Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (5-11/3)

Συναυλίες και εργαστήρια για όλους έρχονται στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», μαζί με έναν αγώνα δρόμου μόνο για...τολμηρούς.

Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (5-11/3)

Συναυλίες και εργαστήρια για όλους έρχονται στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», μαζί με έναν αγώνα δρόμου μόνο για...τολμηρούς.

#1 Urban Trail Run

Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (5-11/3) - εικόνα 1

Ανηφόρες, κατηφόρες, σκάλες, ράµπες, χώµα και νερά περιλαμβάνονται στον πιο απαιτητικό αγώνα δρόμου του Πάρκου και οι πιο τολμηροί καλούνται να διανύσουν τα 2,5 χιλιόμετρα μόνοι τους ή σε ζευγάρι όσο πιο γρήγορα μπορούν! Η γραμματεία στο χώρο το Στίβου ανοίγει στις 8π.μ. και θα παραμείνει ανοιχτή για όλη τη διάρκεια της δράσης για νέες εγγραφές.

i Κυριακή 11/3 | 9π.μ.-11.30π.μ. | για ηλικίες άνω των 15 ετών | Στίβος (εκκίνηση-τερματισμός)

#2 Μουσικοκινητικό εργαστήρι

Μέσα από το χορό και το τραγούδι τα παιδιά ηλικίας 1-3 ετών γνωρίζουν βασικές μουσικές έννοιες, όπως τον ρυθμό, την ένταση και το τέμπο παρέα με τους γονείς τους.

i Πέμπτη 8/3 | 5.30μ.μ.-6.15μ.μ., 6.45μ.μ.-7.30μ.μ. | για γονείς και παιδιά 1-3 ετών | Παιδικό Εργαστήρι

#3 El Sistema Greece

Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (5-11/3) - εικόνα 2

Η ορχήστρα νέων ηλικίας 8-28 ετών του El Sistema Greece κάνει την πρώτη της δημόσια εμφάνιση, σε μια συναυλία-ανοιχτό μάθημα για όλα τα παιδιά με ή χωρίς γνώσεις μουσικής, με ρεπερτόριο από την κλασική, την παγκόσμια και την ελληνική μουσική. Το μάθημα πραγματοποιείται από τον Ron Davis Alvarez, καλλιτεχνικό διευθυντή της El Sistema Σουηδίας και της ορχήστρας «Il Pomo d'oro», και θα επικεντρωθεί στην ορχήστρα, δίνοντας σε όλους τη δυνατότητα να μάθουν περισσότερα για την ανάμειξη των κομματιών, τη μελωδία, τις δομές, την κατασκευή των αντιθέσεων και τη δυναμική μιας ορχήστρας.

i Σάββατο 10/3 | 12μ. | για όλα τα παιδιά με ή χωρίς γνώσεις μουσικής | Φάρος

#4 Pharos Wind Ensemble

Πέντε κορυφαίοι μουσικοί της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής απαρτίζουν ένα κουιντέτο ξύλινων πνευστών το οποίο προωθεί την κλασική μουσική σε κοινό που έχει δύσκολη πρόσβαση σε μεγάλους συναυλιακούς χώρους, παίζοντας σε ναούς, σχολεία, φιλανθρωπικά ιδρύματα και σωφρονιστικά καταστήματα σε Αθήνα και επαρχεία. Οι Θοδωρής Μαυρομμάτης (φλάουτο), Δημήτρης Σαφαρίδης (όμποε), Γιάννης Καραγιάννιδης (κλαρινέτο), Δημήτρης Ντακοβάνο (φαγκότο) και Χρήστος Καλούδης (κόρνο), έρχονται στο Φάρο του ΚΠΙΣΝ για μία συναυλία κλασικής και οπερατικής μουσικής.

i Κυριακή 11/3 | 12μ. | Φάρος

#5 Εργαστήριο για όσους ξεχνούν λίγο ή πολύ

Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (5-11/3) - εικόνα 3

Ομαδικές δραστηριότητες και παιχνίδια που συνδυάζουν τη νοητική και τη σωματική άσκηση ενισχύουν τη μνήμη και άλλες νοητικές λειτουργίες ατόμων άνω των 50 ετών σε ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην πρόληψη της άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ.

i Τρίτη 6/3 | 6 μ.μ.-8 μ.μ. | για ενήλικες άνω των 50 ετών | Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.