Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση 4,6 εκατομμυρίων ευρώ για την Εθνική Πινακοθήκη από την Περιφέρεια Αττικής

Προχωράει η υλοποίηση της μουσειογραφικής μελέτης για την ολοκλήρωση του πολύπαθου μουσείου, που μετράει αντίστροφα για τα εγκαίνια

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση 4,6 εκατομμυρίων ευρώ για την Εθνική Πινακοθήκη από την Περιφέρεια Αττικής

Ενώ οι μηχανές και οι εκσκαφείς βρίσκονται με αναμμένη τη μηχανή προχωρώντας τις εργασίες για τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλέξανδρου Σούτσου μετά από τη μεγάλη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, νέες ανακοινώσεις φέρνουν το έργο ένα βήμα κοντύτερα στα εγκαίνια. Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τους όρους της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση της μουσειογραφικής μελέτης, με χρηματοδότηση 4,6 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής.

«Η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου θα βοηθήσει την Εθνική Πινακοθήκη να εκπληρώσει το θεσμικό της ρόλο, που δεν είναι άλλος από τη συλλογή, διαφύλαξη, συντήρηση, μελέτη και έκθεση έργων τέχνης με στόχο την αισθητική καλλιέργεια του κοινού, τη διά βίου εκπαίδευση μέσα από την τέχνη και την ψυχαγωγία που αυτή προσφέρει», ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου, η οποία εισηγήθηκε την έγκριση της σύμβασης. Μαζί με το ποσό χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής για την υλοποίηση της μουσειογραφικής μελέτης, ακόμη 15.000 ευρώ δεσμεύονται από τον οργανισμό της Εθνικής Πινακοθήκης.

Στις βασικές εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν μέσω της χρηματοδότησης αφορούν τους χώρους που είναι προσβάσιμοι κατά τις διαδρομές των επισκεπτών των εκθέσεων, στα κτίρια της Πινακοθήκης. Αναλυτικότερα, περιλαμβάνονται οι κατασκευές εσωτερικών χώρων (κουφώματα, ψευδοροφές, επενδύσεις τοίχων κοκ), η προσαρμογή εγκατάστασης ισχυρών και ασθενών ρευμάτων για το έργο καθώς και η υλοποίηση δομοστατικών υποδομών των εκθεσιακών κατασκευών – σύμφωνα φυσικά με τα δεδομένα της μουσειογραφικής μελέτης. Αναμένουμε τη δημοπράτηση του έργου από τη Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.

Πασχαλινό book bazaar από τις εκδόσεις Καπόν

Στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ μάς περιμένουν πασχαλινές προσφορές για τις μέρες που έρχονται.

Ανακαλύπτοντας το "Αποτύπωμα" που σχηματίζεται στη μνήμη και τη συνείδηση του Άκη Δέτση

Ο καλλιτέχνης εξερευνά τη διάσταση της φωτογραφίας ως σημαίνουσας επιφάνειας μέσα από την απεικόνιση του τοπίου.

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του "Βrown Acropol" από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.