Τρία ραντεβού κάτω από τα αστέρια

Νυχτερινές παρατηρήσεις, εκπαιδευτικές ομιλίες και πρωτότυπα εργαστήρια περιμένουν μικρούς και μεγάλους στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Τρία ραντεβού κάτω από τα αστέρια

Νυχτερινές παρατηρήσεις, εκπαιδευτικές ομιλίες και πρωτότυπα εργαστήρια περιμένουν μικρούς και μεγάλους στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Τρία ραντεβού κάτω από τα αστέρια - εικόνα 1

«Νυχτερινή παρατήρηση του βραδινού ουρανού»

Ο ρομαντισμός αγγίζει κόκκινα στο Αστεροσκοπείο την Τετάρτη 14/2, καθώς το βράδυ του Αγίου Βαλεντίνου η παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού έρχεται σε προσφορά ειδικά για ερωτευμένους. Ζευγάρια έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στο μουσείο και να συμμετέχουν στις αστρο-παρατηρήσεις από το τηλεσκόπιο Δωρίδη με ένα κοινό εισιτήριο στα € 5.

Τετάρτη 14/2, 7 μ.μ.-9 μ.μ.

«Από το φωτεινό παρελθόν στο σκοτεινό μέλλον του Σύμπαντος»

Μια ομιλία του καθηγητή Αστροφυσικής Βασίλη Χαρμανδάρη γυρνάει το χρόνο πίσω στο θόλο του τηλεσκοπίου Δωρίδη, και ξεναγεί τους επισκέπτες στην ιστορία της δημιουργίας του σύμπαντος. Μετά την παρουσίαση ακολουθεί συζήτηση και παρατήρηση του αττικού ουρανού. Κόστος € 5. Απαραίτητη η προαγορά εισιτηρίου έως 16/02 από το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου (Δευτέρα έως Παρασκευή 10 π.μ. – 3 μ.μ.).

Σάββατο 17/02, 6 μ.μ.

«Μικροί Επιστήμονες εν δράσει»

Σε ένα δίωρο εργαστήρι στους κήπους και τα κτίρια του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου, τα παιδιά ηλικίας 7-11 ετών μεταμορφώνονται σε μικρούς επιστήμονες μέσα από πειράματα, κατασκευές και βιωματικές δραστηριότητες που τους μαθαίνουν με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο τα μυστικά του διαστήματος. Κόστος € 5. (Πληροφορίες - κρατήσεις θέσεων στο 2103490055 ή 2103490112)

Σάββατο 17/02 και κάθε Σάββατο, 10.30 π.μ.

i Αστεροσκοπείο Αθηνών, Λόφος Νυμφών,Θησείο, 2103490000

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ο φιλέλληνας Robert McCabe φωτογραφίζει την "Ελλάδα μετά τον πόλεμο"

Το αφιέρωμα "Η Ελλάδα μετά τον πόλεμο. Τα χρόνια της ελπίδας" θα βρίσκεται στο μουσείο έως τον Οκτώβριο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/07/2025

"The End": Ένα νέο graphic novel και έπος επιστημονικής φαντασίας

Το βιβλίο του εικαστικού και DJ Δημήτρη Ρόκου κυκλοφόρησε πρόσφατα και θα παρουσιαστεί στο βιβλιοπωλείο Μπερλίν.

"Recovering a Talisman": Τα αόρατα νήματα που κρύβει το textile art

Η έκθεση του Paul Beumer στην CAN συνεχίζεται και τον Αύγουστο.

Ένα υβριδικό espresso bar μόλις άνοιξε στην Κυψέλη

Τρεις καλλιτέχνες παρουσιάζουν ένα καφέ-καλλιτεχνική εγκατάσταση.

Στο Κέντρο Τεχνών Πλάκα, η γνώση γίνεται παιχνίδι

Πέντε δεκαετίες μετά, ο καλλιτεχνικός θεσμός συνεχίζει να προσφέρει τη μέγιστη σπουδαστική εμπειρία.

Cycladic Nexus: H έκθεση της Ίου που σε ταξιδεύει στον ελληνικό χωροχρόνο

Η σύγχρονη τέχνη έρχεται σε επαφή με την αρχαία πολιτιστική κληρονομιά στο όμορφο κυκλαδίτικο νησί.

Κλειστή η Ακρόπολη για λίγες ώρες λόγω καύσωνα

Δείτε εντός την ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών.