Τρία ραντεβού κάτω από τα αστέρια

Νυχτερινές παρατηρήσεις, εκπαιδευτικές ομιλίες και πρωτότυπα εργαστήρια περιμένουν μικρούς και μεγάλους στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Τρία ραντεβού κάτω από τα αστέρια

Νυχτερινές παρατηρήσεις, εκπαιδευτικές ομιλίες και πρωτότυπα εργαστήρια περιμένουν μικρούς και μεγάλους στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Τρία ραντεβού κάτω από τα αστέρια - εικόνα 1

«Νυχτερινή παρατήρηση του βραδινού ουρανού»

Ο ρομαντισμός αγγίζει κόκκινα στο Αστεροσκοπείο την Τετάρτη 14/2, καθώς το βράδυ του Αγίου Βαλεντίνου η παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού έρχεται σε προσφορά ειδικά για ερωτευμένους. Ζευγάρια έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στο μουσείο και να συμμετέχουν στις αστρο-παρατηρήσεις από το τηλεσκόπιο Δωρίδη με ένα κοινό εισιτήριο στα € 5.

Τετάρτη 14/2, 7 μ.μ.-9 μ.μ.

«Από το φωτεινό παρελθόν στο σκοτεινό μέλλον του Σύμπαντος»

Μια ομιλία του καθηγητή Αστροφυσικής Βασίλη Χαρμανδάρη γυρνάει το χρόνο πίσω στο θόλο του τηλεσκοπίου Δωρίδη, και ξεναγεί τους επισκέπτες στην ιστορία της δημιουργίας του σύμπαντος. Μετά την παρουσίαση ακολουθεί συζήτηση και παρατήρηση του αττικού ουρανού. Κόστος € 5. Απαραίτητη η προαγορά εισιτηρίου έως 16/02 από το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου (Δευτέρα έως Παρασκευή 10 π.μ. – 3 μ.μ.).

Σάββατο 17/02, 6 μ.μ.

«Μικροί Επιστήμονες εν δράσει»

Σε ένα δίωρο εργαστήρι στους κήπους και τα κτίρια του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου, τα παιδιά ηλικίας 7-11 ετών μεταμορφώνονται σε μικρούς επιστήμονες μέσα από πειράματα, κατασκευές και βιωματικές δραστηριότητες που τους μαθαίνουν με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο τα μυστικά του διαστήματος. Κόστος € 5. (Πληροφορίες - κρατήσεις θέσεων στο 2103490055 ή 2103490112)

Σάββατο 17/02 και κάθε Σάββατο, 10.30 π.μ.

i Αστεροσκοπείο Αθηνών, Λόφος Νυμφών,Θησείο, 2103490000

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"People on trees": Ο Φίλιππος Τσιτσόπουλος εμπλέκει το σαιξπηρικό δράμα με την οικολογική καταστροφή

Ένας διάλογος επί σκηνής, προβολές και περφόρμανς στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/10/2022

Ο "Εγγύς χώρος" και η συσχέτισή του με το ανθρώπινο σώμα

Η Στρατηγούλα Γιαννικοπούλου δημιουργεί μια νέα σειρά ζωγραφικών έργων, τα οποία θα παρουσιάσει στη γκαλερί Genesis.

Η διαχρονική μας σχέση με τη θάλασσα στην έκθεση "The Sea Around Us"

Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο χώρος τέχνης Tavros παρουσιάζει ένα παράλληλο πρόγραμμα προβολών, εργαστηρίων και συζητήσεων.

10 χρόνια Platforms Project: Δείτε το παράλληλο πρόγραμμα

Ομιλίες, περφόρμανς, εργαστήρια, δράσεις για παιδιά, ημερίδες και άλλα πολλά μας περιμένουν στη φετινή διεξαγωγή της αθηναϊκής φουάρ.

Φοιτητές του ΑΠΘ παρουσιάζουν μια σειρά video art στη ψηφιακή πλατφόρμα VisualcontainerTV

Η ενότητα αποτελείται από 11 έργα βίντεο που δημιουργήθηκαν από φοιτητές του εργαστηρίου με διάφορες τεχνικές, στο πλαίσιο μαθημάτων υπό την επίβλεψη της διδακτικής ομάδας του Εργαστηρίου Νέων Μέσων.

Οι "Θησαυροί Ζωγραφικής στην Καλαμάτα από το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου" στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας θα φιλοξενήσει μια από τις σημαντικότερες συλλογές της χώρας αποτελούμενη από πολύτιμα έργα ζωγραφικής κορυφαίων Ελλήνων δημιουργών.

Ο Βασίλης Θεοχαράκης μεταφέρει στον καμβά τα μαγευτικά τοπία του Αιγαίου και του Ιονίου

Η νέα σειρά έργων από τον ιδρυτή του Ιδρύματος Θεοχαράκη παρουσιάζεται σε μια συνολική έκθεση με την επιμέλεια του Τάκη Μαυρωτά.