Nιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (2/7-8/7)

Κλασικά αριστουργήματα της Disney σε open air προβολή και δραστηριότητες με έμπνευση από το Μουντιάλ έρχονται αυτήν την εβδομάδα στο Κέντρο Πολιτισμού-Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Nιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (2/7-8/7)

#1 Football skills για παιδιά

Οι τέσσερις γιγαντοοθόνες που έχουν τοποθετηθεί στους υπαίθριους χώρους του ΚΠΙΣΝ και προβάλλουν ζωντανά όλους τους αγώνες του Μουντιάλ δίνουν την κατάλληλη αφορμή ώστε να διοργανωθεί ένα πρωτότυπο ποδοσφαιρικό event στο οποίο παιδιά διαφόρων ηλικιών θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την... στρογγυλή θεά και να τεστάρουν τις δικές τους ικανότητες στο ποδόσφαιρο με τη βοήθεια εξειδικευμένων προπονητών.

i Τρίτη 3/7, Τετάρτη 4/7 | 6 μ.μ. –7 μ.μ. για παιδιά 5-7 ετών, 7 μ.μ.-8 μ.μ. για παιδιά 8-10 ετών, 8 μ.μ-9 μ.μ. για παιδιά 11-13 ετών | Υπαίθριος Χώρος Αθλοπαιδιών.

#2 Park your cinema kids: Οι Aριστόγατες [1970]

Nιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (2/7-8/7) - εικόνα 1

Το Park your Cinema Kids φέρνει στην υπαίθρια οθόνη του ΚΠΙΣΝ τις «Αριστόγατες», μια ταινία που έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους, και φυσικά από φιλόζωους! Βασισμένη σε μια πραγματική ιστορία της δεκαετίας του 1910, η ταινία θέλει τις αξιαγάπητες πρωταγωνίστριες Αριστόγατες να κληρονομούν μια μεγάλη περιουσία και να μπλέκουν σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες στους δρόμους του Παρισιού παρέα με άλλα... εφτάψυχα πλάσματα του δρόμου, σε ένα από τα κλασικά αριστουργήματα της Disney που συνδυάζει περιπέτεια, ρομαντισμό και αξέχαστες μουσικές (προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους).

i Σάββατο 7/7 | 9 μ.μ. | Ξέφωτο

#3 Λύκειον των Ελληνίδων: Xoροστάσι

Nιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (2/7-8/7) - εικόνα 2

Εκατοντάδες επαγγελματίες χορευτές έρχονται στο ΚΠΙΣΝ και παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα, σε μια μουσική-χορευτική εκδήλωση που φέρνει την παράδοση στο σήμερα και διοργανώνεται από το «Λύκειο των Ελληνίδων». Παράλληλα, στον Πύργο Βιβλίων, το κοινό έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει τη διαδικασία που απαιτούνταν για να φορέσει κανείς τις εντυπωσιακές και πολύπλοκες ενδυμασίες που ανήκουν στην πλούσια ενδυματολογική συλλογή του Λυκείου των Ελληνίδων (7 μ.μ. μέχρι τις 7.45 μ.μ.).

i Παρασκευή 6/7 | 7 μ.μ. | Κέντρο Επισκεπτών, Ξέφωτο, Πίδακες Νερού, Αγορά.

#4 Μini tennis

Nιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (2/7-8/7) - εικόνα 3

Το τένις, το διάσημο ολυμπιακό άθλημα που γυμνάζει τόσο το σώμα όσο και το νου, καθώς απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση, παρουσιάζεται στους μικρούς επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ μέσα από πρωτοποριακές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση (Η δράση απευθύνεται και σε άτομα με μειωμένη όραση ή τυφλότητα).

i Παρασκευή 6/7, Σάββατο 7/7 (Blind tennis) |6μ.μ-7.30 μ.μ. για παιδιά 4-7 ετών, 7.30μ.μ.-9μ.μ. για παιδιά 8-10 ετών | Υπαίθριος Χώρος Αθλοπαιδιών

#5 Φτιάξε το δικό σου φυτολόγιο

Nιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (2/7-8/7) - εικόνα 4

Οι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ ενεργοποιούν τις δημιουργικές και εξερευνητικές τους ικανότητες πλάι στη φύση, σχεδιάζοντας σε χαρτί τις σκιές που δημιουργεί η βλάστηση του Πάρκου (φυτά, δέντρα, φύλλα, βότανα), δημιουργώντας έτσι ένα αυτοσχέδιο, πρωτότυπο φυτολόγιο.

i Παρασκευή 6/7 | 6.30 μ.μ-8.30 μ.μ. | Πευκώνας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"The great departure": Η ρευστότητα της ύλης μέσα από τρεις νέους εικαστικούς

Τον σχολιασμό των έργων κάνει η επιμελήτρια της έκθεσης και η ιστορικός τέχνης, Θάλεια Στεφανίδου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/10/2022

"Ο κήπος" του Μανώλη Μπαμπούση είναι ένα καυστικό σχόλιο για την καταναλωτική κοινωνία

Ένα πολυμεσικό έργο στον εκθεσιακό χώρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

"Το σπίτι με τις πεταλούδες" του Παύλου Κοζαλίδη μας ταξιδεύει στην Κίνα των τελευταίων δεκαετιών

Ο φωτογράφος επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη με ένα προσωπικό αφήγημα για την ζωή και την καθημερινότητα σε διάφορες περιοχές της Κίνας.

Οι Humberto Poblete-Bustamante και Stefan Rinck στην Allouche Benias

Δύο σπουδαίοι εικαστικοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους στην έκθεση με τίτλο "Obelix & Obelix: At home I am a tourist".

Οι αφηρημένες εξπρεσιονιστικές συνθέσεις στη ζωγραφική της Άντας Αναστασοπούλου

Η έκθεση της εικαστικού στη Πινακοθήκη Λέφα πραγματοποιείται υπό την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ελίζας Γερολυμάτου.

"Στο φως": Η Εριέττα Βορδώνη αναζητά το αληθινό νόημα της ζωής

Η νέα σειρά ζωγραφικών έργων της καλλιτέχνιδας εγκαινιάζεται στην Evripides Art Gallery.

Μια εικαστική ματιά στο πλούσιο ιστορικό αρχείο του Ινστιτούτου Γκαίτε

Η εγκατάσταση της Ινώς Βαρβαρίτη και του Γιάννη Δελαγραμμάτικα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 χρόνων του ινστιτούτου.