Επιστήμη εκτός συνόρων και εντός Τεχνόπολης

Περισσότερα από 200 διαφορετικά δρώμενα έρχονται στο φετινό Athens Science Festival, για κάθε ηλικία και γούστο.

Επιστήμη εκτός συνόρων και εντός Τεχνόπολης

Μετά από το περσινό πρόγραμμα «Διαμορφώνοντας το μέλλον μας», το Athens Science Festival επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά και βάζει σε προτεραιότητα την εξωστρέφεια και την καινοτομία. Με τελετή έναρξης την ερχόμενη Τρίτη (24/4, παρουσία του δημάρχου), στις 6.15 μ.μ. εγκαινιάζεται ένα πενταήμερο εντυπωσιακά πλούσιο πρόγραμμα (25-29/4) στους χώρους της Τεχνόπολης, με γενικό υπότιτλο «Επιστήμη χωρίς σύνορα», φιλοξενώντας από διαδραστικές εκθέσεις, ομιλίες, πειραματικές επιδείξεις, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους μέχρι διαγωνισμούς και δρώμενα.

Με θεματική κατεύθυνση πέρα από ιδεολογικά, γεωγραφικά και στερεοτυπικά όρια, το πρόγραμμα συγκεντρώνει περισσότερα από 200 διαφορετικά δρώμενα, για κάθε ηλικία και γούστο, με τη συμμετοχή σημαντικών επιστημόνων από Ελλάδα και εξωτερικό. Τι είναι η σκοτεινή ύλη και πώς ένας επιταχυντής μπορεί να λύσει συμπαντικά μυστήρια; Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το φως στην ιατρική και τη βιολογία; Πώς μπορούν οι σύγχρονες και αναδυόμενες τεχνολογίες να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής; Αστέρια της πειραματικής φυσικής, όπως ο James Beacham, βραβευμένοι επιστήμονες, όπως ο Βασίλης Ντζιαχρήστος, κορυφαίοι επιστήμονες της πληροφορικής, όπως ο Ιωσήφ Σηφάκης, έρχονται μαζί με άλλους διεθνώς αναγνωρισμένους ομιλητές να εξηγήσουν απλά και κατανοητά τα «θαύματα» της επιστήμης.

Επιστήμη εκτός συνόρων και εντός Τεχνόπολης - εικόνα 1

Με την Αθήνα, επίσης, να έχει ανακηρυχτεί σε Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου από αυτόν τον Απρίλιο και για ένα έτος, μια σειρά δράσεων που αναδεικνύουν τη σχέση του βιβλίου με την επιστήμη, και των γραπτών αφηγήσεων με τα μεγάλα επιτεύγματα της επιστήμης, έρχεται στο φετινό φεστιβάλ. Συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με συγγραφείς και μαθηματικούς, performance με τα 118, γνωστά στην επιστήμη, χημικά στοιχεία, ομιλίες από υπεύθυνους εκπαιδευτικών προγραμμάτων αποδεικνύουν πως τα βιβλία μπορούν να εμπνεύσουν δράσεις γεμάτες απόλαυση και γνώση.

i Βασ. Αλεξάνδρου 2 & Μιχαλακοπούλου, 2107245432, 25-29/4, Τελετή έναρξης: ελεύθερη είσοδο, ημερήσιο εισιτήριο: € 3, πενταήμερο εισιτήριο: € 12. Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι κοινωνικές και καλλιτεχνικές διαστάσεις της γλώσσας στο καταληκτικό επεισόδιο του "Waste/d Pavilion"

Μια ομάδα καλλιτεχνών κλείνει το τρίτο μέρος του πρότζεκτ από το State of Concept Athens, εξερευνώντας ζητήματα σχετικά με τη γλώσσα και το σώμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/10/2022

"Στης Κλωθώς τα χνάρια", στο Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών, θα δεις την υφαντική με άλλη ματιά

Έργα όπου το νήμα, το ύφασμα και οι τεχνικές ύφανσης αποτελούν το κύριο μέσο της καλλιτεχνικής παραγωγής και τον πυρήνα της εικαστικής έκφρασης αποκαλύπτουν τη βαθιά βιωματική σχέση της εικαστικού Πόλλυς Κολλιαλή με τη πολιτισμική ιστορία της περιοχής της Αράχωβας.

"braille": Πώς βιώνουν την τέχνη τα άτομα με οπτική αναπηρία;

Ο Δημήτρης Καπετάνος δημιουργεί μια εικαστική εγκατάσταση στο Κέντρο Τεχνών που κάνει αναφορά στο πώς άτομα με οπτική αναπηρία βλέπουν, θυμούνται ή φαντάζονται τα χρώματα.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (3-9/10)

Ταξίδι στις αναμνήσεις μας, έφηβοι που αφηγούνται τα όνειρά τους, ένα φανταστικό μουσείο με διάσημους δημιουργούς, η δύναμη των social media και όλα όσα θα δούμε στις γκαλερί και τα μουσεία της Αθήνας αυτή την εβδομάδα.

Μια "Τριλογία του Πάθους" φέρνει η Collect Society στην Αθήνα

Τρεις καλλιτέχνες διερευνούν τις διάφορες αναγνώσεις του πάθους μέσα από την τέχνη.

Μια γοητευτική "Σονάτα για Γάτες" στον πολυχώρο Αmalias 36

Μια νέα σειρά έργων αφιερωμένη στις γάτες παρουσιάζει η Σοφία Λαμνάτου στη νέα της έκθεση.

Η νέα έδρα του Onassis AiR εγκαινιάζεται με το 1ο Open Day του

Το διεθνές πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, αγκαλιάζοντας πλέον όλους τους δημιουργούς που εντάσσονται στο καλλιτεχνικό οικοσύστημα του Ιδρύματος Ωνάση.