Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (26/7-1/8)

Το Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» υποδέχεται την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου με χορό, συναυλίες, θερινό σινεμά και δημιουργικά εργαστήρια.

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (26/7-1/8)

Το Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» υποδέχεται την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου με χορό, συναυλίες, θερινό σινεμά και δημιουργικά εργαστήρια.

# 1 Μάθημα Τάνγκο στο Πάρκο – Χορεύουμε;

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (26/7-1/8) - εικόνα 1

Την Παρασκευή αυτή φέρτε το ταίρι σας και χορέψτε κάτω από τα αστέρια. Ο Αργεντινός χορευτής και δάσκαλος Luis Mestre έρχεται από το Μπουένος Άιρες και παραδίδει μάθημα για τα πρώτα βήματα του πιο ρομαντικού χορού, του τάνγκο.

iΝότια Μονοπάτια | 26/7 | 7:30 μ.μ.

#2 Ο Grandmaster Flash έρχεται στο «Νιάρχος» για ένα εκρηκτικό DJ set

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (26/7-1/8) - εικόνα 2

Ο Grandmaster Flash έρχεται σε μια μοναδική εμφάνιση το Σάββατο στο Ξέφωτο του πάρκου, έτοιμος να ταράξει το κοινό σε ένα εκρηκτικό live. Σημάδεψε τη δεκαετία του 1970 και λατρεύεται μέχρι σήμερα από τους φαν της χιπ χοπ. Αποτελεί πρωτοπόρο του είδους, καθώς καθιέρωσε την τέχνη του mixing. Ήταν ο πρώτος DJ που κυκλοφόρησε ηχογράφηση ραπ και, με το Adventures on the Wheels of Steel, μας μύησε στα γκέτο της Νέας Υόρκης.

iΞέφωτο | 27/7 | 9 μ.μ

#3 Η Εποχή των Παγετώνων στο Park Your Cinema Kids

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (26/7-1/8) - εικόνα 3

Την Κυριακή μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το αγαπημένη παιδική ταινία, «Εποχή των Παγετώνων», στο Ξέφωτο του πάρκου, μεταγλωττισμένο. Η ταινία αφορά τρία θηλαστικά της παλαιολιθικής εποχής που προσπαθούν να επιστρέψουν ένα χαμένο μωρό στους γονείς και τη φυλή του, ενώ ένας μικρός σκίουρος βασανίζεται να μεταφέρει ένα βελανίδι, προκαλώντας ανεπανόρθωτες καταστροφές.

iΞέφωτο | 28/7 | 9 μ.μ

#4 SIREN: Pontus Lidberg & Danish Dance Theatre

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (26/7-1/8) - εικόνα 4

Η παράσταση χορού αφορμάται από τον ομηρικό μύθο των Σειρήνων που παρέσερναν τους θαλασσινούς με το μαγευτικό τραγούδι τους, ωθώντας τους να πέσουν στη θάλασσα. Η παράσταση χορού «SIREN» του Pontus Lidberg –χορευτή, χορογράφου και καλλιτεχνικού διευθυντή του Danish Dance Theater–, κάνει πρεμιέρα αυτή την Κυριακή στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος από το Danish Dance Theater σε συμπαραγωγή με το Κέντρο Πολιτισμού –Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Το τραγούδι των Σειρήνων λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης, καθώς δεν πρόκειται για αφήγηση του συγκεκριμένου μύθου, ή κάποιας άλλης ιστορίας, αλλά για ένα πάντρεμα χορογραφίας και animation με κεντρικό θέμα το νόστο και τη μοναξιά.

iΑίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ | 28/7 | 9 μ.μ

#5 Εργαστήριο κεραμικής: «Από τον κεραμέα στον αγγειοπλάστη»

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (26/7-1/8) - εικόνα 5

Αυτή την Κυριακή παιδιά και γονείς θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα δημιουργικό εργαστήριο κεραμικής. Μαζί θα δώσουν μορφή στον άμορφο πηλό και με όχημα τη φαντασία θα ανακαλύψουν βιωματικά τεχνικές κατασκευής και διακόσμησης του πηλού, σε ένα ταξίδι μύησης στην τέχνη της κεραμικής.

iΜεσογειακός Κήπος | 28/7 | 6:30 μ. μ | Παιδιά έως 5 ετών

Περισσότερες πληροφορίες για τα δωρεάν εργαστήρια θα βρείτε στον επίσημο ιστότοπο του www.snfcc.org. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Εγκλεισμοί: Eπισκεφτήκαμε την εικαστική έκθεση στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής

48 Έλληνες καλλιτέχνες συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση με έργα που εξετάζουν τις έννοιες του εγκλεισμού και του απόλυτου ελέγχου, σε μία από τις εκθέσεις της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΟς ΝΟΜΙΚΟς
08/12/2022

Ένα τρίπτυχο εκθέσεων για τη Μικρασιατική Καταστροφή στο Δημόσιο Καπνεργοστάσιο

Η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων φιλοξενεί στον εμβληματικό χώρο του Πρώην Δημοσίου Καπνεργοστασίου 3 εκθέσεις που μιλούν για τις διαφορετικές όψεις ενός κομβικού για τον Ελληνισμό γεγονότος.

Τα "Lifescapes" του Βαγγέλη Βαγγελάτου σκιαγραφούν στιγμιότυπα του "ευ ζην"

Στη νέα του έκθεση, ο Βαγγέλης Βαγγελάτος μάς μεταφέρει σε ένα κόσμο συνειρμών, καθημερινών παρατηρήσεων και ερμηνειών των παραστάσεων της ζωής.

Οι νικητές των ΕΒΚ 2022 στο βιβλιοπωλείο Κομπραί

Η Ελληνική Ακαδημία Κόμικς διοργανώνει μία ξεχωριστή βραδιά για τους νικητές και τις νικήτριες των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς 2022, διερευνώντας τη θέση των ελληνικών έργων στην ευρωπαϊκή εκδοτική σκηνή κόμικς.

Η έκθεση "Pott / Pott" διερευνά τη δημώδη παράδοση

Η έκθεση που εντάσσεται στον εκθεσιακό κύκλο "Τα δημώδη" του "The Symptom Projects".

Η ιστορία του χορού στην Αθήνα την τελευταία 15ετία μέσα από την πολυμεσική έκθεση "terri(s)tories"

Διανύοντας 15 χρόνια και μέσα από ορισμένα παραδείγματα καλλιτεχνικών χώρων, η έκθεση αναδεικνύει τον νομαδισμό ως κυρίαρχο στοιχείο της κοινότητας του χορού.

"Tender arrangements": Ο Maxence Chevreau εμπνέεται από το λιμάνι του Πειραιά

Ο δημιουργός της έκθεσης Maxence Chevreau επιχειρεί να μεταμορφώσει αντικείμενα που έβρισκε στη Finistère στη δυτική Βρετάνη, με υλικά, μορφές και χρώματα, επηρεασμένος από τη μηνιαία διαμονή του στην Αθήνα.