Το ναυπλιώτικο Φουγάρο έφτασε στην Αθήνα

Ο γνωστός δημιουργικός πολυχώρος άφησε το εκθεσιακό του αδερφάκι Fougaro Athens 14 στην Κάτω Κηφισιά.

Το ναυπλιώτικο Φουγάρο έφτασε στην Αθήνα

Το Φουγάρο, το πρωτοποριακό καλλιτεχνικό εγχείρημα της Φλωρίκας Κυριακοπούλου που στεγάζεται από το ’12 σε ένα βιομηχανικό κτίριο στο Ναύπλιο και συνδυάζει υπηρεσίες εστίασης, χαλάρωσης και εικαστικών παρουσιάσεων ή δρώμενων, άφησε πρόσφατα το εκθεσιακό του αδερφάκι στην Αθήνα.

Στην περιοχή της Κάτω Κηφισιάς, το νέο δημιουργικό στέκι της πόλης Fougaro Athens 14 φέρει την αρχιτεκτονική υπογραφή του γραφείου Τομπάζη και απλώνεται σε 500 τετραγωνικά μέτρα συνολικά, ενώ εγκαινιάζει την πορεία του με μια μεγάλη έκθεση από την FKP Collection. Σε επιμέλεια της ιδρύτριας Φλωρίκας Κυριακοπούλου, επιλεγμένα έργα της συλλογής που ξεκίνησε να κάνει πριν από σαράντα χρόνια (Marina Abramovic, Herbert Brandl, Αντώνη Στάβερη, Αλέξανδρου Ψυχούλη κά), συγκεντρώνονται για τους επόμενους μήνες και προσκαλούν τους Αθηναίους φιλότεχνους σε μια επίσκεψη γνωριμίας.

Το ναυπλιώτικο Φουγάρο έφτασε στην Αθήνα - εικόνα 1

i Fougaro Athens 14 | 14ο χλμ. Εθνική Οδός, Κάτω Κηφισιά | 210 8070 523 | Τρ.-Τετ.: 12-6 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και Πρόσφυγες": Μια διαφορετική πτυχή της Μικρασιατικής Καταστροφής

Το Υπουργείο Πολιτισμού παρουσιάζει στη Ροτόντα της Θεσσαλονίκης την επετειακή έκθεση με αφορμή τα 100 χρόνια από την τραγωδία της Σμύρνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/08/2022

Σταύρος Γασπαράτος: "Ένας ήχος μνήμης και όχι πραγματικότητας"

Ο Σταύρος Γασπαράτος μιλά στο "α" με αφορμή το "LAPSE", την οπτικοακουστική εγκατάστασή του που θα βρίσκεται ως τις 14 Αυγούστου στην ΕΛΣ.

"Μαθαίνοντας από την Πουλάτη": Μια εικαστική εγκατάσταση για τη διαχείριση του νερού στη Σίφνο

Το έργο δημιουργήθηκε από τους DECA Architecture στο πλαίσιο της δράσης S+T+ARTS (Science, Technology and Arts) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Connect).

Τα ελληνικά μουσεία υποδέχονται την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Μουσεία, αρχαιολογικά μνημεία και χώροι τέχνης μας προσκαλούν να θαυμάσουμε την τελευταία καλοκαιρινή πανσέληνο με συναυλίες, θεατρικά και ξεναγήσεις όχι μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

20 εκθέσεις σε νησιά που μπορείτε να επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι

Ύδρα, Νάξος, Σπέτσες, Πόρος και πολλοί άλλοι καλοκαιρινοί προορισμοί καλωσορίζουν την τέχνη με εκθέσεις και εικαστικά δρώμενα σε γκαλερί, μουσεία και τοπικούς πολιτιστικούς χώρους.

"Thermia Project": Μια έκθεση αφιερωμένη στις πολιτιστικές πρακτικές της Κύθνου

Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών "Thermia Project", σε επιμέλεια της Οντέτ Κουζού.

"Hunter Hunts in a Pink Mist": Βρετανικό φολκλόρ και ελληνική μυθολογία στη νέα έκθεση του Luke Edward Hall

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης παρουσιάζει στη γκαλερί The Breeder τη δεύτερη ατομική του έκθεση, αντλώντας θεματικές από τους ελληνικούς μύθους και την ιστορία της τέχνης.