Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (5-11/7)

Ο Ιούλιος έρχεται δυναμικά στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» με τριήμερο φεστιβάλ Schoolwave, κινηματογραφικές προβολές στο πάρκο και εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια. 

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (5-11/7)

Ο Ιούλιος έρχεται δυναμικά στο στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» με τριήμερο φεστιβάλ Schoolwave, κινηματογραφικές προβολές στο πάρκο και και εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια.

#1 Φέτος το καλοκαίρι το Schoolwave κλείνει τα 15

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (5-11/7) - εικόνα 1

Μια τριήμερη μουσική γιορτή στήνεται στο Ξέφωτο από την Παρασκευή το βράδυ, όπου πρωταγωνιστούν οι μαθητές. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν 21 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα από όλη τη χώρα, τα οποία διακρίθηκαν ανάμεσα στις 113 συμμετοχές.

Θα μπορέσεις να ακούσεις τους: Ars, Goetia, Astrarot, Bad Lama, Blizs, Blue Hills, Cerberus, Crisis Call, Disoriented, Hypatia, Les Apelpistiques, Longshots, Meridian Blank, Mistaken, Prysma, Show Trial, Spell The Pain, Taj ΜΑΝXάλ, The Confusion, The Crashes, Γης Μαδιάμ, Γυμνασμένα Κορμιά.

iΞέφωτο | 5-7/7| 6:30 μ.μ

#2 Εμπειρικό παιχνίδι με όχημα τα παραμύθια και τις εικόνες.

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (5-11/7) - εικόνα 2

Ιστορίες από την ελληνική μυθολογία και τον λαϊκό πολιτισμό δίνουν έμπνευση στους γονείς για τις πρώτες ιστορίες που μπορούν να αφηγηθούν στα παιδιά τους. Σκοπός του εργαστηρίου είναι να δημιουργήσει πρωτότυπες εικόνες στα μυαλά των παιδιών, να αφηγηθεί απλές παραστατικές ιστορίες με θέμα τον ουρανό, τη θάλασσα, τον ήλιο, το φεγγάρι, τα αστέρια και τη γη.

Θέλει να ενισχύσει την παιδική φαντασία και δημιουργικότητα, καθώς και τη σχέση γονιού- παιδιού, κατόπιν οι γονείς μπορούν να συμμετέχουν με τα παιδιά σε ένα αισθητηριακό παιχνίδι, όπου θα δημιουργήσουν μαζί τα πρώτα έργα τέχνης, αλλά και εμπειρίες ομαλής κοινωνικοποίησης.

iΠαιδικό Εργαστήρι ΕΒΕ| 08/7 | 10:00 π.μ | Για μωρά 3 έως 9 μηνών και τους/τις συνοδούς τους

#3 Γίνε πειρατής για μια ημέρα!

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (5-11/7) - εικόνα 3

Επιβιβαστείτε στο φανταστικό πειρατικό καράβι και ετοιμαστείτε να ζήσετε μια καλοκαιρινή περιπέτεια γεμάτη κυνήγι του θησαυρού και δημιουργικά παιχνίδια. Αυτή την Τετάρτη στους Πίδακες Νερού του πάρκου, θα βρεις μια ακρογιαλιά γεμάτη μυστικά, ιστοριές και θεατρικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια.

iΠίδακες Νερού | 10/7 | 6:30 | Για παιδιά 3-5 ετών και τους/τις συνοδούς τους

#4 Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (5-11/7) - εικόνα 4

Έχετε μπει ποτέ σε διαστημόπλοιο; Αυτή την Πέμπτη το ΚΠΙΣΝ ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους στα αστέρια ώστε να ανακαλύψουν τα μυστικά του διαστήματος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ατομικές και ομαδικές θεατρικές δραστηριότητες, τραγούδι, εφευρετικές χειροτεχνίες και επιμορφωτικά σεμινάρια για το διάστημα. Πάντοτε με όχημα τη φαντασία και το κέφι.

iΜεσογειακός Κήπος| 11/7 | 6:30 μ.μ | Για παιδιά 3-5 ετών και τους/τις συνοδούς του

#5 Park your Cinema με αέρα παλιού καλού Χόλιγουντ

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (5-11/7) - εικόνα 5

Αυτή την Πέμπτη το Park your Cinema φέρνει στο κοινό μια από τις απολαυστικότερες μαύρες κωμωδίες στην ιστορία του σινεμά. Η ταινία «Αρσενικό και παλιά δαντέλα», σε σκηνοθεσία Φρανκ Κάπρα, αφηγείται την ιστορία του Μόρτιμερ ο οποίος επισκέπτεται τις δύο εκκεντρικές θείες που τον μεγάλωσαν, για να τους ανακοινώσει τα νέα του γάμου του. Η μοίρα όμως παίζει περίεργα παιχνίδια και έτσι ο ήρωας ανακαλύπτει… το πτώμα ενός ηλικιωμένου άνδρα στην οικία τους!

i Ξέφωτο | 11/07 | 21.00


Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα θα βρείτε στον επίσημο ιστότοπο του www.snfcc.org. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

34 σύγχρονοι εικαστικοί δημιουργούν έργα με αφετηρία το κόκκινο χρώμα

Συνεχίζονται οι 6 + 1 ομαδικές εκθέσεις που πλαισιώνουν το project "Ουράνιο τόξο - Rainbow".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/12/2022

"The Drawing Project": Το σχέδιο ως αυτοτελές μέσο έκφρασης

Τετρακόσια περίπου έργα, συγκομιδή της εργασίας του Νίκου Κυριακόπουλου τα τελευταία τρία χρόνια, παρουσιάζονται υπό την μορφή μιας εγκατάστασης που προσομοιάζει σε ένα γιγάντιο τετράδιο σχεδίων.

Κλιματική Αλλαγή και Εμείς: Η πρώτη μόνιμη διαδραστική έκθεση για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας δημιούργησε την πρώτη διαδραστική έκθεση για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα, με σκοπό να αντιληφθούμε τις συνέπειές της, τον βαθμό στον οποίο μας επηρεάζουν, αλλά και τον τρόπο που ο καθένας ξεχωριστά μπορεί να βοηθήσει.

Ένα ομαδικό καλλιτεχνικό show εξερευνά την έννοια του ιριδισμού

Μέσα από την πολυχρωμία και την πολυμορφία των έργων τους οι καλλιτέχνες μιλούν για έναν συγκεκριμένο συναισθηματικό ιριδισμό.

"Ο Φώτης Κόντογλου και η επιρροή του στους νεότερους": Ξεναγήσεις από τους καλλιτέχνες της έκθεσης

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τους ίδιους τους καλλιτέχνες να μιλούν για τα έργα τους, καθώς και για τον Φώτη Κόντογλου και την επιρροή που τους άσκησε.

"Πρόσωπο - Ζώο - Πράγμα": Ένα διαχρονικό παιχνίδι γίνεται αφορμή για μια πολυμεσική έκθεση

Η Στέφανι Ίρις Οράτη διερευνά το πραγματικό, το αυτοσχέδιο και τις περσινές διακοπές.

"good spaces left": Τι μυστικά κρύβει η πλατεία των Εξαρχείων;

Το cross section archive παρουσιάζει την έκθεση της Anu Vahtra, σηματοδοτώντας και την έναρξη της ετήσιας θεματικής του κέντρου για το 2022-23, "Ιστορία σε Πραγματικό Χρόνο".