Μάθε καλλιγραφία (δωρεάν) σε ένα υπέροχο νεοκλασικό στον Ταύρο

Ένα πρωτότυπο εργαστήρι καλλιγραφίας μάς ανοίγει τους καλλιτεχνικούς ορίζοντες.

Μάθε καλλιγραφία (δωρεάν) σε ένα υπέροχο νεοκλασικό στον Ταύρο

Ένα δωρεάν εργαστήρι καλλιγραφίας μας ανοίγει τους καλλιτεχνικούς μας ορίζοντες.

Μάθε καλλιγραφία (δωρεάν) σε ένα υπέροχο νεοκλασικό στον Ταύρο - εικόνα 1

Στην εποχή του digital η επαφή με το χειρόγραφο και μάλιστα στην πιο καλλιτεχνική εκδοχή του δεν παύει να γοητεύει αλλά και να αποκτά νέες στοχευμένες εφαρμογές.

Στο νεοκλασικό (19ου αιώνα) του Ιστορικού Αρχείου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, 25 ενήλικες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την καλλιγραφία και την ιστορία των γραμματοσειρών της, αλλά και να γνωρίσουν από την αρχή το χειρόγραφο, μέσα από ένα εντελώς δωρεάν εργαστήριο με εισηγήτρια την Μαρία Γενιτσαρίου.

Μάθε καλλιγραφία (δωρεάν) σε ένα υπέροχο νεοκλασικό στον Ταύρο - εικόνα 2

Όσοι βρεθούν στο εργαστήριο θα χρησιμοποιήσουν υλικά όπως το κάλαμο, το φτερό και το κονδυλοφόρο και μέσα από τις δυσκολίες των χειρογράφων θα μάθουν καινούριες τεχνικές που μπορούν να εντάξουν στα δικά τους καλλιγραφημένα χειρόγραφα.

Πότε;

Οι συναντήσεις του εργαστηρίου πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη (ώρες 17:00-19:00), κατά τις ακόλουθες ημερομηνίες: 30/01, 06/02 και 13/02.

Πώς;

Απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων στο 210 3418070, Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00.

i Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14,Ταύρος, 210 3418051 , www.piop.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Camille Pradon συζητά με την Ελένη Ρήγα για το ζήτημα των μετασχηματισμών της υποβρύχιας βιοποικιλότητας

Η εκδήλωση "Sol absolu, η διαδρομή μιας καλλιτεχνικής διανομής" διοργανώνεται στο πλαίσιο της 1ης Γιορτής της Επιστήμης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/11/2023

"Παράλληλα": Η πρώτη αναδρομική έκθεση του ζωγράφου Αλέξη Κυριτσόπουλου στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων

Ο Αλέξης Κυριτσόπουλος είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους, με πλούσιο και πολυδιάστατο έργο, που έχει αφήσει ισχυρό αποτύπωμα από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Δείτε τις δύο νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Λέμβος

Οι εκδόσεις Λέμβος παρουσιάζουν δύο νέα μυθιστορήματα των Ariane Koch και Arnošt Lustig.

Το μυθιστόρημα του Paul Lynch που κέρδισε το Booker 2023 θα κυκλοφορήσει το 2024 στην Aldina

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο έργο για μια χώρα που βρίσκεται σε μια πολύ οριακή στιγμή και ταυτόχρονα ένα βαθιά ανθρώπινο πορτρέτο του αγώνα μιας μητέρας να κρατήσει την οικογένειά της ενωμένη.

"Spectators in a ghost city": ΘΟΚ και Εθνικό Θέατρο παρουσιάζουν στην Αθήνα την εικαστική εγκατάσταση που βραβεύτηκε στην Κουαντριενάλε Πράγας

Σε μια ειδική εκδήλωση στο Κτίριο Τσίλερ θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το έργο που αποτέλεσε την εθνική συμμετοχή της Κύπρου στην 15η Διεθνή Έκθεση Performance Design and Space 2023 της Πράγας, όπου θα εκτίθεται μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

"Στερέωμα": Ο κοινός παρονομαστής της έκθεσης είναι το ζήτημα της σχέσης κίνησης - έμψυχης μορφής

Η Χριστιάνα Σούλου διαμορφώνει μία διάταξη αποτελούμενη από περίπου 25 ζωγραφικά έργα, βασισμένα σε μελέτη σχεδίων της προηγούμενης δουλειάς της Water και σε επιλογή παλαιότερων σχεδίων της σειράς "Φανταστικά Όντα - μετά τον Borges".

Ο Παναγιώτης Κεφαλάς παρουσιάζει τρία ζωγραφικά έργα με κοινό τους θέμα το πλήθος μιας υπαίθριας συναυλίας

Οι πίνακες του Κεφαλά θυμίζουν τη ρεαλιστική ζωγραφική του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα, με το μεγάλο τους μέγεθος να επιτείνει την αίσθηση της ιστορικής τους καταγωγής.