Οδηγός Τεχνών

Πράσινο φως για τη Μπιενάλε από την Περιφέρεια Αττικής

Μια σημαντική στήριξη για τον εικαστικό θεσμό της πόλης.

Πράσινο φως για τη Μπιενάλε από την Περιφέρεια Αττικής

Μια σημαντική στήριξη για τον εικαστικό θεσμό της πόλης.

Πράσινο φως για τη Μπιενάλε από την Περιφέρεια Αττικής - εικόνα 1

Η Μπιενάλε της Αθήνας, αν και ο πιο σημαντικός εικαστικός θεσμός της πόλης, ξεκινάει σχεδόν εκ του μηδενός κάθε νέα διοργάνωση, χωρίς να έχει μόνιμη στήριξη.

Είναι λοιπόν σημαντικό το γεγονός ότι η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου υπέγραψε την ένταξη της πράξης «Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Αθήνας 2017-2020» με σκοπό να μετατρέψει την Αθήνα και την Αττική σε πόλο σύγχρονου πολιτισμού.

Η 6η Μπιενάλε θα εγκαινιαστεί τον Οκτώβριο του 2018 και η 7η Μπιενάλε τον Απρίλιο του 2020 και θα έχουν μέγιστη διάρκεια 2 μήνες με 100 καλλιτέχνες να παίρνουν μέρος και τον προϋπολογισμό να ανέρχεται στα € 963.400.

Θα περιλαμβάνουν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, νέων μέσων κλπ., αλλά και ένα πρόγραμμα με 40 δράσεις που θα περιλαμβάνει ομιλίες, συνέδρια, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικά και χορευτικά δρώμενα και άλλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Εσείς ψηφίσατε τις αγαπημένες σας παραστάσεις για τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού;

Επιβραβεύστε και φέτος τις καλύτερες θεατρικές εμπειρίες της σεζόν παίρνοντας μέρος στη Θεατρομανία.

Η φεστιβαλική παράσταση του Ανέστη Αζά έρχεται στο Αμφι-Θέατρο

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων έρχεται στο Αμφι-Θέατρο, η "Δημοκρατία του Μπακλαβά" του Ανέστη Αζά, μια παράσταση που ανέβηκε το περασμένο καλοκαίρι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Όλα όσα θα δούμε στο Netflix τον Ιανουάριο

Αυτές είναι οι ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ που περιλαμβάνει η λίστα με τις προβολές για τον πρώτο μήνα της νέας χρονιάς.

Η Επανάσταση του ’21 βάζει χρώμα στους τοίχους της Αθήνας: Δείτε τις νέες τοιχογραφίες που έγιναν

Ο Λόρδος Βύρωνας του Cacao Rocks στη γειτονιά του Ψυρρή, ο "Νεαρός τυμπανιστής του Μεσολογγίου" που αγναντεύει την Ακρόπολη, το "Πάνθεον" των Αγωνιστών στην Κυψέλη και άλλα πολύχρωμα, εντυπωσιακά έργα από γνωστούς street artists που αναβαθμίζουν την πόλη μας με το πρόγραμμα αναθέσεων του Δήμου Αθηναίων.

Δείτε το "Όλα Κουλά" του Χριστόφορου Ζαραλίκου on demand

Το stand up show του Χριστόφορου Ζαραλίκου "Όλα Κουλά" που αγαπήθηκε από το κοινό είναι διαθέσιμο στην οθόνη σας.

Αυτές είναι οι πέντε πρεμιέρες που περιμένουμε μέχρι την Άνοιξη στο Εθνικό Θέατρο

Δυναμικά ξεκινά το Εθνικό Θέατρο τη Νέα Χρονιά με πέντε νέες παραστάσεις. Για να είσαστε προετοιμασμένοι σας δίνουμε τη λίστα με τα έργα, τους σκηνοθέτες, τους πρωταγωνιστές και τις προγραμματισμένες πρεμιέρες τους.