Ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Δείτε τις δωρεάν εκδηλώσεις που έρχονται πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ημερομηνίας, αντηχώντας τον ποιητικό λόγο.

Ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Στα πλαίσια της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης αποκτά φέτος παραπάνω φρεσκάδα. Μέσα από δωρεάν εκδηλώσεις πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ημερομηνίας (21 Μαρτίου), ο Δήμος Αθηναίων αντηχεί τον ποιητικό λόγο.

Πρώτη στάση στο μετρό του Συντάγματος. Την Κυριακή 17 του μηνός, το 1ο Bazaar Ποιητικού Βιβλίου και Περιοδικού Ποίησης προσκαλεί τους Αθηναίους να ανακαλύψουν να και να προμηθευτούν βιβλία σε προσιτές τιμές, παρέα με ένα πολυθέαμα μουσικής, ποίησης και έργων τέχνης, από τους φοιτητές της Ανώτερης Σχολής Καλών Τεχνών.

Ανήμερα της 21ης Μαρτίου, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σ’ ένα αφιέρωμα-ολονυχτία ποίησης και μια νυχτερινή ποιητική δράση με προβολή ποιημάτων. Από τη μία, ο επάνω όροφος του βιβλιοπωλείου Ιανός (Σταδίου 24) φιλοξενεί γνωστούς καλλιτέχνες, συγγραφείς, καλλιτέχνες, μελετητές, ερευνητές κά, σε μια βραδιά ανάγνωσης των αγαπημένων τους ποιημάτων (από τις 6 μ.μ.). Επίσης, όσοι από το κοινό ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να προσέλθουν με το δικό τους ποίημα για ανάγνωση.

Από την άλλη, από τις 7 μ.μ. ως τις 10 μ.μ., οι διερχόμενοι Αθηναίοι από το Δημαρχιακό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά θα απολαύσουν έναν συνδυασμό εικόνας, ήχου και αναγνώσεων. Κατά τη διάρκεια προβολής του υλικού στους τοίχους του κτιρίου, αναγνώσεις ποιημάτων και συλλογών θα λάβουν χώρα πυροδοτώντας σκέψη και συναισθήματα στους περαστικούς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Welcome to the Uncanny": Το 19ο ADAF επιστρέφει την άνοιξη

Το φεστιβάλ προσκαλεί καλλιτέχνες, θεωρητικούς, δημιουργούς και επισκέπτες να εισέλθουν σε έναν ανοίκειο κόσμο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/01/2023

Ξεναγηθείτε δωρεάν στο Μουσείο Φιλελληνισμού

Το Μουσείο Φιλελληνισμού ανοίγει τις πόρτες του για να γνωρίσετε τις συλλογές του δωρεάν.

Η επίδραση της τεχνολογίας στη σύγχρονη ζωή μέσα από τις νέες εκθέσεις του ΕΜΣΤ

Ο καινούργιος κύκλος των χειμερινών ατομικών εκθέσεων του μουσείου εγκαινιάζεται στα τέλη αυτής της εβδομάδας, με μια περφόρμανς από τη Hannah Toticki.

"Γνόφος αγνωσίας": Η γοητεία της μυστικιστικής ζωγραφικής παράδοσης

Ο τίτλος της έκθεσης του Κωνσταντίνου Καλογερόπουλου αναφέρεται σε ένα μυστικιστικό κείμενο του 14ου αιώνα γραμμένο από έναν ανώνυμο Άγγλο μοναχό.

"Without Which, Not / Sine Qua Non": Μία καλλιτεχνική απόπειρα αυτοπροσδιορισμού

Ο κοινός εννοιολογικός άξονας που ενώνει το έργο των Μαρίας Σταμάτη και Κώστα Βίττη, είναι η επιθυμία τους να αναγνώ-σουν και να εν-νοηματώσουν τα όρια της έκφρασης.

Οι "από σκουριά και αλμύρα" πίνακες του Γιάννη Μίχα

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά.