπλωστρα σου και να ακους τα beats στο «Cariocas» να δυναμώνουν, καθώς ο κόσμος μεταφέρεται στο χώρο του μπαρ και το κέφι κρατάει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Αν πετύχεις το Odyssia festival- γίνεται κάθε χρόνο προς το τέλος του Ιουλίου- θα έχεις την ευκαιρία να παρτάρεις με την παρέα σου όλη μέρα… εν πλω στο σκάφος αναψυχης που ξεκινάει και καταλήγει στην παραλία του Σχίνου.

i FB @cariocasbeachbar | Σχίνος, Λουτράκι, Κορινθία | 693 841 9555

#14 Λιμνοθάλασσα Βουλιαγμένης: υπό το βλέμμα της γοργόνας

15 ελεύθερες παραλίες για τα κοντινά μακροβούτια του Αυγούστου - εικόνα 14

Με παραδοσιακή ατμόσφαιρα, γεμάτη ψαροταβέρνες και καταγάλανα νερά η λιμνοθάλασσα σε κερδίζει με τη πρώτη ματιά. Την παράσταση κλέβει το όμορφο γλυπτό μιας γοργόνας που κοσμεί μια από τις προβλήτες της παραλίας. Το σκηνικό αυτό ανανεώθηκε με το «Ypanema: beach bar- resto- sports» που άνοιξε πρόσφατα. Στην οργανωμένη παραλία του beach bar θα απολαύσεις τον καφέ ή το γεύμα, ενώ θα βρεις εγκαταστάσεις για αθλητικές δραστηριότητες όπως beach volley, κανό και πολλά άλλα. Το προτιμούν οικογένειες και παρέες.

iFB @Ypanema |Limni Vouliagmenis 203 00 |2741 091225

#15 Παλαιό Καλαμάκι: για μπάνιο στον «Κήπο»

15 ελεύθερες παραλίες για τα κοντινά μακροβούτια του Αυγούστου - εικόνα 15

Μικρός καταπράσινος κόλπος με καταγάλανα νερά. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη αλλά το εστιατόριο πάνω από την παραλία έχει φτιάξει ένα τσιμεντένιο καναπέ και τραπεζάκια. Γεμίζει οικογένειες και παιδιά. Όμως αν θες κάτι πιο απόμερο, μπορείς να προχωρήσεις στα δεξιά, στο μονοπάτι πίσω από τα πεύκα όπου θα βρεις διαδοχικά μικρά κολπάκια-απογευματινή ώρα θα είσαι εσύ η παρέα σου και τα τζιτζίκια. Ιδανικό για σένα που θες ηρεμία, χωρίς οργάνωση αλλά δε μπορείς χωρίς καφέ. Από τον «Κήπο» μπορείς να προμηθευτείς τον καφέ σου και στη συνέχεια να απολαύσεις ένα γεύμα με θέα τη θάλασσα- προτείνουμε σουβλάκι αγριόχοιρου και να μην παραλείψετε το παγωτό.

iFB @OKiposRestaurant| Παλαιό Καλαμάκι Ισθμίας, Κόρινθος | 2741 037451


Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.