Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (5-11/3)

Συναυλίες και εργαστήρια για όλους έρχονται στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», μαζί με έναν αγώνα δρόμου μόνο για...τολμηρούς.

Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (5-11/3)

Συναυλίες και εργαστήρια για όλους έρχονται στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», μαζί με έναν αγώνα δρόμου μόνο για...τολμηρούς.

#1 Urban Trail Run

Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (5-11/3) - εικόνα 1

Ανηφόρες, κατηφόρες, σκάλες, ράµπες, χώµα και νερά περιλαμβάνονται στον πιο απαιτητικό αγώνα δρόμου του Πάρκου και οι πιο τολμηροί καλούνται να διανύσουν τα 2,5 χιλιόμετρα μόνοι τους ή σε ζευγάρι όσο πιο γρήγορα μπορούν! Η γραμματεία στο χώρο το Στίβου ανοίγει στις 8π.μ. και θα παραμείνει ανοιχτή για όλη τη διάρκεια της δράσης για νέες εγγραφές.

i Κυριακή 11/3 | 9π.μ.-11.30π.μ. | για ηλικίες άνω των 15 ετών | Στίβος (εκκίνηση-τερματισμός)

#2 Μουσικοκινητικό εργαστήρι

Μέσα από το χορό και το τραγούδι τα παιδιά ηλικίας 1-3 ετών γνωρίζουν βασικές μουσικές έννοιες, όπως τον ρυθμό, την ένταση και το τέμπο παρέα με τους γονείς τους.

i Πέμπτη 8/3 | 5.30μ.μ.-6.15μ.μ., 6.45μ.μ.-7.30μ.μ. | για γονείς και παιδιά 1-3 ετών | Παιδικό Εργαστήρι

#3 El Sistema Greece

Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (5-11/3) - εικόνα 2

Η ορχήστρα νέων ηλικίας 8-28 ετών του El Sistema Greece κάνει την πρώτη της δημόσια εμφάνιση, σε μια συναυλία-ανοιχτό μάθημα για όλα τα παιδιά με ή χωρίς γνώσεις μουσικής, με ρεπερτόριο από την κλασική, την παγκόσμια και την ελληνική μουσική. Το μάθημα πραγματοποιείται από τον Ron Davis Alvarez, καλλιτεχνικό διευθυντή της El Sistema Σουηδίας και της ορχήστρας «Il Pomo d'oro», και θα επικεντρωθεί στην ορχήστρα, δίνοντας σε όλους τη δυνατότητα να μάθουν περισσότερα για την ανάμειξη των κομματιών, τη μελωδία, τις δομές, την κατασκευή των αντιθέσεων και τη δυναμική μιας ορχήστρας.

i Σάββατο 10/3 | 12μ. | για όλα τα παιδιά με ή χωρίς γνώσεις μουσικής | Φάρος

#4 Pharos Wind Ensemble

Πέντε κορυφαίοι μουσικοί της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής απαρτίζουν ένα κουιντέτο ξύλινων πνευστών το οποίο προωθεί την κλασική μουσική σε κοινό που έχει δύσκολη πρόσβαση σε μεγάλους συναυλιακούς χώρους, παίζοντας σε ναούς, σχολεία, φιλανθρωπικά ιδρύματα και σωφρονιστικά καταστήματα σε Αθήνα και επαρχεία. Οι Θοδωρής Μαυρομμάτης (φλάουτο), Δημήτρης Σαφαρίδης (όμποε), Γιάννης Καραγιάννιδης (κλαρινέτο), Δημήτρης Ντακοβάνο (φαγκότο) και Χρήστος Καλούδης (κόρνο), έρχονται στο Φάρο του ΚΠΙΣΝ για μία συναυλία κλασικής και οπερατικής μουσικής.

i Κυριακή 11/3 | 12μ. | Φάρος

#5 Εργαστήριο για όσους ξεχνούν λίγο ή πολύ

Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (5-11/3) - εικόνα 3

Ομαδικές δραστηριότητες και παιχνίδια που συνδυάζουν τη νοητική και τη σωματική άσκηση ενισχύουν τη μνήμη και άλλες νοητικές λειτουργίες ατόμων άνω των 50 ετών σε ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην πρόληψη της άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ.

i Τρίτη 6/3 | 6 μ.μ.-8 μ.μ. | για ενήλικες άνω των 50 ετών | Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι κοινωνικές και καλλιτεχνικές διαστάσεις της γλώσσας στο καταληκτικό επεισόδιο του "Waste/d Pavilion"

Μια ομάδα καλλιτεχνών κλείνει το τρίτο μέρος του πρότζεκτ από το State of Concept Athens, εξερευνώντας ζητήματα σχετικά με τη γλώσσα και το σώμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/10/2022

"Στης Κλωθώς τα χνάρια", στο Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών, θα δεις την υφαντική με άλλη ματιά

Έργα όπου το νήμα, το ύφασμα και οι τεχνικές ύφανσης αποτελούν το κύριο μέσο της καλλιτεχνικής παραγωγής και τον πυρήνα της εικαστικής έκφρασης αποκαλύπτουν τη βαθιά βιωματική σχέση της εικαστικού Πόλλυς Κολλιαλή με τη πολιτισμική ιστορία της περιοχής της Αράχωβας.

"braille": Πώς βιώνουν την τέχνη τα άτομα με οπτική αναπηρία;

Ο Δημήτρης Καπετάνος δημιουργεί μια εικαστική εγκατάσταση στο Κέντρο Τεχνών που κάνει αναφορά στο πώς άτομα με οπτική αναπηρία βλέπουν, θυμούνται ή φαντάζονται τα χρώματα.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (3-9/10)

Ταξίδι στις αναμνήσεις μας, έφηβοι που αφηγούνται τα όνειρά τους, ένα φανταστικό μουσείο με διάσημους δημιουργούς, η δύναμη των social media και όλα όσα θα δούμε στις γκαλερί και τα μουσεία της Αθήνας αυτή την εβδομάδα.

Μια "Τριλογία του Πάθους" φέρνει η Collect Society στην Αθήνα

Τρεις καλλιτέχνες διερευνούν τις διάφορες αναγνώσεις του πάθους μέσα από την τέχνη.

Μια γοητευτική "Σονάτα για Γάτες" στον πολυχώρο Αmalias 36

Μια νέα σειρά έργων αφιερωμένη στις γάτες παρουσιάζει η Σοφία Λαμνάτου στη νέα της έκθεση.

Η νέα έδρα του Onassis AiR εγκαινιάζεται με το 1ο Open Day του

Το διεθνές πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, αγκαλιάζοντας πλέον όλους τους δημιουργούς που εντάσσονται στο καλλιτεχνικό οικοσύστημα του Ιδρύματος Ωνάση.