Γιόγκα, πιλάτες, εκφραστικός χορός και πολεμικές τέχνες σε μία δωρεάν ημερίδα για όλους

Ο δημοφιλής πολυχώρος Shantom ανοίγει έναν ολόκληρο κόσμο από τεχνικές και κουλτούρες για να «Ανακαλύψεις τον εαυτό σου».

Γιόγκα, πιλάτες, εκφραστικός χορός και πολεμικές τέχνες σε μία δωρεάν ημερίδα για όλους

Ιστορικά, για πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς που μάλιστα απείχαν γεωγραφικά μεταξύ τους, η εναρμόνιση του νου με το σώμα είχε αναδειχθεί σε πρώτο μέλημα κουλτούρας και προσωπικής αναζήτησης. Μπορεί οι διαδρομές να άλλαζαν κάθε φορά αλλά ο στόχος παρέμενε (και παραμένει) ο ίδιος: η εναρμόνιση του ανθρώπου με το περιβάλλον, η ανακάλυψη του εαυτού και η επίτευξη της γαλήνης. Μετά από δεκαπέντε χρόνια πορείας, ο δημοφιλής πολυχώρος Shantom που δημιούργησε η Λήδα Shantala με τη μητέρα της Σμάρω Στεφανίδου φέρνει τη 16η βιωματική ημερίδα και ανοίγει ελεύθερα έναν ολόκληρο κόσμο από τεχνικές για να «Ανακαλύψεις τον εαυτό σου».

Γιόγκα, πιλάτες, εκφραστικός χορός και πολεμικές τέχνες σε μία δωρεάν ημερίδα για όλους - εικόνα 1

Την Κυριακή 23 του μηνός, στο όμορφο αρχιτεκτόνημα του Χαλανδρίου (Πολυχώρος Πολιτισμού & Τεχνών «Σμάρω Στεφανίδου – Λήδα Shantala»), ανοικτά μαθήματα και performances από τους ειδικούς instructors της κάθε τέχνης προσφέρουν αυθεντικούς τρόπους άσκησης και σοφίας από όλο τον κόσμο: κλασική ινδική γιόγκα για μικρούς και μεγάλους, πιλάτες, Alternative Dance Fitness (NIA), σύγχρονος, εκφραστικός χορός Isadora Dunkan, Latin, Αφρο-σύγχρονος, ινδικός κλασικός Bharata Natyam, ανατολίτικος (και για μαμάδες με κόρες), εναέριος αλλά και πολεμικές τέχνες όπως Kung fu και αυτοάμυνα για γυναίκες.

Γιόγκα, πιλάτες, εκφραστικός χορός και πολεμικές τέχνες σε μία δωρεάν ημερίδα για όλους - εικόνα 2

«Όπως η γνωριμία με τον εαυτό δεν μπορεί παρά να είναι βιωματική, έτσι και η γνωριμία με τις τεχνικές που οδηγούν στην εμβάθυνση δεν μπορεί παρά να είναι αντιστοίχως βιωματική», λένε οι ίδιοι. Οπότε αν αναζητάτε κάτι περισσότερο από τη σωματική και ψυχική σας υγεία, κάτι περισσότερο από ένα όμορφο κορμί και καλή διάθεση, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε και να βρείτε την τεχνική που ταιριάζει στη δική σας ιδιοσυγκρασία, να βρείτε τη δική σας διαδρομή για εκτόνωση, χαλάρωση, ψυχική και πνευματική εμβάθυνση.

Γιόγκα, πιλάτες, εκφραστικός χορός και πολεμικές τέχνες σε μία δωρεάν ημερίδα για όλους - εικόνα 3

i 16η βιωματική ημερίδα: «Ανακάλυψε τον εαυτό σου» | Πολυχώρος Πολιτισμού & Τεχνών «Σμάρω Στεφανίδου – Λήδα Shantala», Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας, 152 31 Κ. Χαλάνδρι | 2106717529 | 23 Σεπτεμβρίου | 2-10 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι κοινωνικές και καλλιτεχνικές διαστάσεις της γλώσσας στο καταληκτικό επεισόδιο του "Waste/d Pavilion"

Μια ομάδα καλλιτεχνών κλείνει το τρίτο μέρος του πρότζεκτ από το State of Concept Athens, εξερευνώντας ζητήματα σχετικά με τη γλώσσα και το σώμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/10/2022

"Στης Κλωθώς τα χνάρια", στο Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών, θα δεις την υφαντική με άλλη ματιά

Έργα όπου το νήμα, το ύφασμα και οι τεχνικές ύφανσης αποτελούν το κύριο μέσο της καλλιτεχνικής παραγωγής και τον πυρήνα της εικαστικής έκφρασης αποκαλύπτουν τη βαθιά βιωματική σχέση της εικαστικού Πόλλυς Κολλιαλή με τη πολιτισμική ιστορία της περιοχής της Αράχωβας.

"braille": Πώς βιώνουν την τέχνη τα άτομα με οπτική αναπηρία;

Ο Δημήτρης Καπετάνος δημιουργεί μια εικαστική εγκατάσταση στο Κέντρο Τεχνών που κάνει αναφορά στο πώς άτομα με οπτική αναπηρία βλέπουν, θυμούνται ή φαντάζονται τα χρώματα.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (3-9/10)

Ταξίδι στις αναμνήσεις μας, έφηβοι που αφηγούνται τα όνειρά τους, ένα φανταστικό μουσείο με διάσημους δημιουργούς, η δύναμη των social media και όλα όσα θα δούμε στις γκαλερί και τα μουσεία της Αθήνας αυτή την εβδομάδα.

Μια "Τριλογία του Πάθους" φέρνει η Collect Society στην Αθήνα

Τρεις καλλιτέχνες διερευνούν τις διάφορες αναγνώσεις του πάθους μέσα από την τέχνη.

Μια γοητευτική "Σονάτα για Γάτες" στον πολυχώρο Αmalias 36

Μια νέα σειρά έργων αφιερωμένη στις γάτες παρουσιάζει η Σοφία Λαμνάτου στη νέα της έκθεση.

Η νέα έδρα του Onassis AiR εγκαινιάζεται με το 1ο Open Day του

Το διεθνές πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, αγκαλιάζοντας πλέον όλους τους δημιουργούς που εντάσσονται στο καλλιτεχνικό οικοσύστημα του Ιδρύματος Ωνάση.