Νέος μεταβατικός διευθυντής για το ΕΜΣΤ ο Δημήτρης Αντωνακάκης

Μέχρι να καρποφορήσει ο νέος διεθνής διαγωνισμός που προκηρύχθηκε για τη θέση, ο γνωστός αρχιτέκτονας αναλαμβάνει τα διευθυντικά καθήκοντα.

Νέος μεταβατικός διευθυντής για το ΕΜΣΤ ο Δημήτρης Αντωνακάκης

Με το διαγωνισμό για τον διευθυντή του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης να κρίνεται άγονος τον περασμένο μήνα από την Επιτροπή Αξιολόγησης και ένα νέο, διεθνή διαγωνισμό να προκηρύσσεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ένας μεταβατικός διευθυντής αναλαμβάνει το πηδάλιο του πολύπαθου μουσείου της χώρας, προκειμένου να συνεχίσει την εκθεσιακή του δράση.

Δημήτρης Αντωνακάκης
Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο, τα διευθυντικά καθήκοντα για το επόμενο διάστημα ανατίθενται στον γνωστό αρχιτέκτονα Δημήτρη Αντωνακάκη. Η απόφαση προέκυψε κατόπιν συνεννόησης με το Διοικητικό Συμβούλιο του μουσείου, ενώ η προσφορά του θα είναι αμισθί. Μαζί του, επικουρικά στο έργο θα συνδράμει (επίσης αμισθί) η έμπειρη ιστορικός Τέχνης Συραγώ Τσιάρα, αναπληρώτρια διευθύντρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Πειραματικού Κέντρου Τεχνών - ΜΟΜus.

Ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Αντωνακάκης είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του ελληνικού αρχιτεκτονικού μοντερνισμού. Μετά από τις σπουδές στους στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ξεκίνησε να εργάζεται ως αρχιτέκτονας το ’58 και αποτελεί ιδρυτικό μέλος του αναγνωρίσιμου αρχιτεκτονικού γραφείου Αtelie66. Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει πρόεδρος στο ΕΜΠ, επίτιμος καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και καλλιτεχνικός διευθυντής του Κέντρου για τη Μεσογειακή Αρχιτεκτονική στα Χανιά για μία δεκαετία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/09/2022

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.

Ο Βαλέριος Καλούτσης προσεγγίζει το πρόβλημα της "Επικοινωνίας" στην a.antonopoulou.art

Πρόκειται για την δεύτερη έκθεση του καλλιτέχνη που διοργανώνει η γκαλερί.

Το FokiaNou Art Space αναζητά όλα όσα "μας καθορίζουν"

Ο Παναγιώτης Βούλγαρης και η Mary Cox μας καλούν να βιώσουμε την ενδοσκοπική ομαδική έκθεση "What Defines Us".

Με την εντυπωσιακή φετινή Art Athina, τα πιο ξεχωριστά εγκαίνια εκθέσεων κι ένα μεγάλο art πάρτι ξεκίνησε το Bombay Art Month

Το Art Month του premium gin φέρνει στο επίκεντρο τη σύγχρονη δημιουργικότητα και γιορτάζει την ελευθερία της έκφρασης και της φαντασίας μέσω της τέχνης και των απολαυστικών Bombay Sapphire Gin & Tonics.