Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση 4,6 εκατομμυρίων ευρώ για την Εθνική Πινακοθήκη από την Περιφέρεια Αττικής

Προχωράει η υλοποίηση της μουσειογραφικής μελέτης για την ολοκλήρωση του πολύπαθου μουσείου, που μετράει αντίστροφα για τα εγκαίνια

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση 4,6 εκατομμυρίων ευρώ για την Εθνική Πινακοθήκη από την Περιφέρεια Αττικής

Ενώ οι μηχανές και οι εκσκαφείς βρίσκονται με αναμμένη τη μηχανή προχωρώντας τις εργασίες για τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλέξανδρου Σούτσου μετά από τη μεγάλη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, νέες ανακοινώσεις φέρνουν το έργο ένα βήμα κοντύτερα στα εγκαίνια. Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τους όρους της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση της μουσειογραφικής μελέτης, με χρηματοδότηση 4,6 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής.

«Η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου θα βοηθήσει την Εθνική Πινακοθήκη να εκπληρώσει το θεσμικό της ρόλο, που δεν είναι άλλος από τη συλλογή, διαφύλαξη, συντήρηση, μελέτη και έκθεση έργων τέχνης με στόχο την αισθητική καλλιέργεια του κοινού, τη διά βίου εκπαίδευση μέσα από την τέχνη και την ψυχαγωγία που αυτή προσφέρει», ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου, η οποία εισηγήθηκε την έγκριση της σύμβασης. Μαζί με το ποσό χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής για την υλοποίηση της μουσειογραφικής μελέτης, ακόμη 15.000 ευρώ δεσμεύονται από τον οργανισμό της Εθνικής Πινακοθήκης.

Στις βασικές εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν μέσω της χρηματοδότησης αφορούν τους χώρους που είναι προσβάσιμοι κατά τις διαδρομές των επισκεπτών των εκθέσεων, στα κτίρια της Πινακοθήκης. Αναλυτικότερα, περιλαμβάνονται οι κατασκευές εσωτερικών χώρων (κουφώματα, ψευδοροφές, επενδύσεις τοίχων κοκ), η προσαρμογή εγκατάστασης ισχυρών και ασθενών ρευμάτων για το έργο καθώς και η υλοποίηση δομοστατικών υποδομών των εκθεσιακών κατασκευών – σύμφωνα φυσικά με τα δεδομένα της μουσειογραφικής μελέτης. Αναμένουμε τη δημοπράτηση του έργου από τη Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι κοινωνικές και καλλιτεχνικές διαστάσεις της γλώσσας στο καταληκτικό επεισόδιο του "Waste/d Pavilion"

Μια ομάδα καλλιτεχνών κλείνει το τρίτο μέρος του πρότζεκτ από το State of Concept Athens, εξερευνώντας ζητήματα σχετικά με τη γλώσσα και το σώμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/10/2022

"Στης Κλωθώς τα χνάρια", στο Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών, θα δεις την υφαντική με άλλη ματιά

Έργα όπου το νήμα, το ύφασμα και οι τεχνικές ύφανσης αποτελούν το κύριο μέσο της καλλιτεχνικής παραγωγής και τον πυρήνα της εικαστικής έκφρασης αποκαλύπτουν τη βαθιά βιωματική σχέση της εικαστικού Πόλλυς Κολλιαλή με τη πολιτισμική ιστορία της περιοχής της Αράχωβας.

"braille": Πώς βιώνουν την τέχνη τα άτομα με οπτική αναπηρία;

Ο Δημήτρης Καπετάνος δημιουργεί μια εικαστική εγκατάσταση στο Κέντρο Τεχνών που κάνει αναφορά στο πώς άτομα με οπτική αναπηρία βλέπουν, θυμούνται ή φαντάζονται τα χρώματα.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (3-9/10)

Ταξίδι στις αναμνήσεις μας, έφηβοι που αφηγούνται τα όνειρά τους, ένα φανταστικό μουσείο με διάσημους δημιουργούς, η δύναμη των social media και όλα όσα θα δούμε στις γκαλερί και τα μουσεία της Αθήνας αυτή την εβδομάδα.

Μια "Τριλογία του Πάθους" φέρνει η Collect Society στην Αθήνα

Τρεις καλλιτέχνες διερευνούν τις διάφορες αναγνώσεις του πάθους μέσα από την τέχνη.

Μια γοητευτική "Σονάτα για Γάτες" στον πολυχώρο Αmalias 36

Μια νέα σειρά έργων αφιερωμένη στις γάτες παρουσιάζει η Σοφία Λαμνάτου στη νέα της έκθεση.

Η νέα έδρα του Onassis AiR εγκαινιάζεται με το 1ο Open Day του

Το διεθνές πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, αγκαλιάζοντας πλέον όλους τους δημιουργούς που εντάσσονται στο καλλιτεχνικό οικοσύστημα του Ιδρύματος Ωνάση.