To Athens Pride επιστρέφει και δηλώνει «Παρούσα»

Στρέφει το βλέμμα του στα βασικά, μιλά για την κάθε θυληκότητα του σήμερα και αγκαλιάζει μία εντυπωσιακή περφόρμανς από το φεστιβάλ Αθηνών.

To Athens Pride επιστρέφει και δηλώνει «Παρούσα»

Μετά από το περσινό «θέμα παιδείας», το Athens Pride γυρνάει στα βασικά μετα-φεμινιστικά ζητήματα. Πιστό στο ραντεβού του για ακόμη μία χρονιά, το φεστιβάλ υπερηφάνειας έρχεται το πρώτο Σάββατο του Ιουνίου (9/6) στην πλατεία Συντάγματος και δηλώνει «Παρούσα». Μιλά για κάθε θηλυκότητα του σήμερα, όχι όπως αυτή ορίζεται βιολογικά αλλά όπως βιώνεται, μαθαίνεται, αναπτύσσεται, κρίνεται, δοξάζεται και καταδικάζεται στην κοινωνία μας. Ανεξάρτητα από φύλα και στερεοτυπικές αγκυλώσεις, καλεί όποι@ ζητά και μπορεί να φωνάξει «Παρούσα», είτε είναι ομοφυλόφιλος, αμφίφυλος, trans, queer, άφυλος ή απλά θέλει έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις.

To Athens Pride επιστρέφει και δηλώνει «Παρούσα» - εικόνα 1

Τα δρώμενα της ημέρας ξεκινούν από τις 12 το μεσημέρι με dj sets, body painting και rainbow games ενώ η έναρξη της παρέλασης είναι στις 7 το απόγευμα. Στα πλαίσια, μάλιστα, του φετινού gay pride, το φεστιβάλ Αθηνών με το «Άνοιγμα στην Πόλη» συμμετέχει και στην παρέλαση υπερηφάνειας με μία εντυπωσιακή ακροβατική περφόρμανς από τη γαλλίδα δημιουργό Chloé Moglia και την ομάδα της Rhizome, μία ξεχωριστή παράσταση που θα παρουσιαστεί για δύο ημέρες, στις 7 Ιουνίου στην Πλατεία Συντάγματος και στις 8 στην Πειραιώς 260.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Στην έκθεση "Saxa Loquuntur", τα τοπία του Στάθη-Αλέξανδρου Ζούλια μαρτυρούν έναν κόσμο υπό κατάρρευση

Ο καλλιτέχνης εδώ και αρκετά χρόνια φωτογραφίζει πετρώματα τόσο στην Αττική όσο και σε νησιά και τα μεταφέρει στο ζωγραφικό καμβά μέσω της μεθόδου "γλυπτική εικόνα".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/02/2023

Η Πινακοθήκη Βογιατζόγλου γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας με μια μεγάλη έκθεση

Η επιμελητική ματιά του Γιώργου Βογιατζόγλου επικεντρώθηκε σε δέκα Έλληνες και Ελληνίδες εικαστικούς που διατρέχουν με το έργο τους τον 20ο αιώνα έως και τις μέρες μας.

"Κτίσματα": Η αναπαράσταση του ψυχικού τραύματος στη ζωγραφική του Γιώργου Λουλούδη

Ο καλλιτέχνης φαίνεται να χρησιμοποιεί το κτίριο περισσότερο συμβολικά, επιδιώκοντας μέσω αυτού να εκφράσει ψυχικές διαθέσεις.

"Εσωστρέφεια σε μικρό format": Ο Πέτρος Ζουμπουλάκης δημιουργεί με θέμα το αλκοόλ

Ο καλλιτέχνης καταγράφει μοναχικές φιγούρες σε μπαρ που στοχάζονται σαν τον Van Gogh στο περιώνυμο καφενείο του, σχετικά με την αυτοκτονία ή την τρέλα.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (6-12/2)

Η νέα προκλητική έκθεση του Στηβ Γιανάκου, αφιέρωμα στον Γιάννη Γαΐτη, έργα Τεχνητής Νοημοσύνης και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.

"Body Panels Mirrors Lights": Οι πολυδιάστατες εικαστικές συνδέσεις της Ραλλούς Παναγιώτου

Τα αντικείμενα στην έκθεση εμφανίζονται την ίδια στιγμή κοντινά στην αφή και σαν μακρινές σιλουέτες, δημιουργώντας ξαφνικές εναλλαγές σε μετρικές αξίες, συγκεκριμένα μεγέθη και εσωτερική κλίμακα.

Οι προκλητικές ποπ αρτ αφηγήσεις του Στηβ Γιανάκου στη Citronne

Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει μια νέα ενότητα έργων, σε συνδυασμό με έξι παλαιότερα.