Κάνε βουτιά στο ναυάγιο των Αντικυθήρων

Μία δωρεάν ξενάγηση σας περιμένει στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη με τα νέα ευρήματα από την ενάλια αρχαιολογική ανασκαφή.

Κάνε βουτιά στο ναυάγιο των Αντικυθήρων

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και η εκπαιδευτική πρωτοβουλία Ιsalos.net σας περιμένουν για μία δωρεάν ξενάγηση την Παρασκευή 26 του μήνα, στην έκθεση «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων- Η περιπέτεια συνεχίζεται».

Δίνοντας ραντεβού στις 4 το απόγευμα,
μία μονόωρη περιήγηση περιμένει τους ενδιαφερόμενους που καλούνται να δηλώσουν ηλεκτρονικά το ενδιαφέρον τους εδώ, μιας και οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Κάνε βουτιά στο ναυάγιο των Αντικυθήρων - εικόνα 1

Εκατόν δεκατέσσερα χρόνια μετά από τον εντοπισμό του ναυαγίου που έφερε στο φως τον περίφημο Mηχανισμό των Αντικυθήρων, οι έρευνες συνεχίζονται με όλο και περισσότερα στοιχεία να έρχονται στο φως από τις τρέχουσες ανασκαφές. Ανάμεσα στα τωρινά εκθέματα του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη βρίσκουμε (πέρα από συντηρημένα ευρήματα του ’14 και του ’16) τα νέα αποκτήματα: χάλκινος δίσκος που «κρύβει» ένα ταύρο, κομμάτια από χάλκινα αγάλματα, μαρμάρινη πλάκα από ερυθρωπό μάρμαρο, τμήματα από χάλκινη διακόσμηση περίτεχνων ξύλινων επίπλων κ.α.

Ξεχωριστή αξία δίνει στην έκθεση το ανασκαφικό ημερολόγιο του Λάζαρου Κολώνα, του αρχαιολόγου που επέβλεψε την έρευνα του 1976 από τον Γάλλο ωκεανολόγο Ζακ-Υβ Κουστώ και Έλληνες αρχαιολόγους, με λεπτομερέστατες περιγραφές των εργασιών και σχέδια της ανασκαφής και των ευρημάτων της. Μαζί εκτίθενται αντικείμενα που ανελκύσθηκαν φέτος και συνδέονται με την ανασκαφή του 1976. Την έκθεση μάλιστα πλαισιώνουν εποπτικό υλικό και βίντεο από την υποβρύχια έρευνα.

i Πραξιτέλους 161, Πειραιάς, 2104297540, Έως 18/3, Δευτ.-Παρ.: 10 π.μ.-4 μ.μ., Σάβ.-Κυρ.: 10.30 π.μ.-2.30 μ.μ., Είσοδος ελεύθερη (Δωρεάν ξενάγηση: 26/1, 4 μ.μ.).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Black Paintings": Οι απόκοσμες εικόνες της Kazuna Taguchi

Η διεθνής καλλιτέχνιδα ταξιδεύει από τη Βιέννη για να μας παρουσιάσει μια σύγχρονη έκθεση που συνδυάζει τη ζωγραφική με τη φωτογραφία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/09/2023

Καλλιτέχνες από Αθήνα και Δρέσδη παρουσιάζουν μια πολυμορφική έκθεση στο Okay initiative space

Με στόχο την προώθηση μιας διακρατικής, καλλιτεχνικής συνεργασίας, καλλιτέχνες από Αθήνα και Δρέσδη συνεργάζονται και συγκρούονται στην πολυμορφία των διαφορών στην έκθεση "TRESholds".

"100memories": Περίπατος και μια εφήμερη παράσταση αφήγησης στη Νίκαια Αττικής

Το κοινό θα περιηγηθεί στον προσφυγικό συνοικισμό της Νίκαιας και τα βήματά του θα διασταυρωθούν με αυτά των ανθρώπων που πέρασαν από τους ίδιους δρόμους -από τις ίδιες γειτονιές- στη διάρκεια του τελευταίου αιώνα.

Οι Αθηναϊκές Διαδρομές επιστρέφουν με αφετηρία το Athens Book Space

Ξεχωριστοί περίπατοι, συζητήσεις με τον συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη στο πρόγραμμα των Αθηναϊκών Διαδρομών.

"Ε_ΦΥΓΑ":Η τριλογία που μιλά για την προσφυγιά γίνεται πολυμεσική εγκατάσταση

Τρεις διαφορετικές ιστορικές και γεωγραφικές διαδρομές, η καθεμία με τη δική της ξεχωριστή παρακαταθήκη, ζωντανεύει μέσα από αφηγήσεις σε πρώτο πρόσωπο.

Τζένη Μαρκέτου, τι ανακάλυψες στην έρευνά σου για τα δικαιώματα νερού στην Ελευσίνα;

Η καταληκτική εκδήλωση του "Futuring Waters" σε διοργάνωση της 2023 Ελευσίς παρουσιάζεται την 1η Οκτωβρίου και η εμπνεύστριά του μιλά στο "α" για όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το νερό της Ελευσίνας.

"Elsewhere": Έκθεση φωτογραφίας του Ηλία Κωνσταντακόπουλου

Η φωτογραφία του καλλιτέχνη βασίζεται σε πρωτογενές υλικό "του ορατού", που, επεξεργασμένο ψηφιακά, οδηγεί την εικόνα σε φανταστικά πεδία, αποδίδοντας με προσωπικό τρόπο την απεικόνιση μιας αόρατης πραγματικότητας.