Ο «Συλλέκτης» του Soloup δραπετεύει στο Μουσείο Μπενάκη

Το τελευταίο graphic novel του βραβευμένου κομίστα ξεδιπλώνεται σε μια έκθεση, εστιάζοντας σε ένα αλλιώτικο παραμύθι για τις χωρισμένες οικογένειες.

Ο «Συλλέκτης» του Soloup δραπετεύει στο Μουσείο Μπενάκη

Κάθε πρωί, ο Διονύσης περιμένει έξω από το παλιό του σπίτι το παιδί, τη Φωτεινούλα, για να την πάει στο σχολείο, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση. Η μητέρα όμως επιλέγει να μπαίνουν σε ένα ταξί και να το μεταφέρει η ίδια εκεί που πρέπει. Ο πατέρας, μην έχοντας άλλον τρόπο να αντιδράσει, περιορίζεται στο να καταγράφει τα νούμερα των ταξί. Μετατρέπεται έτσι, μέρα με την μέρα, σε έναν ιδιότυπο «συλλέκτη». Με οδηγό την τρυφερή ιστορία από το νέο graphic novel του κομίστα Soloup, «Ο Συλλέκτης – Έξι διηγήματα για έναν κακό λύκο», το Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς γεμίζει με πρωτότυπο υλικό αλλά και εικαστικές προεκτάσεις που κεντρίζουν τον επισκέπτη.

Ο «Συλλέκτης» του Soloup δραπετεύει στο Μουσείο Μπενάκη - εικόνα 1

Στα πλαίσια του «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια πρωτεύουσα βιβλίου», η νέα περιοδική έκθεση με τίτλο «Soloup: Ο Συλλέκτης – Έξι διηγήματα για έναν κακό λύκο» που εγκαινιάστηκε την περασμένη Τετάρτη από την Περιφερειάρχη Αττικής κα Δούρου, σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας και των εκδόσεων Ίκαρος, μιλά για την αποξένωση των παιδιών από τους γονείς τους μετά από ένα διαζύγιο. Storyboards, προσχέδια, σκίτσα σε μολύβι, ασπρόμαυρες κι έγχρωμες σελίδες κόμικς, αλλά και ζωγραφικοί καμβάδες, φιγούρες από χαρτοπολτό και πεταλούδες origami, ζωντανεύουν διαφορετικές πλευρές του βιβλίου.

Από τη μία, ο μονόλογος του πρωταγωνιστή και, από την άλλη, το γνωστό παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας σε μια νέα εκδοχή –σύμφωνα με το τελευταίο από τα έξι διηγήματα του graphic novel που ακολουθεί την παραλλαγή των αδερφών Γκριμ–, φτιάχνουν ένα παραμυθένιο αφήγημα για μικρούς και μεγάλους. Το υλικό συμπληρώνεται με δύο παράλληλες βιντεοπροβολές, την ταινία μικρού μήκους «Μαύρες Τρύπες» και τρέιλερ του graphic novel.

Ο «Συλλέκτης» του Soloup δραπετεύει στο Μουσείο Μπενάκη - εικόνα 2

Η έκθεση «Soloup: Ο Συλλέκτης – Έξι διηγήματα για έναν κακό λύκο» αποτελεί μια ακόμα δράση που υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Αττικής. Στην τοποθέτησή της η κα Δούρου αναφέρθηκε στη σχέση της Περιφέρειας Αττικής με τους ανθρώπους του πολιτισμού και το έργο τους, η οποία «αποδεικνύεται μέσα από τις δράσεις που έχουν υποστηριχτεί όπως η Μπιενάλε, το Athens Digital Art Festival, οι μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις στο Πεδίο του Άρεως στα τέλη κάθε χρονιάς, το φεστιβάλ στο Αττικό Άλσος, η καθολικά προσβάσιμη τέχνη στο θέατρο και τον κινηματογράφο αλλά και η οικονομική στήριξη στην Πινακοθήκη, την Ταινιοθήκη, τη Λυρική Σκηνή, το Φεστιβάλ Αθηνών από τα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας και όχι μόνο».

Παράλληλες εκδηλώσεις πλαισιώνουν την έκθεση τους επόμενους μήνες. Ανάμεσά τους βρίσκουμε την ενδιαφέρουσα ημερίδα «Τα Graphic novels: Απαιτητικές Αφηγήσεις από μια Ώριμη Φόρμα των Κόμικς» στις 9/2 (10 π.μ.) με πλειάδα ομιλητών, καθώς και το εργαστήρι δημιουργικής γραφής «Στα χνάρια της Κοκκινοσκουφίτσας: Ξαναγράφοντας το παραμύθι» στις 17/2 απευθυνόμενο σε παιδιά (από δέκα ετών και πάνω) και σε ενήλικες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Διαδρομές στη Μάρπησσα": Το 12ο βιωματικό φεστιβάλ έρχεται στην Πάρο

Στα τέλη αυτού του μήνα θα διεξαχθεί το 12 πολιτιστικό φεστιβάλ, ταξιδεύοντάς μας από παρόν, σε παρελθόν και μέλλον.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/08/2022

Μια ομάδα εικαστικών υφαίνουν την ιστορία της θάλασσας

Η έκθεση "μοίρα μου… ΘΑΛΑΣΣΑ" παρουσιάζεται στο νησί της Άνδρου και περιλαμβάνει έργα που εξυμνούν το στοιχείο του νερού, τις ελληνικές θάλασσες και την σχέση τους με τους τόπους που "αγκαλιάζουν".

Έναρξη σχεδιασμού των έργων αποκατάστασης και ανάδειξης του Πολεμικού Μουσείου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη δρομολογείται η ένταξη των έργων στο νέο ΕΣΠΑ, με σκοπό τη μεταμόρφωση του ιστορικού μουσείου σε ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού.

14 σύγχρονοι καλλιτέχνες επανεξετάζουν τη μορφή του Εύζωνα

Η Γκαλερί Σκουφά στη Μύκονο παρουσιάζει το "Evzonas Project" προβάλλοντας την προσωπική ματιά του κάθε καλλιτέχνη πάνω στη συμβολική μορφή του τσολιά.

Ταξιδέψτε στο pop art κινηματογραφικό σύμπαν του Luca Valentini

Η πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη με τίτλο "The Fame Game " εγκαινιάζεται στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο.

Τι έρχεται το φθινόπωρο στο Μουσείο Μπενάκη;

Όλες οι ενδιαφέρουσες εκθέσεις που πρόκειται να δούμε μετά το καλοκαίρι στους χώρους του Μουσείου Μπενάκη.

Παράταση της έκθεσης "Deus ex machina" στην Επίδαυρο

Η καλλιτεχνική συνεργασία του Δήμου Επιδαύρου με την Imagine Visual Arts στον χώρο του Xenia Επιδαύρου συνεχίζεται μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.